Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Cathfaern #100 üzenetére
Közben megtaláltam ezt a linket:http://www.uhulinux.hu/faq?sid=WQGVVZOYFMJNJEYS&runmode=answer&q=46 Megcsinálva az ott leírtakat, változott a helyzet. Most már teljesen más hibaüzenetet ír ki a make.sh Mégpedig azt, hogy (lefordítva) ez a driver az X 4.1.0 feletti verziókhoz készült, szóval használjak 2.4.80 feletti kernelt. Persze az ti oldaláról letölthető check.sh azt írja ki, hogy nekem 4.2.0-s X-em van...
-
róland
veterán
Szia Edem!
Ha jól látom a ''Linux: minden kezdet nehéz..'' topicod kihalt. Pedig írtam oda egy szerintem közérdeklődésre számot tartó linket, s pár infót. Sok félreértést el lehet oszlatni, ha az alapoknál kezdik a kezdő linux userek.
Bár én se vagyok még haladó a témában, de szívesen segítek ha tudok.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
rvs
aktív tag
komolyan mondom már most borzongok..
mi lesz még, ha megjön a cdm?
szerencsére csupa kompatibilis hardverrel rendelkezek. (radeon8500, etc.. ) -
Cathfaern
nagyúr
Nos nem tudom pontosan minek hívják, de azt szeretném megcsinálni, ami Polesz #88-as hozzászólásában le van írva Röviden: az Ati R9000 kártyámaz szeretném grafikus módban működőképessé tenni, de ez bizonyos okok miatt nem megy olyan egyszerűen...(további részletekért lásd: #88)
-
samson
tag
ps
a drm a 3D-hez kell. tehat ha ''csak'' grafikus felulet kell, akkor nem kell drm-et forditanod es betoltened. azt akarom ezzel mondani, hogy amig nem sikerul a drm-et megcsinalnod, addig is futtathatsz Xet... -
Cathfaern
nagyúr
Az Ati oldalán le van írva, persze, csakhogy a driverek nem a legújabbak És lényegében egy olyan disztribúció sincs, amikhez jó lenne (persze szimplán, ügyeskedés nélkül)
És persze, így is megy a grafikus felület, de mivel a kártyám az X-hez képest új, nem ismeri fel azt. Persze még így is meg VESA módban. Csak ezzel meg az a baj, hogy így viszont csak max. 60Hz-en hajlandó működni, ami pedig lássuk be, nagyon kevés... -
HiperG
addikt
Én képteen vagyok linuxot használni
Két ok miatt:
1024x768@60hz-en megy csak ami bántja a szemem
A Genius Sound Maker 64 hangkártyám meg se szólal
-
Cathfaern
nagyúr
Hahh...épp ezt mondom el már legalább huszadszor: ami van driver az Ati weboldalán, az vagy 4.1.0-ás XFree-hez jó, vagy 4.2.0-hoz. Na most a jelenlegi disztribúciók többsége a 4.2.1-est használja. És ehhez ez a driver nem jó. Alapból. Ezért kéne azt megcsinálni, amit Polesz ír.
-
samson
tag
-
samson
tag
javitom kicsit magamat: az ati tenyleg fglrx-nek nevezi a drm modult...
-
samson
tag
ps
de attol az meg drm kernel modul...akarminek is nevezik...
es nem (csak) ez a problemaja a sracnak, mivel a drm csak 3Dhez kell. az X fut drm nelkul is, csak egyezni kell az fglrx driver verzionak es az X verzionak, ami nala most nem egyezik. -
Bogyó bá'
nagyúr
Nos, Uraim, nekem senki nem tud segiteni?!
#99Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Polesz
addikt
válasz Bogyó bá' #99 üzenetére
2. A /etc/X11/XF86Config filét kell megszerkesztened. Keresd meg az egérrel kapcsolatos részt, és ott találsz ilyen sorokat
Axis 3,4 ...
...
stb. Itt az 5,6,7,8 el?tti # jelet vedd ki és indítsd újra az X-et.
3. Milyen modult akar betölteni? hmm. Próbáld meg rootként a modprobe -v modulneve parancsot kiadni, hogy mit csinál. Ha nem ír hibát akkor m?ködni fog. Ebben az esetben a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modulnevét, hogy minden bootoláskor elinduljon.
4. Megnézem, hogy mi lehet a baj.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Polesz
addikt
válasz Bogyó bá' #127 üzenetére
Na meg is van
Letöltöttem a forrást: ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng/linux-wlan-ng-0.1.16-pre10.tar.gz ezt. Kibontottam és elindítottam a ./Configure scriptet, de akár a leírás szerinti make config is jó. Ez azért jelzett neked hibát, mert valószinüleg a kernel forrásod nincs telepítve.
Töltsd le az ftp.uhulinux.hu-ról és telepítsd fel, mert enélkül nem fog fordulni. Amúgy fordítás közben nem jelez hibát.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, elkezdtem töltögetni őket, reggelre talán lejönnek.....
Tudom, ezek nagyon lamer kérdések, de eddig nem foglalkoztam Linux-szal, és nem tudom, hogy mit hová célszerű kipakolni.
Még szerencse, hogy ''feltalálták'' a Midnight Commandert, anélkül el lennék veszve teljesen....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na , holnap este beszámolok róla, mit követtem el...
Lassan menni köll aludni, Köszi az eddigi segitséget!!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vlaci79
senior tag
válasz Bogyó bá' #133 üzenetére
udv
/usr/src/ be van a helye a kernelnek
2.40.20-3 as kernel van fenn uhu szerveren azt csomagent tudod leszedni, telepiteni
kernel
kernel-headers
kernel-sorce
ha jol tudom ezek a csomagok kellenek a kernelforditashoz
ha sikerul diamond mx400 as hangkartyadat eletre kelteni akkor irj legyszi
Maestro 2E kent mukszik (debian alatt)
Maestro 3E kent ismeri fel UHU -
Polesz
addikt
válasz Cathfaern #119 üzenetére
http://polisoft.freeweb.hu/X-4.2.0-ext.a.tar.bz2. Itt van az extension könyvtár alá kell? cuccok az RC1-b?l. Remélem most már jó lesz.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Cruy
csendes tag
Windows XP mellé feltelepítettem kipróbálásképpen az UHU linuxot... nagyon tetszik, de vagy egy gondom vele, mégpedig az, hogy mikor telepítettem a linuxot akkor felajálotta hogy felteszi a GRUB nevő boot programot hogy tudjak választani indításkor hogy melyik op rendszert indítsa el.
Eddig minden jó, csak én azt szeretném, hogy hogyha bekapcsolom a számítógépet akkor (10 másodperc múlva) ne az UHU linuxot töltse be, magyarul ne az UHU legyen az alapértelmezett hanem a Windows XP, mert más is haszálja a gépet...
Előre is köszönöm
Cruy -
Bogyó bá'
nagyúr
Hi!
Na letöltöttem azt a 26 megás kernel-filet az Uhulinux-tól,kicsomagoltam az /usr/src/linux könyvtárba, de a hálókártya install ''make config''-ja után azt irja ki, hogy a kernel-headers ok, source not found........
Mit tegyek? Pontosan mi a kernel-forrásfile neve? mit keressek?
Teljes a tanácstalanság abban a láma agyamban.......Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Cathfaern
nagyúr
Fejlemények vannak:
Most már sikerült eljutnom a telepítési folyamat végéig (eddig ugyebár a ''make.sh''-nál is error volt). Azonban az X még mindig nem indul el Viszont szemetszúrt egy dolog: az fglrxconfig által készített fájlban, van egy ilyen rész:
''BusID ''PCI:1:0:1''
Márpedig az én kártyám AGP-s. Vagy a kettő nem függ össze? Ha mégis, akkor mire írjam át a BusID-t? -
Bogyó bá'
nagyúr
szóval /usr/src/ könyvtárba másoltam, kicsomagoltam.......beléptem a hálókártya driverének könyvtárába......make clean....make config......kártya tipusát beállitottam....make all.....make install......habaüzenet nélkül lement....Hogyan tovább?!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Robogó, kismotor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...