Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz tordaitibi #42173 üzenetére

    Ja, a hely a fontos dolgoknak kell, nem az OS-nek ;)
    Amúgy ilyen VPS, ilyesmi, egyre többeknél előfordul, otthoni használatra is.

    @daninet :
    Neked mennyire nézne csúnyán a megrendelő, ha azt mondod, hogy 3x annyi az anyagszükséglet (mondjuk fából), mert úgyis van, minek szórakozz a méretezéssel? :D
    Na, ugyanez.

    Illetve ott jön elő a felépítés, amikor (a fentiek után) egy Windows update tart valameddig+újra kell indítani a gépet, egy linuxos meg menet közben lefut hogy észre se veszed.
    Meg amikor kinyitod a böngészőt, és lehet, hogy gyorsabban elindul (mondjuk pl. amilyen monstrum egy Chrome, akkor lehet, hogy ez nem lesz igaz, de az azért a Google bűne).
    Meg amikor ugyanazon a hardveren 2x annyi az akkuidő egy minimálabb Linuxszal.

    Az első asztali környezetekkel mikor dőlt meg? A 80-as években már voltak Unix-os asztali környezetek, Linuxra meg a 90-es évek elejétől :) Akkor lett igazán jó az egész, amikor már rendes csomagkezelők voltak, lekezelték a függőségeket, stb.

    "A dolog szépsége viszont az, hogy, van rengeteg disztró, és ha a fent említett rendszerek lesznek az alapértelmezettek "
    Ennyi. Ezért jó, hogy nincs egy cég, aki azt mondja, hogy márpedig mindenki azt csinálja, amit ő akar.
    SysV init-es disztrók is vannak még mindig, meg X alapúak is. (Nem is mindegy, hogy egy 4GB RAM mellett mit teszel fel, mert a Systemd + Wayland helyből be is kapja azt a 4GB-t :D - itt is mindegy, gondolom, csak hát mi van, ha azon az X86-os tableten nem lehet RAM-ot bővíteni...)

    Disztró váltás esetén ne várj semmit, nyilván. Hát egy másik oprendszerre váltasz...

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák