Hozzászólok Aktív témák

 • Omega81

  senior tag

  Sziasztok!

  Soha nem gondoltam volna, hogy ide írok. Nos, muszáj.

  Nem írok nicket, mert egyelőre csak egy kérdésem van. Fórumtárssal lebeszéltük, hogy küld nekem 2 vinyót. Utaltam előre a kialkudott árat.
  Visszaírta, hogy "postán elöre utalással kb plusz 1000 utánvéttel meg olyan 1500 ft kb" Én ebből azt feltételeztem, hogy normálisan küldi.
  Kiderült, hogy utánanézhetetlenül küldte. Nem érkeztek meg sajnos.
  Felajánlotta, hogy a fele árat visszautalja. Nem fogadtam el az ajánlatát.
  Mai napig beszélünk privátban, én írtam, hogy:

  "Meg kéne kérdezni itt a bizniszes topikban, hogy másoknak mi a véleménye a dologról. De te kérdezd meg, mert ha én kérdem, akkor olyan, mint ha panaszkodnék. Írd le a történetet, hogy küldtél valakinek vinyót, írd le a feladás módját, és hogy nem érkezett meg, jogosnak tartják-e, hogy a fele költséget én állom, aki részéről teljesítette az átutalást előre. Kíváncsi vagyok a válaszokra. Annak alapján beszéljük tovább. OK?
  A hozzászólásról egy linket küldj majd priviben légyszi."

  Ő erre írta múlt pénteken, hogy a hétvégén megteszi. Nem tette meg, ellenben a kérdésemre, hogy miért nem:

  "Igen mert járnak be hozzánk a prohardvertől és mondták hogy igazából sok értelme nincs mert valaki ezt valaki azt fogja mondani, és úgyis nekünk kell megegyezni vhogy,..."

  Szerintetek most akkor mi legyen?

  Mert én egy ilyen üzenetet küldtem:

  "Jó estét. Figyelj eddig barátságos voltam, ajánlottam egy részmegoldást is. Nem tudom, hol dolgozol, hogy Prohardveresek járnak nálatok hagyjuk is.
  Ezt így ne húzzuk tovább, tiszta vicc, amit csinálsz. Azért ilyen jól nem állok anyagilag. TFH feladtad a vinyókat, de nem érdekel, mert nem érkeztek meg. Én utaltam a pénzt, az megérkezett? Várom vissza és ennyi. Tarts trollnak, de ebből az állóháborúból már elég. FAILed. Most még is mire várjak, küldesz két Velociraptort egyszer valamikor? Légy szíves, és küldd vissza a pénzem!"

  :( Sajnálom, hogy így alakult, de akkor ezt nekem kell megkérdezem. Még soha nem jártam így, és sokatokkal bizniszeltem itt a PH!- n akár piros pont nélkül.

  Köszönöm a válaszokat. :R

  értékelt üzletek: 42+ 0-

 • syler

  aktív tag

  Egyértelműen kérd vissza a pénzed!! Ha valaki annyira agyhalott, hogy nem ajánlva ad fel valamit, az meg is érdemli. De szerintem itt szó sincs ilyesmiről, nem küldte el és ennyi. Ennyi erővel, meghirdetek egy gyémánt nyakláncot 20 milláért, azt mondom, hogy én biza feladtam, szóval felét visszaadom. Máris kerestem 10 millát. Ne hagyd magad, ha nem adja vissza, akkor feljelentés. Onnantól már bizonyítania kell, hogy valóban postázta. Csalás szagú a dolog!!!

  Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

 • Dudu67

  tag

  Egyértelműen pénz vissza, a teljes utalt összeg !

  Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/

 • Chaser

  titán

  +1 Teljes összeg vissza hozzád. Nincs mivel bizonyítania hogy feladott egyáltalán valamit. Ha ez nem tetszik neki akkor rendőrség azonnal.

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • Omega81

  senior tag

  Köszi a válaszokat. Visszautalja a pénzt, azt írta. :R

  értékelt üzletek: 42+ 0-

 • talpas

  aktív tag

  Most akkor megnyugodtál, mert miután bepanaszoltad itt, kaptál 1 biztatást, hogy visszakapod a pénzed. És nem is fogod beírni az óvatosan vele üzletet minősítést.???.
  Te megúsztad.

  „Veled Uram, de nélküled!”

 • Zooka

  tag

  Sziasztok!

  Ha valaki olvassa ezt a topikot, szeretném a véleményeteket kikérni: Még szeptemberben eladtam egy Lenovo X60 tabletet kissé kopottas állapotban, nem a gyári ceruzájával. Találkoztunk a vevővel, megnézte, kipróbálta, lealkudta :W , megvette. Én vállaltam rá egy hét próbagarit. Erre több mint 5 hónap után jön ez a kedves hozzászólás: [link] Én erre ezt válaszoltam. Szerintetek?

  A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!

 • Wasquez

  aktív tag

  Tisztelt d4Y.187

  Jó ha ezt a stílust szeretnéd, akkor beszélgessünk így!
  Első körben ne fenyegetőzzél, mi az, hogy csúnyát fog visszaütni nekem???
  Nem kéne megvárni, hogy mit reagálok a dologra, mielőtt elkezded a támadást?
  Nyilván mivel azt fizetted ki, ajánlottan lett feladva a csomag!
  Mi az, hogy azon próbálok meg spórolni, hogy nem elsőbbségivel adom fel?
  Te spóroltál rajta, hogy nem azzal kérted!
  Gondolod, hogy egy postával együtt 2890Ft tételnél majd én állom neked az elsőbbségi díjat is?
  Ha azt kéred, annyi postát számolok rá és elsőbbségivel küldöm!
  A posta nem az én fennhatóságom alatt áll!
  Nem tudok ráhatással lenni a sebességükre, mellesleg volt már, hogy 14 nap alatt ért oda a küldemény, ezért reklamálj náluk!
  A privát üzenetváltásban világosan megírtam, hogy az utalás beérkezése után 5 nappal garantálom a postázást, ez március 5.-ét jelent, ezt leírtam, mivel így is kérted, ezt tudomásul vetted, ehhez képest március elsején postáztam!
  Ha nem ér oda a csomag akkor annak az a metódusa, hogy elmegyek a postára, és elindítok egy kerestetést, ez is a magyar postán múlik sajnos, ezért egy hónap, mire kiderítik, hogy elvesztették, majd kb. egy hét, mire kipostázzák a kártérítés árát, ebből én visszautalom neked a vételárat postával!
  Nekem egyenlőre ilyen a mérlegem:
  wasquez felhasználónak 32 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
  , gondolom ez nem a szavahihetetlenségemre, vagy a problémák megoldásával kapcsolatos negatív hozzáállásom miatt ilyen!
  Ezért nincs erkölcsi alapod az állításaim megkérdőjelezésére!
  Főleg nem fenyegetni!!
  Szóval induljunk ki abból, hogy a posta késlekedéséből magamra vállalom azt, hogy sajnos csak a privát beszélgetésünkben leírt "A pénz beérkezését követő, legkésőbb 5 munkanapon belül postázom a csomagot!" leírásomhoz tudtam csak magam tartani, és így csak tegnap került postára!
  Jó és így a postának is van még négy napja, hogy odaérjen!

  Üdv

  PC

 • d4Y.187

  tag

  akkor most meglesz az első negatív értékelésed. már kedden ott volt a pénz, ha ajánlottan feladtad akkor amikor írtad, már rég itt kéne lennie.
  ez a szánalmas hajcihő engem nem érdekel. hozod amit vállaltál, vagy vállalod a következményeket. holnapig kapsz haladékot. ennyi

 • Wasquez

  aktív tag

  És szerinted nem vesznek el a postán levelek, meg csomagok?
  Szerinted én vállaltam, hogy garantálom a posta sebességét?
  Elmagyarázom még egyszer, ha nem kapod meg a csomagot, akkor elkezdem kerestetni a postával a csomagot, ha elhagyták, kifizetik az árát, amiből én visszautalom neked!
  De ne tegyél már nekem ultimátumokat, hogy szerdáig meg megfenyegetsz 2890Ft-os csomag miatt, ami még meg is érkezhet!
  Keresd meg Acus kollégát vagy DiceBlade kollégát, hogy ők miért kapták meg a csomagot, amit a tieddel együtt adtam fel?

  Leírtam , hogy privátra nem válaszolok, az előzmények tükrében a telefonszámomat nyilván nem adom meg, és nem hiszem, hogy kellene ez ügyben találkoznunk személyesen!

  Egyáltalán megkérdezted a postán, hogy mi a helyzet, vagy csak egyből fenyegetődzéssel kezded?

  Mellesleg nem nézek szappanoperát, neked sem kéne, és jó volna, ha befejeznéd a személyeskedést a privátban!

  PC

 • d4Y.187

  tag

  nem győzöm elégszer ismételni magam: holnap ! de egyébként most őszintén mit vársz attól, hogy nyilvánosan vitázunk ? hogy bármi is változni fog részemről ? végig sem olvastam egyik posztodat sem...

 • Silent77

  veterán

  Nem akarok belepofázni, de add meg neki a küldeményazonosítót, amivel utánatud nézni a levélnek.

  Gearbest-Banggood kuponok: http://kinaikell.eu

 • Wasquez

  aktív tag

  Felteszem ide a képet a feladóvevényről, ezzel gondolom az az állításom, hogy 03.01-el fel lett adva, a továbbiakban már nem kérdéses!

  Természetesen, ezek után a postánál lehet reklamálni! De szerintem így a feladástól számított hatodik napon az lesz a válasz, hogy még megérkezhet!

  [ Szerkesztve ]

  PC

 • Wasquez

  aktív tag

  Mellesleg kicsit olvasgattam a témában, mert te nem vagy hajlandó olvasni, még az itteni bejegyzéseimet sem, ahogyan írtad is! És ezt találtam a nemzeti és hírközlési hatóság honlapján:

  "A POSTAI SZOLGÁLTATÁSOK KÁRTÉRÍTÉSE

  A kártérítési igény a küldemény feladásától számított tizenötödik naptól kezdődően egy éven belül érvényesíthető a postai szolgáltatóval szemben. Az igény érvényesítésére alapvetően a feladó jogosult, de erről a jogáról azonban a címzett javára lemondhat.

  A postai szolgáltató nem tartozik kártérítési felelősséggel a nem garantált kézbesítési idejű postai küldemény késedelmes kézbesítéséért, a garantált kézbesítési idejű postai küldemény késedelmes kézbesítéséért azonban kártérítési átalányt köteles fizetni (kivéve, ha bizonyítja, hogy a késedelmet a működési körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő)."

  Szóval 03.16.-án jelezheted, hogy nem érkezett meg a csomagod, arról én nem tehetek, hogy fogalmad sincsen a levél kézbesítésének idejéről, ez legyen a te gondod!

  Ja és köszönöm, hogy privátban írtad, hogy már nem szeretnél bántani, csak beszélgetni!
  Én is biztosíthatlak arról, hogy nem szeretnélek bántani, de én már beszélgetni se nagyon szeretnék!

  Üdv

  PC

 • Silent77

  veterán

  Ezek után nem értem mi a gond. :U
  Meg kell kérdezni hol jár a küldemény, ha nem érkezik meg, elindítani a visszatérítést!
  Addig viszont nem szokták visszaküldeni a pénzt, amíg a posta nem nyilatkozik. Legalább is felénk így szokás.

  Gearbest-Banggood kuponok: http://kinaikell.eu

 • pinkcc

  tag

  itt folytatnám az gyemet x360elite tagunkkal.

  a akkor, elmondanám, hogy tervezve volt a videó, ez igaz, de ő erre azt mondta mobilon, hogy nem kell csinálni, nem érdekli, meg ilyenek. Mikor megjött visszajöttek a játékok két hét után, nem az volt az első dolgom, hogy mobilt ragadjak, és felvegyem kibontás közben, hanem az volt az első, hogy megvizsgáljam, nem-e valami baj történt a ps2 játékokkal. Akkor még hidegek voltak, és a lemeznek ez cseppet sem tesz jót!

  Na, de mindegy, hibáztam én is, mint mondtam, hogy nem tolt oda az anyám a postára, és nem felügyeltem kintről, hogy hogyan adja fel. De szerintem ő követe el a legnagyobb hibát, még pedig azt, hogy mikor már volt egy piros pontom, nem bízott meg bennem, mikor ő a piros pontjaival akart rávenni az utalásra!

  Erről ennyit, de már most elkezdődött, az, hogy nem birok majd venni semmit, mert csalónak tartanak, miközben semmi rosszat nem műveltem! Vettem, egy psp go-t egy olyan alaktól, akinek nem volt piros pontja, 27000ft-ért, hogy a tesó játszhasson a kórházban, nagy összeget fizettettem, de még sem vertek át. Kaptam egy ps3mat, azt is tt vettem egy alaktól, ő sem vert át, 38000ft ért vettem. Eladtam az összes xbox 360 egy másik oldalon.

  Beteges körülmények között élek, de engemet ne vádoljanak olyanokkal, hogy csaló vagyok! Nem vagyok gazdag, de mindenem megvan, ami kell, és 5000ft nem csinál az ember, ilyen nagy ügyet, és kockáztatja a hírnevét ezen az oldalon!

 • x360elite

  senior tag

  Utolsó hozzászólásom !!!

  Ha te nem kezdtél volna el pattogni, pláne azok után, hogy a posta költség felét vissza küldtem, akkor most nem tartanál itt. Már ne is haragudj, de nem fogom szó nélkül tűrni, hogy sértegetnek, megaláznak és megbízhatatlannak állítanak be. Ha feltételek a teljesültek volna, akkor átveszem a csomagot, azonban ez nem így volt, nem is vettem át. Azonban én végtelen nagy kedvességemben felajánlottam, hogy kifizetem a posta költség felét. Erre jött a válasz, hogy jó rendben... "Ha vissza ér a csomag majd nagyot nézhetsz, mert készítek egy videót a kibontásáról és láthatod, hogy az volt benne"(Idézet volt tőled)

  Na mondom ezt megvárom. Ha megkaptam a video-t és tényleg az volt benne, akkor szégyenkezve kifizetem a posta költség másik felét is. Még mindig jön a vodeo.

  Innentől mindenki döntse el maga, hogy mit is gondol. Köszönöm a figyelmet.

  Most már véglegesen !!!! Szia pinkcc.

  Miért van az, hogy a már szinte nevetségesen olcsó cuccok mindig az ország valamely eldugott csücskében mindentől távol találhatóak?" Magyarország az egyetlen ország, amely minden oldalról határos saját magával"!!!??? Kész röhely...

 • pinkcc

  tag

  nekem is az utolsó hozászolásom.

  De az ne is tagad, hogy nem kérted a videót, mikor telefonáltunk, nem kérted, mert azt mondtad, felőled ez már le van zárva!

  na tudod mit, vedd meg ugyanannyi áron, mint mikor megegyeztünk a ps2 játékokat, és megláthatod, hogy nem vertelek át.

  [ Szerkesztve ]

 • Dudu67

  tag

  pinkcc:

  Te írtad ebben a hsz.-ben:

  "De szerencsére azóta eladtam az egyik ps2 játékot jó pénzért."

  Már miért venné meg akkor ez eredetileg kialkudott áron?

  Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/

 • pinkcc

  tag

  Igaz, elnézést, akkor új megegyezés szerint.

  De mindegy, ezt csak viccnek szántam.

 • Dudu67

  tag

  Csak csendesen jegyzem meg, hogy még egy módon pontot tudsz tenni az ügy végére és jól jöhettek ki belőle mindketten:

  Küldd el a játékokat x360elite-nek , átveszi, kibontja és ha OK, akkor utalja a kp-t.(Ő már bizonyította a jóindulatát/korrektségét)

  Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/

 • Djroberto

  tag

  Szerintem mindketten tudjuk,hogy miért is nem vetted át.

  Amúgy pedig nekem az a véleményem,hogy miért is rendelted meg ha nem bíztál az eladóban az elején. Ismét itt célzok arra hogy amikor nem vetted át,miért is tetted azt amit tettél.

  A másik pedig,nem hinném hogy soha nem kaptál egyetlen csomagot sem,amit utánvétellel adtak fel.
  Ha pedig magad is furcsáltad,hogyan is lehet valamit kibontani átvétel előtt,akkor miért nem hívtad fel az unokatestvéredet ,aki ugye a postán dolgozik.

  Ezzel nem azt állítom hogy benne voltak ezek a nyamvadt játékok,de azért nézz magadba picit talán te is.
  Az hogy visszautaltad a felét,ámen.

  De mi van ha tényleg benne volt?,akkor pedig szégyelhetet az okát amiért nem vetted át.

  Rem. érted mit akarok mondani.

  :-)

 • pinkcc

  tag

  írtam neki, de azt írta, hogy már vett mástól, és hogy hagyjam békén.

 • GiP23

  csendes tag

  Sziasztok, egyelőre nickek nélkül a történet:

  - Hirdetett hibátlan komplett gép, vevő jelentkezik rá.
  - Árban megegyezünk, jön is érte, felengedem a lakásba, összedugom előtte, bekapcsolom, felajánlom nézzen meg rajta amit akar, nyomogassa, próbálja ki, szerelje szét, amit akar.
  - Pár percig nézi, azt mondja ok. Elviszi.
  - Másnap ír, hogy a táp ventije lassan jár és kattog (ilyen problémát érdekes nálam mikor kipróbálta nem tapasztaltunk), de valószínűleg egy tisztítás megoldja. Még aznap este ír, hogy a géppel minden rendben.
  - Rá egy napra ír, hogy lehet hogy a tápban ventit kell cserélnie, "de ezt megoldom
  köszi"
  - írja
  - Rá egy napra jön egy üzenet, hogy a táp pukkant egyet, tönkrement, most mi legyen?
  - Válaszolok, hogy nálam ilyen probléma nem volt és kipróbálásnál sem tapasztaltunk semmit. Véleményem szerint egy táp vagy működik, vagy nem, nincs olyan, hogy kicsit rossz volt és aztán elromlott. Én azt gondolom nála lévő hálózat feszültségingadozása stb ilyesmi okozhatta.
  - Kijelenti, hogy a " a hibás tápot is vissza viszem te pedig adsz nekem 8.000Ft pénzt"
  - Írom, hogy ez így nem oké, pont ezért próbáltuk ki, hogy ne legyen ebből probléma. Igazságtalannak érzem, de mivel korrektség megköveteli felajánlok neki 4000Ft-ot, zárjuk az ügyet.
  -Válasz: "Nem A táp szar ezért teljes árat fogsz fizetni", rendőrséggel való fenyegetés, tettlegességgel való fenyegetés: "ha nem akkor vagy ma vagy holnap meglátogatlak de a másik formámat fogod megismerni és nem az elnéző felemet", "Sajnálom ami történni fog" stb...
  -Válaszolok, megismétlem, hogy a tápnak nem volt baja, sérelmezem, hogy fenyegetőzik.
  -Válasz: további fenyegetések, sértések.

  Ötleteim:
  1. Hagyom a picsába az egészet,
  2. Keresek egy 4e forintos tápot itt és felajánlok neki egy cserét
  3. Kifizetem neki a 8e forintot.
  Mi a véleményetek?

  Tegyük hozzá, hogy egy 74 pozitívos felhasználóról van szó, a stílus ezért különösen meglepett.

  [ Szerkesztve ]

 • pinkcc

  tag

  te nem hibáztál, én nem fizetném ki, inkább őt jelenteném fel fenyegetésért.

 • Silent77

  veterán

  Garanciát vállaltál a gépre?

  Gearbest-Banggood kuponok: http://kinaikell.eu

 • Silent77

  veterán

  Ebben az esetben, nincs miről beszélni.
  Itt a ph-n megszokott a 3 nap garancia, de ha nem tértetek ki rá, akkor nem követelheti rajtad.
  Talán annyit ha már megígérted, akkor a 4000ft-ot kifizetném, de ennyi.
  Ha nálam személyesen kipróbálják utána reklamáció nincs. Ha kell egész nap tesztelheti!

  Gearbest-Banggood kuponok: http://kinaikell.eu

 • syler

  aktív tag

  Én sem fizetném vissza, ha eljön és kipróbálja. A másik pedig, hogy már csak azért sem mert fenyegetőzik. Én személy szerint rühellem az ilyen beszédet. Még korrekt is volt a srác, hogy a fele árat felajánlotta neki!!

  szerk: mindig is érdekesnek tartottam ezt a dolgot, hogy kipróbálja, semmi gond, másnap meg meghal valami cucc. Szerintem ez mesébe illő dolog. Nem mondom, hogy nem fordulhat elő, de a ph tele van ilyenekkel. Azoknak a 99%-a kamu az tuti.

  [ Szerkesztve ]

  Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

 • Tomics

  addikt

  Ha nem volt szó gariról akkor nincs oka követelőzni, pláne nem fenyegetőzni.

  Kipróbálási garanciát vállaltál rá azzal, hogy felengedted a lakásodba és odaültetted a gép elé, hogy nézzen meg bármit. Ez után ő elfogadta az ajánlatod és a kipróbálási garanciát. Onnantól már az ő tulajdona, semmi közöd hozzá elméletben.

  Mivel nincs semmilyen irat arról hogy te további garanciát vállaltál volna rá, ezért a rendőrséggel való fenyegetőzése hasztalan.

  Továbbá ha te korrektségből kifizeted neki a táp árának a felét akkor azzal csak megnyugtatod magad és tisztább lesz a lelkiismereted, viszont én a helyedben egy petákot nem adnék neki a tettlegességgel való fenyegetőzései és a hangneme miatt.

  Akkor, ha ő korrekt lett volna veled és ennyi ismeretség után megbízol abban, hogy nem ő tette tönkre azért hogy lehúzzon - mivel emberek vagyunk, nem vadállatok - meg lehetne félárban egyezni, tekintve a vásárlás utáni gyors elhalálozást, de ilyen hangnem után nem érdemel semmit.

  Nálad a pont.

  Legalábbis ez a véleményem a dologról.

  [ Szerkesztve ]

  [Xbox GT: Tomics] [Hearthstone BT: tomics#2849]

 • GiP23

  csendes tag

  Köszönöm az eddigi véleményeket, kezdek elhatározásra jutni az ügyben.

 • forintuser

  őstag

  Azért írd meg hogy mi lett légyszíves.

  Holnapkészítést vállalok.

 • fgabo

  tag

  Szerintem nincs miről beszélni. A vevő megnézte,kipróbálta. Azt elhiszem hogy pár perc alatt nem lehet semmit rendesen átnézni,letesztelni de 1 hete volt rá ami bőven elég.

  Privikre illik válaszolni!

 • Wasquez

  aktív tag

  Szia

  Ki a delikvens, ez nekünk is érdekes, hogy elkerülhessük?!

  PC

 • baderoli

  tag

  Sajnos egy adás-vételnél nincs lehetőség egy hosszú, pár órás tesztre, ezért ha veszek gépet, mindig viszek magammal egy pendrive-on everest portable-t és csinálok vele egy redszer stabilitás tesztet. De persze ez sem garancia, mert egyszer megszívtam (remélem többször :( ) Vettem egy laptopot, teszt, gép csúcson ment 10percig, minden ok, másnap meg lefagyott folyamatosan, déli híd hibás lett. :Y

  [ Szerkesztve ]

 • mhif

  senior tag

  Sajnos ismételten jeleznem kell egy újabb esetem a topikban, mely mmm13 fórumozóval esett meg ezen hirdetéshez kapcsolódó vásárlásom alkalmával.
  Egyszerre több hw-t is vásároltam az illetőtől, megállapodtunk az alkatrészenkénti árakban, a 3 napos próbagaranciában és az előreutalás utáni postázásban. Az utalás és a postázás a megbeszéltek szerint másnap megtörtént, távollétem okán a pakkot kicsivel később tudtam átvenni, de minden a megbeszéltek szerint zajlott. Az eladó még vásárlás előtt jelezte, hogy készít tesztképeket a cuccokról és azokat majd átküldi, valamint előzékenyen felajánlotta a va*erás felhasználónevének megadásával, hogy ha azt biztonságosabbnak ítélem felteszi ott a cuccokat, nem éltem ezzel a lehetőséggel. Egyedüli panaszom az addigi ügymenet során a kritikán aluli helyesírásra és fogalmazásmódra lehetett volna. Ekkor még nem volt.
  Visszatérve: megkezdődött a hw-ek tesztelés, a fentebb megadott linken szereplő Asus A8N32-SLI Deluxe lap kivételével minden rendben volt. Az Asus lap esetében a hibajelenség a klasszikus "ventik felpörögnek de képet nem ad a monitor" volt. Az alaplapba többféle VGA, CPU (1 és 2 magos) és memóriamodul a létező összes kombinációban próbálva volt, valamint tesztkártyát is használtam, ami teljesen süket volt minden esetben (értsd semmilyen jelet nem adott a LED kijelző). Nem először volt már efféle lap a kezem alatt, a szokásos farkashibák (úgymint törlés állásban hagyott BIOS reset jumper, szükséges plusz tápcsatlakozók bedugásának elfelejtése) elhagyása nélkül zajlott a tesztelés. Természetesen az említett CPU, VGA, memók és ezen felül az egyéb perifériák és tápegység működő, napi szinten használatban lévő hw-ek a mai napig. Ezekkel csak azt az egyszerű tényt szeretném alátámasztani, hogy tudom hogyan és mivel kell letesztelni egy alaplapot.
  Szóval a lap nem működött. A kérdésemre milyen tesztkörnyezetben volt a lap tesztelve nem tudott pontos választ adni az eladó, a korábban ígért tesztképek akkorra és a mai nap sem érkeztek meg az emailcímemre. 03.09-e környékén lett visszapostázva a lap 03.13-án jelezte, hogy átvette. Valamint még ekkor jelezte, hogy ha nem jó a visszaküldött lap akkor fel tud ajánlani egy Gigabyte k8n pro-sli lapot minden tartozékával. Kértem minél előbb tesztelje le újra és jelezze milyen eredményre jutott, 03-18-án meg is érkezett a válasz: állítása szerint az alaplap 3200+ CPUval megy 4200+ CPUval nem. Felettébb érdekes információnak tartottam ezt annak ismeretében, hogy a nálam zajlott teszt során volt a lapban 4200+ CPU, valamint eleve a 4400+ CPUval érkezett hozzám (ami hibátlanul működik másik lapban), ahogyan az az eredeti hirdetésben is kínálva volt. Itt jelezném ismét, hogy a korábban ígért tesztképeket még mindig nem kaptam meg (ahogyan a mai napig sem).
  A következő kéréssel fordultam felé:
  Készíts kérlek egy nagyfelbontású képet amin kivehetőek együttesen a következők:
  -az alaplapon található számkódos matricák felirata közül az egyik (van ilyen a floppy csatlakozón, mellette, vagy a rózsaszín COM portnál)
  -monitor amin az elindítás utáni BIOS bejelentkező (POST screen) képet mutat
  -egyértelműen láthatóak a kábelek csatlakozásai, ergo valóban ebben a lapban lévő VGA-ra van kötve a POST screen-t mutató monitor

  Erre a kérésemre válasz nem érkezett, sőt nemes egyszerűséggel mintha észre sem vette volna a következő privátban már azt kérdezte, hogy akkor küldje-e a vissza a Gigabyte lapot. Jeleztem neki, hogy nem áll szándékomban egy fillért sem fizetni további visszapostázásokért és kértem, hogy tisztességesen tesztelje le az alaplapot, készítsen erről képeket, valamint megkérdeztem mik a meglévő pontos tartozékok a giga laphoz.
  Ekkorra már a korábban minden tartozékával lévő giga laphoz csak 1-2 kiegészítő és USB kivezetés "maradt", valamint közölte, hogy majd ha lesz ideje feladja postára.
  Ez volt az a pont, ahol először kértem, hogy figyeljen oda a helyesírására, mert érthetetlenül tagolja a mondatokat és értelmezhetetlen amit ír, valamint kezdett oda fajulni a levelezés, hogy minimum 1 napot kellett a válaszokra várni. Jeleztem neki természetesnek tűnő (vagy csak szerintem az???) igényem, hogy a giga lapra ugyanúgy kérem a 3 nap próbagaranciát és, hogy ajánlott levélként postázza. Mivel ismét nem érkezett 1 napja válasz újra megkérdeztem rendben van-e a 3 nap gari és az ajánlott feladás. Erre azt a velős és a partner eddigi üzleti hozzáállását nem meghazudtoló választ kaptam, hogy majd a héten küldi, ennyi! Ezen a ponton lett elegem a gyépés információcseréből és jeleztem ha nem írja le, hogy ok a 3 nap gari és az ajánlott feladás, akkor elállok a csere lehetőségétől és utalja vissza az alaplap árát, korábbi megállapodásunk szerinti összegben. Ismételten egy nap szünet, majd kifejtettem véleményem az ügyhöz tanúsított arcpirító hozzáállását illetően, valamint közöltem vele, hogy nem kénye-kedve szerint rendelkezik az én pénzemmel és amikor ideje engedi dönt annak sorsáról. Harmadszor is feltettem kérdésem, hogy vállalja-e a 3 nap garanciát és az ajánlott feladást. Feltételezve (és emlékezve legutóbbi esetemre) elmagyaráztam neki az ajánlott levél részt, miszerint csak így tudja bizonyítani a feladás tényét, arra nem tértem ki miért természetes az, hogy cseretermék esetén a cseretermékre is automatikusan él a 3 nap garancia.
  A válasza erre annyi volt, hogy majd visszautalja akkor a pénzem. Kérdésemre mikor azt a választ kaptam, hogy majd 10-én. Jelezném ekkor volt 03.22-e, tehát 04.10-én méltatta volna pénzem visszautalni. Közöltem vele, hogy nem fogja az én torkomon lenyomni, hogy nincs pénze és fizetésnapra hivatkozva halogatja az időt. Akinek hó 10-én van pénze, annak van hó 22-én is, ráadásul folyamatosan mentek az adásvételei itt és a va*erán is. Közöltem vele, hogy 7 napot várok a visszautalásra, azaz 03.29-ig érkezzen meg a számlámra az összeg, ami természetesen a mai napig nem történt meg. Még 03.29-én megkerestem és emlékeztettem a korábbiakra, ekkor bemutatott egy fényképet amin a nevem, a számlaszámom és az összeg látható, amivel bizonyítani akarta az állítólagos aznapi visszautalását. Ez 4 munkanapja volt, nincs olyan bank, netbank Magyarországon amelynél belföldi utalás nem érkezik meg 4 napon belül. Amellett, hogy 03.22. óta kritikán aluli hangnemben beszélt velem, további ígéretet tett egy jutúbos videóra amivel bizonyítja, hogy működik a lap. Erre összefoglaltam neki az addig elhangzott ígéreteit:

  Már az adásvétel előtt ígértél tesztképeket. Hol vannak? Sehol.
  Miután visszaküldtem kétszer kértelek, hogy a korábban leírt módon prezentáld az újratesztelés eredményét. Hol vannak? Sehol.
  Minden lehetőséged adott, hogy bizonyítsd az állításaid.

  Erre a válasza az volt, hogy majd bizonyít itt a nagyközönség előtt. Hát kedves barátom akkor tessék. Itt a lehetőség, hogy ha már előttem nem sikerült akkor a nagyközönség előtt hitelt adj az írott szavaidnak.
  Természetesen ez a döntésemen nem változtat miszerint elálltam a csere lehetőségétől és a pénzem visszautalását várom. Ezért itt a nagyközönség előtt jelezném feléd, hogy adok még egy lehetőséget neked és 2012.04.10-ig (ahogyan azt korábban is jelölted) várom az összeg visszautalását, ellenkező esetben megtörténik esetedben is a rendőrségi feljelentés.
  Az eladó ügyhöz tanúsított hozzáállása okán jelezném panaszom és kérném az Illetékesektől a megérdemelt fekete pont kiosztását.

 • mmm13

  csendes tag

  Azt a nagyokos nem írta oda hogy, felajánlottam neki a visszavásárlást csak ő már azonnal eladta őket, mivel nagyon olcsón kapta meg a dolgokat. A tesztképeket feltöltöm hamarosan az alaplap működéséről, miest utalja a postázás árát visszaküldöm a lapot vagy utánvételel elküldöm.

 • mhif

  senior tag

  Hogy miért és mennyiért vásároltam tőled a hw-eket nem képezi ügyünk tárgyát. Akkor fussunk neki negyedszer is.

  Akár az Asus, akár a Giga lap esetében prezentáld a következőket:

  készíts kérlek egy nagyfelbontású képet amin kivehetőek együttesen a következők:
  -az alaplapon található számkódos matricák felirata közül az egyik (van ilyen a floppy csatlakozón, mellette, vagy a rózsaszín COM portnál)
  -monitor amin az elindítás utáni BIOS bejelentkező (POST screen) képet mutat
  -egyértelműen láthatóak a kábelek csatlakozásai, ergo valóban ebben a lapban lévő VGA-ra van kötve a POST screen-t mutató monitor

  Amennyiben ezt sikerül az említett két lap közül az egyiknél prezentálnod, megváltoztatom legutóbbi álláspontom és elfogadom a csere lehetőségét és előre utalom neked a szükséges postadíjat. DE: a visszaérkező terméket csak ajánlott levélként fogadom (ha esetleg valami hihetetlen ok miatt nem férne bele a levél súlykategóriába akkor pedig standard csomagként), aminek a feladását követően elküldöd a küldeményazonosítóját és vállalod a termékre a 3 nap próbagaranciát. Ezen tények elfogadásáról kérem itt a beleegyezésed, különben nem élek a csere lehetőségével és a pénzem visszautalását várom az utóbb jelzett dátumig, 2012.04.10-ig.

 • mhif

  senior tag

  Ez számomra nem bizonyít semmit. Akkor ötödször is.

  Akár az Asus, akár a Giga lap esetében prezentáld a következőket:

  készíts kérlek egy nagyfelbontású képet amin kivehetőek együttesen a következők:
  -az alaplapon található számkódos matricák felirata közül az egyik (van ilyen a floppy csatlakozón, mellette, vagy a rózsaszín COM portnál)
  -monitor amin az elindítás utáni BIOS bejelentkező (POST screen) képet mutat
  -egyértelműen láthatóak a kábelek csatlakozásai, ergo valóban ebben a lapban lévő VGA-ra van kötve a POST screen-t mutató monitor

  Tudod ezen a módon prezentálni vagy sem?

 • mmm13

  csendes tag

  még egyszer mondom szedd össze a motyót és küld vissza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • mhif

  senior tag

  Természetesen nem fogok neked működő hw-eket visszaküldeni, miért tenném? Nem volt megállapodásunkkor kikötve olyan feltétel sem részedről sem részemről, hogy ha a vásárolt alkatrészek közül az egyik hibás akkor garancia érvényesítése esetén az összes terméket visszaküldöm. Sőt épp azért rögzítettük az alkatrészenkénti árakat, hogy adott esetben utólag egy-egy hw hibája esetén az árat illetően ne legyen félreértés. Látom itt sem jutottunk előrébb. Akkor marad a 2012.04.04-ei dátumig esedékes visszautalás, avagy a feljelentés.

 • mmm13

  csendes tag

  mivel én egyben az egészre adtam 3 nap gart így fent áll a gar ha visszaküldöd az összes cuccot amit tőlem vettél visszavásárlom őket ez így korrekt nem úgy hogy ez nem kell nekem belőle és ezt visszaküldöd küld vissza mindet, eltudom többért is adni őket

 • mhif

  senior tag

  Kritikán aluli üzleti hozzáállást tanúsítasz, az már csak hab a tortán, hogy így utólag hasra ütve kitalálod, hogy te csak akkor érvényesíted a garanciát, ha az összes terméket visszakapod. Módfelett érdekes mindez azon tények tudatában, hogy első szándékból külön te kérted, hogy a hibás hw-et, azaz az alaplapot küldjem vissza. Ami nyilvánvaló és természetes, valamint homlok egyenest ellentmond ezen legutolsó kijelentésednek. De biztosan ki tudod fejteni az értelmét, amiért a garanciát a vásárolt hardverek összességére akarod kiterjeszteni. Én sem logikailag, sem etikailag nem látom az összefüggést, hogy jogilag is így van-e, annak megállapítása nem az én feladatom lesz, húsvét után a rendőrség foglalkozik az üggyel.

  A "Figyelőknek" köszönöm a türelmet és a lehetőséget, hogy a nyilvánosság előtt is hangot adhattunk álláspontjainknak és hozzáállásunknak az ügy kapcsán.

  u.i.: mindenféle cinizmus nélkül Jegyesedtől én kérek elnézést, amiért ilyen kellemetlen helyzetbe hozod őt :(

 • mhif

  senior tag

  Akkor marad a 2012.04.04-ei dátumig esedékes visszautalás, avagy a feljelentés.

  Akartam volt mondani 2012.04.10. értelem szerűen.

Hozzászólok Aktív témák