Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz rekop #7668 üzenetére

    Nyilván volt egy költői túlzás a hozzászólásomban :)

    Az én szemszögömből néhány dolog:
    - Az UCK G1-et kukázták és nincs valódi utódja. A G2 és G2 Plus tök jó, hogy van, erősebb, szebb, jobb meg minden, de jelentősen drágábban. Nekem eddig mindenhol elég volt a G1 hardvere és tudása és nehéz megmagyarázni, hogy 30e ft-os eszköz helyett ugyanarra a célra 70e ft-osat kell venni.
    - 6-os AP-k: már mióta beszélünk róluk, de még mindig nem lehet megkapni egyiket sem magyar kiskerben. A weboldal a Lite-t és az LR-t is úgy hirdeti, mint egy teljesen elérhető termék, ám a valóság az, hogy max Ubi store-ban találsz belőle, ha épp szerencséd van. Erre nem lehet üzletileg tervezni...
    - USG-nek nincs utódja. Kisebb hálózathoz nem lehet értelmes áron Unifi routert ajánlani. Így meg bukod az end to end Unifi-t.
    - UDM tök jó lenne otthoni egyszerű hálózathoz, de ahova ilyen áron el lehet adni, oda önmagában biztos kevés lesz. Ha önmagában kevés, akkor pedig értelmetlen ez a minden egyben a kis tojásban koncepció.
    - UDM PRO ez szódával elmegy USG PRO utódnak. Ami nem szimpatikus, hogy kifizetem a kamera meg nem tudom milyen funkciókat, úgy, hogy soha nem fogom használni.
    - Unifi switchek: G1-nél teljesen jó volt a termékvonal, kb minden magától értetődő volt, hogy mi mire van. Az újaknál teljes katyvasz, összevisszaság. Órákat kell bújni a fórumokat, datasheeteket, hogy mégis éppen a 24 portosnak hirdetett switchnek hány POE portja van és egyébként ha használni is akarnád a POE-t, akkor a POE portokat osszad el kettővel, mert egyébként nem fogja bírni krafttal.
    - Talk-ra úgy 3 éve ránézek időnként. Akkor lett volna egy projekt vezetékes telefonokra. Full Ubi hálózat volt, kézenfekvő lett volna a telefon is. A weboldal azóta is úgy hirdeti, mint ha létezne, a valóságban a Ubi oldalán kívül kb sehol nem találni róla egy szót se és egy készüléket nem kapni itthon.
    - Kamera drága. Nem rég számolgattam, de Hikvision rendszerhez képest jelentős felára lett volna.
    - Edge termékvonalat erőst magára hagyták. (Ez mondjuk abból a szempontból jó, hogy legalább nem rontottak rajta :D)
    - Kihozták az LTU eszközöket, de pl két LTU Lite nem beszél egymással, csak Rocket-el. Én sok helyre raktam ki két Nano Loco AC-t. Ha megszűnik az AirMax és csak LTU marad, akkor itt se lesz gazdaságos alternatívám.
    - 4G kapcsolatra még mindig nincs semmi használható megoldás semelyik termékvonalon.
    - A 802.3af/at POE és a 24/48V passzív POE még mindig egy katyvasz a termékvonalakban. Illetve az se mindig egyértelmű, hogy mihez adnak tápot, mihez nem.

    - A weboldaluk egy katyvasz lett az elmúlt időkben. Csillog-pörög-forog-beúszik, csak éppen normális infót nem közöl.
    -Szoftveres támogatást és support-ot meg se kell említeni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák