Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz Pr3s #1787 üzenetére

    Persze, ha rájövök akkor mindenképp tudatom mi a helyzet. Nemrégiben beszerzett kliensem nincs. A szomszéd jele pedig az egész lakásban nem vehető, csak egyes ablakokból. Így nem hinném hogy zavaró lenne. A korábbi routerrel pedig az utóbbi hetekben jött elő az hogy gyengült a vételem, nem is kiesett a wifi jel hanem nem jött át már a másik szobába úgy a jel ahogy előtte. A routerrel egy helyiségben levő pc és a laptopom konfigurációja sem változott, sem a szoftverjei, és még a helyzetük sem, hiszen adott helyen vannak/voltak használva. Ezen kívül van egy telefon és egy laptop még pluszban (a feleségemé) amik nem mindig vannak itt, hisz - sajnos egyelőre - nem lakik még itt, de eddig is mikor hozta magával akkor sosem volt semmi gond.
    Az utóbbi hetekben lett az hogy a régi edimax routerrel abban a szobában ahol lakunk kezdett kimaradozni a wifin az internet. Kipróbáltam, a pc-n és a stetopboxon, amik kábellel csatlakoznak kiváló volt mindeközben az internet elérés, tehát a szolgáltatót ki tudtam zárni, sőt, a laptopom a router mellé téve is jó internet elérést kapott wifin, tehát onnan kezdtem gyanakodni, hogy vagy a router wifije vagy a laptopomé a ludas (bár az hogy a feleségem laptopján is megakad az internet mikor az enyémen ez a routerre terelte a gyanút, főleg hogy a munkahelyemen a laptopon is kiválóan megy wifin az internet.
    Ekkor le is cseréltem erre a tplink routerre a régit, hogy ezt a problémát kiküszöböljem.
    Legnagyobb sajnálatomra ezzel nem hogy megakadt az internet, hanem egyenesen a wifi jele is eltűnt pillanatokra. A wifi visszajelző ikonja villogott olyankor mint valami jelzőfény, hogy vagyok/nem vagyok.
    Innentől estem kétségbe, hogy akkor most mi is van. Mert ugyanolyan hiba legyen egy régi és egy új routerrel is az elég esélytelen, bár fene tudja.
    A gyári frimware-eket végigpróbálva rátettem a legutóbbi vargalex openwrt-t is, amivel ugyan javult a helyzet (főleg, hogy akkor éjjel még nem lógott a routeren csak a laptopom és a telefonom wifin , meg a settopbox kábelen - a pc ki volt kapcsolva), folyamatos nem villogó wifi jellel.
    Örültem is, hogy minden rendben, megoldódott a hiba, egészen másnap délelőttig mikor is a pc is be lett kapcsolva és a feleségem is megérkezett az ő laptopjával és telefonjával. Minden eszköz fel lett csatlakozva és használatba lettek véve.
    A telefonokon nem volt semmi probléma (azokon a régi routerrel sem, érdekes módon), a pc és a settopbox is kapta vezetéken a jelet kitűnően, viszont a két laptopon időnként (és olyankor teljesen egyszerre) kimaradt az internet, azaz valami miatt megreked a wifin való továbbítás.
    A feleségem laptopja tud 5 gigát is, így azzal arra csatlakoztam, és azon megy is kitűnően a wifis internet akkor is mikor az én laptopomon 2,4 gigán megakad a jel.
    Openwrt firmwarrel már el nem dobja a jelet, tehát nem villog 0 és 95% között a visszajelző, egyszerűen csak néha megakad az internet jó pár fél percre is akár aztán pár percig minden jó majd megint megakad az adattovábbítás.
    Most hogy a feleségem visszament dolgozni és a pc is ki van kapcsolva és csak a telefonom és a laptop lóg a routeren (no meg a settopbox kábelen) most napközben egyelőre smmi gond.
    Ebből arra következtetek, hogy a router nem fogja bírni a terhelést, mert ha ettől több dolog van rajta amin adat továbbítás folyik (még ha egész csekély is) akkor már a 2,4 gigás wifin kimaradozik az internet (meg gondolom maga a háló is mert olyankor pl a router webes felülete is megakad).
    Ettől azért többet kellene bírjon, hol van még az ha kötnék usb-n rá vinyót és esetleg torrenteznék miközben ezeket a klienseket kellene kiszolgálni.
    Még talán beleférek a visszaküldhetőségbe, mert neten rendeltem, ott tán 8 nap a csere, és nincs még egy hete nálam. Csak jó lenne tudni hogy tényleg hibás-e mert ha visszaküldöm eleve sok idő mire lezajlik a csere, és ha meg nem hibás akkor kapok egy ugyanilyet amivel ugyanez lesz a probléma :(
    (Egy egészen kicsit bánom már, hogy nem linksys-t vettem, a wrt54gl apóséknál a mai napig kiválóan megy, csak azért nem hoztuk magunkkal mert nincs rajta usb és ide eleve terveztünk egy router cserét, csak hát a mostaniak elég drágák főleg ha külső antennás kell, márpedig ide a vályogfalak közé szerintem kell a külső, na meg itt olvasgatva a linksysről billentem a tplink felé. Usb-re pedig nyomtatót szeretnék kötni, meg egy vinyót filmekkel amiről lehetne nézni, de ilyen feltételek mellett hogy pár klienst is ilyen döcögve lát el ezek nélkül már nem is tudom hogy oldom majd ezeket is meg.)

    (#1786) vargalex: mint írtam nehéz lesz így egyesével kizárni mert a fele cucc nincs mindig itt, de amúgy meg minden hardver ugyanaz ami már évek óta, és nem olyan rég jelentkezett ez a probléma, előtte ugyanezekkel minden jó volt.

    (#1790) ZPKing: Talán biztató hogy az egyetlen laptopon ami tudja az 5 gigát azon stabil jel volt próbakor. Bár ha ugyanúgy 3-4 eszköz lenne rajta ami tudja az 5 gigát és mind 5 gigán kapcsolódna akkor meg lehet az 5 gigás wifin is kimaradozna az átvitel. Na ez az aminek a vadászatában vagyok, hogy most akkor ez a kimaradozás valóban a router hibája-e és hogy akkor cseréltessem vagy sem. Tanácstalanság a köbön :(

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák