Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz janos666 #2249 üzenetére

    Szia, a választ nem tudom, de leírom mi az elképzelésem, aztán majd a többiek pontosítanak. Nyilván aki tápokat javít, az ilyeneket tud.

    Szerintem tápfeszültségeket terhelésileg közösíteni (párhuzamosítani) nem olyan egyszerű már csak abból kiindulva is hogy a feszültségük - ha kis mértékben is - de biztosan eltér. Továbbá azt gondolom, hogy ha közösítve lenne mondjuk az a 2-3-4 12V-os ág valami módon, akkor neked mint felhasználónak nem információ az hogy pl. 2x18A, ha az valójában terhelésileg számodra 36A. Tehát én úgy gondolom hogy ha pl 3db 12V-os ág van, akkor azok bizony külön áramkörök, egymástól függetlenek, és egyenként max 18A-el (vagy amennyi a maxuk) terhelhetőek. Persze a tényleges terhelési max nyilván függ az összmaxtól, ami a 12V-os ágakra összesen a táp infójában le van írva.
    Mintha olyat is olvastam volna valahol hogy az új ATX(12V) szabványban mintha maximalizálták volna az egy ágon leadható maximális áramot olyan 20A körül, ezért kell egyébként a szétcincálás. Nekem az ''előző'' Enermax tápom 12V-on 33A-ert tudott.

    Általában kerülöm hogy feltételezéseket (ezáltal kivédhetetlenül ökörségeket) írjak, de pont azért írtam hogy kijavítsanak. :)

Új hozzászólás Aktív témák