Új hozzászólás Aktív témák

  • tomi5244

    őstag

    Üdv!

    Elég sok topikot végig görgettem gondoltam itt tenném fel a kérdést de ha nagyon mellé nyúltam akkor irányítsatok át :)

    Egy FSP Hexa 400-as táppal rendelkezem nekem eddig egy home szerverben teljesített szolgálatot, tulajdonképpen jól teszi a dolgát de a ventilátor a közel másfél éves 0-24 ben lévő üzemelése megtette hatását. Mivel már asztali pc-ben használom sajna viszonylag hangos.... tulajdonképpen ez a gép leghangosabb eleme, nem is kicsit. sokat filmezek és számítana ha nem süvítene mellettem :)

    Na de nem rizsálok tovább, olvastam, hogy itt már sokan kicserélték a gyárit egy komolyabbra. Ez nagy meló volt? meg tette a hatását? Néztem Noctua ventiket azok elég prémium minőségűek 4-5 ezerért tényleg frankó ventit kapok és ha jelentős javulást érnék el vele akkor nem sajnálnám érte a pénzt. Kinek mi a véleménye?

    A forrasztáshoz még csak csak értek de az elméleti elektromossághoz nem nagyon. A ventik általában 3-4 pinesek, viszont eddig akárhány tápot kaptam szét azoknak mind 2 eres kábelezésük volt (mondjuk nem mai tápok voltak :) Mire figyeljek?

    Még annyi, hogy a házam az felső tápos kivitel, és azzal tisztában vagyok, hogy a meleg levegő nagy részét a táp "húzza" ki... gondolom ezáltal sajnos nő a fordulatszám is.... :U Nem tudom, hogy egy komolyabb - pl 9 lapátos venti - menyire lenne előrelépés.

    Köszi előre is!
    T

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák