-
IT café
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
Szintén zenész , de megoldás a táp burkolat levétele venti takaró fólia eltávolítása
ja és a ház moddingolása , MERT az egy nagy ventis tápok , ventivel lefelé sokszor cpu bordáról kapnak 40-50-60 fokos levegöt, hát erre a champion chipp bepánikol maxra teszi a 0,37A -s adda csoda ventit= 2200 na itt már a 12,-es is kurva hangos .
Tedd bele fordítva ventivel felfelé és furd ki felette a házat, aki tart a porosodástól a ventit is megfordíthatja a tápban hogy vegye le a meleget a bordákról és felfelé nem is kell sokat segíteni a meleg levegönek ahol eddig fujt a táp ott szív felfelé fuj"
" teccccikérteni" ez az MTX szabvány
ha nem vagy barkács alkat CM 690 -es házat vedd és tedd alulra a tápot, a müanyag fólit akkor is vedd ki. -
thomasson88
csendes tag
Sziasztok. Tegnap marha ügyesen elqrtam a tápomat a gépemben. Ennek oka, hogy új monitort vettem, és próbáltam ügyeskedni, nem sikerült. Van egy másik gépem, de azon gép hátulján csak egy db táp csatlakozó van, és arra ugye a gép megy. Mivel a monitornak is tácsaptlakozó kéne, tudnátok valami megoldást javasolni?
-
Csaba_20_
őstag
válasz thomasson88 #2602 üzenetére
Vegyél hozzá tápkábelt, 500 Ft-ért vesztegetik kb. az ilyen tápkábeleket. Pont olyan kell hozzá, ami a tápodhoz is van.
-
Csaba_20_
őstag
válasz !Overdose! #2599 üzenetére
Ilyen régóta tag vagy? Mégse tudod, hogy mi a fórumon a szokás? Kérd ki magadnak nyugodtan, de ezek alapszabályok.
-
venember83
nagyúr
válasz !Overdose! #2599 üzenetére
Én meg másfél évvel előtted s akkor mi van? Azért még tudok keresni, ha meg annyira sürgős a kérdés, akkor nagy szervizes topik és privát valakinek, aki tuti ért hozzá. Szerintem. Mellékesen megnyugtatlak, Csaba_20_ sem fossa a szót, de ha jól látom ezt a topikot ő tartja életben, sokaknak segít. Ez mióta szófosás?
Elnézést.
-
szacsee
nagyúr
Az úriembert próbáljátok rábeszélni, hogy Életvédelmi szemontból semmisítse meg ezeket!!!!!!
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Pukkancs
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
válasz Pukkancs #2607 üzenetére
Agyaltam én ezen, de erre a célra max passzív lenne jó, a full vizes tápban is van vészventi máramelyikben. Valamint gondolom a kondik 105°C-osak és messzebb lehetnek elhelyezve a melegedő alkatrészektől..
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
didyman
őstag
válasz Pukkancs #2607 üzenetére
Kondikat elhűti a környezet. A primer oldallal nincs gond, azok nem melegednek maguktól számottevően és itt a 85 fok még nem is olyan rossz, mint tűnik, ha van elég távolság a bordától. A szekunder oldal bajosabb, mert ott a kondik a nagy áramerősségek révén melegednek fel. Ezt a rézfólia és a légáramlás tudja elvinni róluk. Ami nagyobb gopnd, az a trafó, meg az áramváltó. Ezek nagyon tudnak melegedni és nem mennek tönkre könnyen, de a forraszok és a környező alkatrészek, amiket felmelegítenek, már nincsenek olyan jó helyzetben.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
raziel01
veterán
Coolink CP 4012P 400W tápegységről mi a véleményetek?
Milyen minőség? Tesztet tudtok róla? Megérte megvenni? Megvan már 4 hónapja.
Annyiból jó, hogy nagyon halk.[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Ezt már láttátok? Két táp egy házban Van ennek értelme? (persze, attól eltekintve, hogy tök fölösleges ekkora teljesítmény)
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Ribi
nagyúr
válasz Csaba_20_ #2582 üzenetére
Hat en kenytelen voltam kicserelni a tapomban a ventit mert eszementi idegesitoen hangos ami a csifi 400-ban van. Ha tenylegesen gyari kuler van a procin, es a ta viszonylag meleg levegot sziv, akkot tenyleg vigyazni kell a legszallitassal. Ahogy teszteltem a benne levo ventit, 5V-n kb 1600-1800-at porog. A fura az volt hogy ez ala semmivel sem tudtam szoritani. Kotottem ele + ellenallast, potit, mindent, de csak nem lett lassabb.
Igyhat kicsereltem egy "sima" 2000 fordulatos ventire, ami 5V-n kb 1200 korul forog es siri csendben van. Mivel a fahazikom igenjol szellozik, es a tap alul van, ezert is mertem megcsinalni. Elotte egy Silent Blade-t raktam bele, de annak 5V-n szinte 0 a legszallitasa es nem mertem megkockaztatni. Lehet, hogy siman elvitte volna. A mostani ventivel max terhelesen is huvos levegot tol ki magabol. Max terhelesen merve 270W-ot eszik a gep. Hatasfoka mondjuk 80%, akkor ~60W-ot kellene futeni. Amit furcsallok az az, hogy a proci is kb ennyit futene amikor terhelem. A proci bordan erzem hogy meleg levegot tol, a tapbol viszont hideg jon. Akkor most elfuti azt a 60W-ot vagy micsinal vele ? -
D@ni88
addikt
Hali, van egy 400Wos 400-AA-101A típusú tápom (ha jól tudom delta beles)
Vásárlása óta ciripel, nem lehet ezellen valamit tenni? -
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Ha nem jó helyre írok akkor előre is bocs, és törölhető.
Egy asus m2n-sli (24+4csatlakozós) lap elmegy egy chieftec 400w 20+4 tűs táppal?
Válaszokat előre is köszi. -
Lotusomega
senior tag
NA senki?
-
Hequila
őstag
válasz Lotusomega #2619 üzenetére
1. A kérdésed kurvára nem tartozik ide.
2. Ha nem lennél lusta használni azt a tarka faszkrémes keresőt, már rég megtaláltad volna a választ, és most nem kellene itt osztanod az embereket, hogy milyen gecik vagyunk, hogy nem vagyunk hajlandóak segíteni.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Vénchopper
csendes tag
Sziasztok!
Nem akarok tápot venni, egy más tápos aktív fórum nem igan van
Szal ide jönne a kérdésem ami elég lámulós bocsi
A tápomon a ventillátor alulra fújja a meleg levegőt, de a házamnak felül van egy szellőző kivágva, és ha megfordítanám fejjel lefelé, pont felül fújná ki a levegőt.
Nem lessz baja ha fejjel lefelé üzemelem be?
Előre is köszi!!!
csáó -
sK0t
tag
Üdv.!
Tápokban hogyan lehet kicserélni a ventit?
Mert az enyémbe olyan van, hogy rácsatlakozik a NYÁK-ra egy kis fehér csatlakozóval, mint a vga-karinál...
Szval akkor kifejezetten táp ventillátort kell venni ?
Tudtok valami jót ajánlani, ami nagyon halk ?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2628 üzenetére
Köszönjük, hogy elolvastad a topic első hozzászólását és megértetted az abban leírtakat!
-
Csaba_20_
őstag
válasz Vénchopper #2621 üzenetére
A ventilátor nem kifele fújja a levegőt, hanem befelé szívja. Ha felfordítod, akkor maximum friss levegőt fog beszívni és nem a processzor által termelt meleget. Vagyis nem lesz baja. Legközelebb pedig akkor is a megfelelő topicba írni, ha az épp nem a legfrissebben válaszoltak között van. Hidd el, egyből oda fog kerülni.
-
ronson
őstag
Valaki tudna segíteni, hogy tápba való Low Esr-es kondikat honnan tudnék szerezni normális áron. Kellene 1db 2200/10v-os és 2db 1000/10v-os.
Miskolcon sajna nem kapni. -
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2634 üzenetére
Ebben a topicban pedig kismilliószor veséztük ki ezt a kérdéskört, annak ellenére, hogy nem ide tartozik. A kereső a fórum része, nem csak díszítőelem.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2636 üzenetére
Te a sokadik vagy, aki előbb kérdez, aztán gondolkozik. Teljesen megértem Hequila reakcióját és az alkalmazott stílust is. Rosszabb pillanataimban valószínűleg én is hasonlóan reagáltam volna le a kérdésed. Fordított helyzetben szerintem te is.
-
Hequila
őstag
válasz Lotusomega #2636 üzenetére
Egyre több helyen látom, hogy a "szakik" nem írnak a fórumba. Ez szerintem annak tudható be, hogy sokan arra nem képesek, hogy elolvassák, hogy miről is szól a téma, és hogy használják a keresőt. És ezzel (érthető módon) sokunknak már egy kicsit tele van a ... . Próbálunk segíteni (mindenki a maga szintjén), sokszor hitelesebben és nagyobb szakértelemmel, mint azt hivatalos helyen, pénzért teszik. Azt hiszem, legalább annyi elvárható lenne, hogy ha már igénybe veszi valaki ezt a "szolgáltatást", annyit megtehetne, hogy tájékozódik, mielőtt kérdez.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Baboon
senior tag
Szervusztok!
A kérdés az lenne hogy a tápomba van egy szabvány méretű 12 centis venti amit kicserélnék, de ennek 2 tűs csatija van amiket lehet kapni azoknak meg 3 esetlen egy 4 tűs molex-e. Nos mi van ha rádugok egy 3 tűs csatit egy 2 tűs csatlakozóra? mire van a 3. tű? Vagy ha a molexet rádugom minden oks?
Ha kimoderáljátok akkor kimoderáljátok, de egy válasz is jöhetne mellé privibe
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
gban
Közösségépítő
A lényeg hogy azt a két kábelt kell valamilyen módon bekötnöd (legjobb az eredeti helyére, pl. kábel elvág, összeköt) amin a +12V-ot és a testet kapja a venti.
A 3. kábel a fordulatszám miatt kell, neked erre nincs szükség amennyiben a gyárin sem volt.
Persze lehet hogy 4 kábelessel találkozol, de az már megint más eset.
A lényeg, hogy nagy valószínűséggel olyannal fogsz találkozni, ahol a fent leírt igaz, tehát kettőt kell használnod a 3ból.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Baboon
senior tag
Világos mint a vakablak.
És mi van akkor ha adnak hozzá 2 tűs molexet vagyis tápcsatit. Ha azzal dugom össze az is jó nemde?Ja és a másik:
Mi van ha az alaplan system fan csatijára dugom? az mondjuk szabályozná a sebességét, mondjuk nem tudom mennyire tenne ez jót neki mert a cpu-hoz igazodva variálná a sebbeséget sztem.[ Szerkesztve ]
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
kiscsáko
tag
hali,
segítsetek már, melyik két tűt kell összezárni hogy működjön a táp? -
krenski.84
csendes tag
Üdv!cm venti
Lenne egy kérdésem. Adott a configom az adatlapon, a procinak 3.2GHz-n adtam BIOS-ból 1.375V( ami CPU-Z;EVEREST szerint terhelés alat olyan 1.312) a memokat 1000MHz-n 2.1V toltam. Tegnap Volt Prime95 vagy 2órán keresztűl minden-kopp kopp- jól működik.
De! Tegnap este 24:00-kor gép lekapcs->áramtalanítás. És most reggel olyat csinált hogy bekapcs->minden indul(ventik pörögnek, merthogy 3db 9cm 1db 12cm venti)
és két másdperc múlva ki kapcsol. Semmi hang stb utánna 1sec mulva indul magától.
Az fsbt 400-ról vissza vette alapra, ennyit csinált.
Kérdés, lehet hogy kevés a 400w??? thxkrenski
-
szacsee
nagyúr
válasz krenski.84 #2648 üzenetére
Alaplap totyikját kérdezd meg.. .mi a bibi...vagy esetleg a : Valami baja van a tápomnak totyikot tom ajánlani...
Milyen táp amúgy?
Nincs lemerülve az elem, mivel áramtalanítottad?
Valamelyik lapok visszaállnak alapra, ha kikapcsolod a tápot és pl nyomsz egy PWR gombot stb..
Lap topikjába kérdezgess..[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném
HDD-s topikban már feltettem [link] , sajnos kevés sikerrel... illetve kaptam 1 tippet, h esetleg a táp kezd tönkremenni, és a kondik hidegen nemakarnak elindulni... ezért gondoltam hozzátokfordulok.Szerintetek lehet ez a probléma? egy Fsp 350es táprol lenne szo, még alig 1 éves.
sajnos nincs itthon más tápom, h kicseréljem, és ha mégse lehet ez akkor nembontom ki, és csinálok magambol majmot vmeik nap a boltbanKöszi elöre is!
sorry, h többhelyen is felteszem, csak mott parázok, h 1szer csak nemindul el, és akkor okosodhatok itt 1magamban
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest