- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Uj ugyfelkent jelenleg (bar gyakran) kikuldetesben dolgozo magyarnak melyik cimet es bankszamlaszamot erdemes hasznalni regisztracional?
A terv az, h az EUR-ban kapott fizetesemet magamnak atutalom a Ft-os szamlamra amikor szuksegem van ra.
Barmi egyeb tanacsi is jol johet (tervben van az eddigi kikuldeteseimbol osszegyujtogetett nagyobb osszeg hazautalasa az elkovetkezendo par hetben. Szabad/ajanlott nagy osszeggel kezdeni vagy...)
Elore is koszonom!
-
Oliverda
félisten
Én az állandó lakcímet adnám meg.
"Barmi egyeb tanacsi is jol johet (tervben van az eddigi kikuldeteseimbol osszegyujtogetett nagyobb osszeg hazautalasa az elkovetkezendo par hetben. Szabad/ajanlott nagy osszeggel kezdeni vagy...)"
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Mi történt a Wise-zal?
Ma 8.30kor indítottam HUF átutalást, máskor azonnal teljesül, ma meg elöször 9.00-t írt teljesítésnek, most meg átírta ezt 10.00-ra, mikor teljesülnie kellett volna.Közben indítottam még egy HUF utalást, ot már 4 órát ír teljesülési időnek?
Mi ez a szarakodás?[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz losslessonly #3703 üzenetére
Nekem pénteken bő 1 óra alatt ment át CIB-ről az utalás.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
losslessonly
csendes tag
válasz losslessonly #3705 üzenetére
Közben online chat-en megreklamáltam, hogy hogy nem 3-ból kettő hirtelen teljesült is, de a nagyobb összegű még mindig 4 órát ír teljesítési időnek.
Marha érdekes, mert eddig a Wise-ról kimenő magyarországi HUF számlákra történő utalásaim azonnal teljesültek összegtől függetlenül...[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz losslessonly #3706 üzenetére
de a nagyobb összegű még mindig 4 órát ír teljesítési időnek.
Az azonnali felső összeghatára 10 millió. Ha az utalásod ennél nagyobb összegű volt, akkor az a normál eljárás során teljesül. Nem 4, inkább 2 óra alatt. -
Oliverda
félisten
válasz losslessonly #3705 üzenetére
A Wise oldalán ugyanaz a rendszer kezeli mindkettőt.
-
goop
őstag
válasz losslessonly #3703 üzenetére
Nekem is. Kisebb összeg volt ugyan, de ugyanez volt. 2 óra alatt ért át pedig általában néhány mp szokott lenni. Mentségükre legyen, hogy írta is előtte a kb 2 órát. Máskor azt írta hogy néhány másodperc.
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
Ma megint utaltam, írta, hogy másodpercek alatt odaér így is volt. Viszont a tegnapi lassú 2 órás utalásnál a küldő adatainál nem az én egyedi számla számom szerepel, hanem valószínűleg egy gyűjtő számla szám, gondolom ezt manuálisan intézték. Szóval ha fontos, hogy a saját egyedi számla szám legyen a küldő adatoknál akkor figyelni kell, hogy azt írja küldésnél hogy másodpercek alatt ér oda.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem. Névre szóló magyar bankszámlát csak a Wise ad, és ez valószínűleg még sokáig így is fog maradni.
”Az sajnos nagyon drága ha pénzt akarok rá feltölteni”
Utalni kell rá, az ingyenes."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Atmo
senior tag
Csak az lassú, mert ha revolutról utalok akkor 2 nap mire rámegy a pénz, magyar banszámlát meg nem vezetek. Kártyás feltöltés meg drága!
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
Oliverda
félisten
Nem a Wise drága, hanem a Revolut olcsó, ott ugyanis benyelik a kártyás feltöltés díját, legalábbis egyelőre. A gyorsabb vagy jobb szolgáltatásért jellemzően többet kell fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Atmo
senior tag
válasz Oliverda #3718 üzenetére
Ott a kártyás feltöltés díja azért ingyenes, mert sima kártyás fizetésnek számít, ami ugye mindenhol díjmentes. A Wise Pl. 400k feltöltésre meg 2k-t kér, ami még sima banki utalásnál is drágább, uh de, a wise a drága!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Attól, hogy nem terhelik rád, a Revolut még fizet érte. Ha feltöltesz Revolutra 100 000 forintot, az kb. 500 forintba kerül nekik. A kártyás fizetés sehol sincs ingyen, csak jellemzően a kereskedők állják a költségeket, amit beépítenek a termékek vagy szolgáltatások árába.
-
-
Atmo
senior tag
Ezt honnan tudod?
-
aktív tag
Sziasztok. Ha jól olvastam az utalásokat nem lehet visszatérítettni, mint egy bankkártyás fizetést, igaz?
Ezt a Wise is írta valahol, de most hirtelen nem találtam meg. Ha úgy utalnék egy külföldi számlára, hogy a Wise kártyámat használnám hozzá ("Honnan szeretnél utalni?" "Egy Wise -on kívüli számla" és a végén a Wise kártyát adnám meg bankkártyaként), akkor járna a chargeback lehetőség?
Nem lehúzni akarok senkit Ellenben nem vagyok benne biztos, hogy 100%ig megkapom amit vásárolnék, így jobb ha előre megtudom milyen lehetőségeim vannak. Csak utalással tudok fizetni, PayPallal meg hasonlókkal nem.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Ha működne is, gyakorlatilag a saját wise számládról chargeback-elnél a saját wise kártyádra - ez így nehezen értelmezhető. Amit átutaltál így külföldre, azt nem fogod visszaszerezni. Dolgozott családtag Ebay ügyfélszolgálaton, rengetegen könyörögtek nekik, mert bedőltek egy ilyen átutalásos online rendelésnek, sokan komoly összegekkel (pl. autót is rendeltek így), amire aztán persze nem kaptak semmilyen árut - és persze segíteni sem tudtak nekik, és persze nem volt segítség.
-
milu
aktív tag
Véleményetek szerint ha valaki a Wise kártyára feltöltést üzleti tevékenységként tenné másoknak, ahhoz szükséges-e valamilyen engedély?
Ebben az esetben a tevékenységet ÁFA szempontjából milyen kulccsal kellene alkalmazni?[ Szerkesztve ]
-
-
fecus
őstag
válasz Oliverda #3729 üzenetére
Ne mondjátok már, hogy a magasabb összegű dollár/euro számláról fizetek egy forintos tranzakció esetén a SPAR-ban! Vagy félreértettem valamit?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Oliverda
félisten
Attól függ, hogy milyen pénznemben vásárolsz és épp milyenek vannak a számládon. Ha van 100 euród és 50 dollárod, majd pedig forintban akarsz fizetni, akkor a 100 euróból fog váltani, tehát a nagyobb abszolútértékű egyenlegből. Nyilván, ha van forintod és forintért vásárolsz, akkor először abból von le, ha fedezi a tranzakció összegét az egyenleged.
-
fecus
őstag
válasz Oliverda #3732 üzenetére
Akkor Ok. Félreértettem. Ha van HUF-om akkor azt fogaysztja.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Caldera
aktív tag
Először mindig fizetendő pénznemben próbál terhelni, utána abból amiből számodra a legkedvezőbb árfolyamon tud váltani. Az egyetlen fintech, ami a rendelkezésre álló egyenlegekből összeszedi a fizetendő összeget és nem utasítja el a tranzakciót ha az adott pénznemből nincs elég.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
jbnd-007
tag
Az ismert probléma, hogy a Lidl-ben nem működik a PayPass fizetés a fizikai kártyával? Már sokadszor dobja vissza a terminál és be kell dugni. A pénztáros meg puffog, hogy nem halad.
-
-
kuksa90
őstag
Lahti u? Ott megy a paypass...
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
ha minden igaz jó helyen vagyok USA-ból utalok ki USA dollárt, ez ma úgy nézett ki hogy a havi 1 ingyenes utalásból valahol elveszett 12 dollár(nyilván a levelező bank), majd a K&H leváltotta 304 forinton így kb 10 ezerrel kevesebb forintom lett.
Szóval ezt szeretném kiváltani. Egy nagyon fontos dolog van, hogy saját egyedi bankszámlaszámot kapjak, ha jól olvastam Revoluton ilyen gyűjtőszámla van, így az biztos nem jó. Wise-on egyedit adnak?Röviden: USD-t kapok amerikai banktól, amit szeretnék a legkevesebb díj ellenében átváltani és utalni magyar HUF számlára.
Erre jó a Wise ugye?6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
UberMutant
őstag
válasz paatrick #3746 üzenetére
wise-ra kapott dollárt a wise kártyával ingyen feltölteheted revolutra és ott ingyen konvertálhatod egy bizonyos havi keretösszegig.
ha wise-ra dollár wire utalási típussal érkezik, annak is van egy x dollár díja. használj más utalási metódust.
a díjakat megnézheted a wise oldalán.
-
paatrick
őstag
válasz UberMutant #3749 üzenetére
Egyedül wire opcióm van, így nem tudok mást választani
(nagyon örülök hogy az EU vagy magyar kormány mindig kitalál valami új baromságot amire az amerikaiak annyit mondanak hogy ok akkor oldd meg megadnak )[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest