Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Cifu #12447 üzenetére

    Köszönjük!

    Dluinet:
    Köszi!

    KubanitoS:
    hahaha :DDD
    értékesítőnek meséltem h csak azért jöttünk ide mert vki ph-fórumon szólt :))
    Esélyesen az lesz, mert visszafele Kecskemétnek jöttünk és nem Szolnoknak.
    A téli kerékszett okt. 12-re volt ígérve nekik, mai napig nem kapták meg, úgyhogy majd felküldik egyik BP-i Toyotába (M5 kivezetős van nekünk legközelebb), és onnan elhozhatjuk. Én 4évszakos gumi párti vagyok (évi 10ezreket ha megyünk), úgyhogy lehet nem lesz meg sokáig és 0km-esen el is lesznek adva.

    #######################################################

    Egyébként kellemes meglepetés a Yaris (próbautat sem tettünk vele eddig).

    Húgom anno újonnan vett 2012/05 havi Yarisához hasonlítva (executive 1.4diesel):
    - erre már nem mondom h 30perces kocsi, mert abban anno 30perc után MINDIG fájt a derekam, itt a 2óra15perces kocsikázás sem okozott problémát
    - autópálya 130-140-nél nincs már akkora szélzaj
    - a kormánya sem egy agyonszervózott érzéketlen, túlságosan könnyedén járó verzió, hanem teljesen korrektül ad visszajelzést, nincs az h annyira könnyen jár h túltekernéd a kormányt (régebbi Yaris emiatt országúton és autópályán sztem életveszélyes, főleg esős úton mikor megdob a víz és korrigálni kell vagy széllökéseknél, mert annyira lazán jár h túlkormányzod...)
    - 140-es sebesség waze szerint is 138-139, a kísérő autónkban 147km/h volt ugyanez... :DDD, úgyhogy elég pontos az km/h-órája, eközben 6,8l/100km a fogyasztás, ami sztem rendben van, anno 1.2-es Honda Jazz-em evett ennyit hasonló felhasználással autópályázva

    A hibridséget még "szokni" kell, sztem tök menő mikor nem jár a benzinmotorja és mégis haladunk.
    A lámpája estére is tökéletes (led lámpa).
    Nem egy rakéta, de sztem egész jól gyorsul 160ig, utána kezd el tényleg belassulni.
    A benzinmotor 3hengeressége tényleg Wartburg hang :DDD (egyelőre inkább retro feelingem van a hangjától, de amúgy nem vmi szép, olykor tolakodónak érzem, de ugye a cvt miatt is).
    Az apple carplay egy álom (igaz kábelen), főleg hogy tapizni is lehet a kijelzőt középen.
    A hifi teljesen korrektül szól baba-kompatibilis hangerőig legalábbis.
    Üléspozíció is teljesen jó közel 185cm-nek. Könyöklő is jó helyen van és elég széles.
    A jelenlegi nagy dög kocsinkhoz képest pedig kifejezetten tetszik, hogy hátranyúlva elérem a kislányom pocakját is jobb hátulra átnyúlva és tök jó kis családias a légkör emiatt h közelebb van mindenki egymáshoz, de mégis elférsz :B

    Majd a tempomatnak kell utánajárnom, mert az adaptív tempomat sztem túl messziről érzékeli/követi a másikat, ezen kéne állítani h közelebbről kövesse, vagy azt kéne h menjen sima tempomatként és ne figyelgesse radarral ki van előtte, szóval vagy-vagy, mert a mostani beállításokkal nekem nem jön be.
    A toltaókamera nem kanyaródó felfestési csíkjain is túlléphettek volna 8-9 év után... (de legalább jobb a kép amit ad).

    Összességében én nem vagyok egy Toyotás ember és tudtam h lesznek megkötések egy prémiummárkához képest (cserébe megbízhatóbb és olcsóbb fenntartani), mindezek ellenére így használat közben nagyon kellemes csalódás ért! Méghozzá meglepően nagy mértékben!

Új hozzászólás Aktív témák