Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz Str33tWise #16225 üzenetére

    1.) A tápegység alul volt, külön kapta a hideg levegőt, nem volt érintve a házban felhalmozódott meleg levegő okozta hősokkban. Nem gondolom, hogy meghibásodott volna. Persze jó lenne letesztelni, de ahhoz meg eszközök kellenek. Amíg garanciális visszaviheted, hogy teszteljék le jó alaposan, de a sípolás, cicergés miatt nem fogják kicserélni, hacsak nem zeng tőle az egész ház.
    A "a kritikus alkatrész" cseréje egyáltalán nem egyszerű és annak az alkatrésznek különben sincs semmi baja.

    2.) Ha ilyen házad van, akkor a kiszemelt Be Quiet! Dark Rock Pro 3-as nem fér bele, mert

    "Height limit for CPU coolers ( Without side fan ) 158mm " (ház)
    "Overall dimensions without mounting material (L x W x H), (mm) 150 x 137 x 163" (hűtő)
    és 163 > 158.

    Ha jól gondolom, akkor a jelenlegi processzorhűtő (Samurai ZZ Rev.B) ventilátora párhuzamos az alaplappal és lefelé, az alaplap irányába fúj. Ebben az esetben én az oldalfalra, a processzor hűtő fölé tennék egy 14 cm-es nagy légszállítású ventilátort a processzor ventilátorával párhuzamosan és úgy, hogy vele egy irányban, az alaplap felé fújjon. Ez segítené a processzorhűtő ventilátorát és plusz levegőt juttatna a processzor foglalat környéki VRM-ek hűtőbordájára.

    3.) Slim ventilátorokat emlegetsz. Ha a helyszűke nem korlátoz, akkor inkább normál, 25 mm vastag ventilátorokat használj, azok több levegőt tudnak szállítani, nagyobb nyomás mellett.

    +1.) Az alaplap alkatrészei és a videokártya (bár az talán kevésbé, mert a meleg levegő fölfelé száll) hősokkot kaptak, ettől változott valami, ami azért remélhetőleg nem érinti a működőképességüket.

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák