Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Atapi #32390 üzenetére

    Kösz!

    "de egyébként konkrét kérdésed is van, vagy csak egy lökést szeretnél, hogy ubuntuval bele merj vágni?"

    Amint írtad is, többen is próbálkoztak már ilyennel. Szóval leginkább tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy nekik sikerült-e, vagy időközben feladták, annyi szívás van vele, esetleg valami buktatót találtak. Ez a wifi master mód már egy jó tipp, ennek utánanézek, kösz. Gb eth kártyákkal ugye nincsenek ilyen buktatók, mert PCIe Gb kártyákból szűk a kínálat :DDD

    Duál-Atom + Ionos a gép, tehát sztem hw-esen elégséges, a VDPAU-val prociterhelés nélkül megy a FullHD; samba a wl500gp-n is ment (igaz jó lassan, max 5MBps), ami csak egy 266MHz MIPS proci 32MB RAMmal; vftp szerver csak annyira kell, hogy bárhonnan a neten keresztül elérjem a fájljaimat, tehát az se nagy forgalom, és egyik se menne egyszerre a többivel.

    Aminek még nagyon örülnék, az egyes számomra ismeretlen területekhez tippek, hogy mely oldalak foglalkoznak ezekkel, hol tudok utánakeresni, hol találok leírásokat. Pl. iptables beállításról láttam cikket logouton, majd előkeresem; de tűzfal konfig még mindig terra incognita. Saját vftp szerverhez sincs ötletem még, hogy hol-merre lehet jó leírás, vagy hogy egyáltalán ez-e a jó eszköz, és nem vpn vagy valami más kéne.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Aktív témák