Aktív témák
-
cudar07
senior tag
na szóval a
a DC megy kellemesen, de a UTORRENTEM nem igazán
sajna, de még próbálok bütykölni! -
killerjoe
csendes tag
Hy
Lehet már volt erre válasz valahol korábban,de én sajna nem találtam meg
szóval a kérdésem az lenne hogy a set top boxon eltárol adatok usbveé törtánő másolása és utána a használata számítógépen az lehetséges-e van-e valami praktika rá?Megtiszetlő válaszokat előre is köszönöm
üdv:killerjoe -
Aranytaltos
csendes tag
Hm igaz mar eleg regi beiras de "felment az agyvizem". TCP/IP protokol alatt miota nem lehet szolgaltatasokat funkciokat nem elkuloniteni? Hogy a francba (bocsanat) mukodik az ADSL halozaton TV/Net/Telefon kulonbozo csomagokban. Be csapnak a szuro utan egy dobozt aminek van x lan portja egyikbol jon a net masikbol a lan a telefon portbol ha olyan a teflon. Ezt programozgatjak ahogy tetszik az A csomag megy az TV-s Lan portra a B csomag az Internetes Lan portra, a VoIP csomag megy a Teflon portra. Ergo a szuro utan berakok egy sitchet arra mehet x db szolgaltato sk mutyurje, miert izgatnak egymast? Az mas kerdes hogy huzza a szaja szelet a t szolgaltato mert nem tole akarok netet vagy telefont vagy tv mastol. Szamlazas a torveny sok mindent szabalyoz az hogy a szakadt SAP rendszeruk egy kalap kaki az sk problema, miert vettek meg ha megvettek miert nem verik ki a szalitobol, hogy megfeleljen a kivanalmaknak.
Uff
Egy szamlazo rendszernek kell tudnia szamlat kiadnia, potolnia, sztorniroznia, helyesbitenie. Ergo amelyik erre keptelen nem teljesiti a trv felteleket AFA torvenyt javaslom megtekinteni.
Mas ismeros nemet a lakasaban a kovetkezo a szitu egy ISDN vonalja van x szolgaltatotol, van egy ADSL je y tol es van egy IPTV-je z-tol es egyik sem rinyalt hogy nem tud szolgaltatni mert nem az o telefon vonala, internete. Mellete mindegyik kulon szamlaz.
of
morogtam, ne vedd magadra sot kioktatni sem akarok senkit de muszaki oldalrol nincs megfelelo erv arra amit irtal, az mas teszta hogy nalunk ahogy a trv keszulnek egy kalap szart sem ernek es bebetonoznak egy inkorekt rendszert. Amit vegul a vevo szivmeg de nagyon.
Nem ertek mindenhez de vannak olyan reszek amihez jol
-
petne
őstag
válasz Aranytaltos #515 üzenetére
Lehet, hogy igazad van... ennyire műszakilag nem értek hozzá. Én csak ezt a tájékoztatást kaptam valakitől. De ha valóban lehetséges, akkor előbb utóbb lesz lehetőség rá szerintem...
-
petne
őstag
válasz Aranytaltos #515 üzenetére
Felvetődött bennem egy kérdés azzal kapcsolatosan, amit írtál, hogy a szűrő után tesznek egy dobozt, amelynek ez egyik portjából jön a net, a másikból a tévé stb. és mindegyik más szolgáltatóhoz kapcsolódik. Kérdésem, hogy vajon van lehetőség arra, hogy ha nem tévézek, akkor azzal a sebességgel netezzek, tehát dinamikus lehet-e a rendelkezésre álló sebesség?
Mivel ilyen mértékben nem értek hozzá, ezért gondoltam, hátha tudod a választ.[ Szerkesztve ]
-
cudar07
senior tag
hello
van IPtv, meg 1M net-et rendeltem, ettől függetlenül a GTSDATANET oldalán a sebbeségmérő 3,2M netet mért ki
tegnap este kipróbáltam, hogy tudok 2 müsortfelvenni?!, na akkor visszalassúltam 1,5M netre
tudom nem pontosan arra válaszoltam, de csak selytem, hogy ilyen dinamikus net nem hiszem, hogy lenne,
próbáltam olyat hogy kikapcsoltam IPTV,de nem gyorsult tőle a net!viszont ez a a speedtuch router elé, bedobnék egy routert és onnan leágazna egyszer a PC-hez a NET, oszt a másik irányba meg megy speedtuch-ba !??
szerintetek?ezzel azt szeretném kiküszöbőlni, hogy nem igazán tudom konfigurálni a speedT. Utorrentet nem igazán akarja kiengedni 2K max a feltöltésem!!
-
petne
őstag
Jelenleg működik a dinamikus sebesség. 8 megás csomagom van és ha használom a tévét, akkor lemegy, ha nem akkor maximum sebességen vagyok. A kérdésem arra irányult, hogy ha különböző szolgáltatók lennének (tehát másik adsl szolgáltató és mellette a T-Home, illetve telefon) ez a dinamikusság megoldható-e.
Annak a plusz sebességnek meg örülni kell, a rossz konfiguráció miatt történhetett ilyen baki nálad.
Természetesen működik, ha utána kötsz egy routert. Viszont ehhez is konfigurálni kell a HGW-t, mert hiába állítod be a másik routerbe a torrentet, attól a HGW még nem fogja neked átengedni.
Nincs egy ismerősöd, aki az általam beírt útmutató alapján be tudná neked állítani? Mivel az a megoldás tényleg működik, csak tudni kellene egy kicsit angolul.[ Szerkesztve ]
-
Aranytaltos
csendes tag
Akkor egy kis kulonbseget a hazai es mas orszagok gyakorlata kozott:
- itthon arra szerzodsz amire akarsz es vagy lehet vagy nem elerni az adott savszelt
- ott bemerik majd kotik a szerzodestA bemeresrol minden szolgaltato informaciot kap egy kozponti adatbazisbol az alaphalozatot tulajdonlo ezt koteles elerhetove tenni. Majd szerzodest kotsz x, y, z vel tudjak nekik mekora savszel kell ezt a letesiteskor lefoglaljak a kozponti nyilvantartasba, ha masik szolgaltato is kepbe jon o lekeri a szabad kapacitasi erteket es kozli veled hogy szerzodjel az IPS-nel kisebb csomagra y-rol a-ra mert nekik az IPTV-hez kell a fenmarado. Ha Telefonossal kotsz akkor ket lehetoseg kozott valaszthatsz vagy ok adnak egy eszkozt ami analog portot biztosit vagy nem vagy dedikalt vonal vagy nem. Ez mar erdekesebb mert igy lehet x telefon szolgaltatoval is szerzodesed annak ellenere hogy 2M neted van ha telefonalsz a szoftveredben vagy a sk ruteredben allitod be milyen hivas hova fusson. Persze ez nemi savszelt levesz az internetbol de egy vonal eseten ez max 128K oda vissza. Ha dedikalt akkor szinten mint az IPTV-snel kerik hogy valtoztasd meg az IPS savszelt a-val. Az IPS meg minden dij es egyeb macera nelkul lefele es folfele valtozatat az elofizun.
Igy vagy mindegyikhez x savszel van foglalva vagy csak egyikhez. Olyat nem lattam es nem tapasztaltam, hogy IPS.tol venne el alatomosan az IPTV-s vagy a VOIP-os a szavszelt. De az IPS-sem ad el 20M netet ha csak 8M garantalhato.
Igaz hamar tonkre menne mert senki sem szerzodne vele.
-
petne
őstag
válasz Aranytaltos #520 üzenetére
Tehát, azt veszem ki a szavaidból, hogy akkor Te szerinted nem lehetséges. Ebből azt következik, hogy úgy lehetne T-Home másik szolgáltatónál, hogy csak 2 megás netet rendelhetsz mellé... ez nem biztos, hogy olyan előnyös lenne szerintem, mint a jelenlegi helyzet, ahol is rendelhetsz 8 megásat is és ha nem használod a tévét, akkor használhatod a teljes sávszélességet.
[ Szerkesztve ]
-
Aranytaltos
csendes tag
Switch mehet ele roter nem. A berakot router szabalyozza illetve vegzi el a megfelelo csomagiranyitast es pioritast. Ha elotte beraksz egy switchet vagy megjobb egy HUB (mert az nem fogalalkzik semmivel az osszes csomag az osszes porton megjelenik, elvileg kihasznalhato lesz a teljes savszel internetezesre persze csak akkor ha az IPTV-s routert kapcsolod ki nem csak set-to boxot. Viszont elofordulhat hogy innetol kezdve a TV adasok szagatnak es folyamatosan ujra es ujra konektalni fog az IP-TV a halozathoz ha Internetezel kozben. De egy probat meger.
-
petne
őstag
válasz Aranytaltos #522 üzenetére
De hülye vagyok... azt "olvastam", hogy azt kérdezi, hogy utána lehet-e rakni routert. Nem vagyok formában vasárnap.
Elé valóban nem lehet, mert instabil lesz a szolgáltatás, ahogy írod is pl. akadozni fog a tévé és akkor meg az egész nem ér semmit.[ Szerkesztve ]
-
Aranytaltos
csendes tag
Az egyik megoldas a dinamikus szolgaltatsi protokol figyeles. Azt jelenti hogy a vegponton levo eloszto eszkoz es a gerinc eszkozben a konfiguracio dinamikusan van beallitva es csupan azt figyeli eppen milyen csomagok mennek a szerint szabalyoz.
Pld
Csak netezel a savszeled max lehet 10M akkor ennyivel hasit, bekapcsolod a telefont es telefonalsz leszed 128K es marad 9,8M net, bekapcsolod a tv-t az levesz 4M es marad 5,8M net leteszed a telefont es lesz 6M net.
A masik a fiksz konfiguralas, az IPTV kap 4m a telefon kap 128K, maradek lehet net.
Pld
Elofiezetsz 8M netre majd IPTV re modosittatjak veled a netet 4M-ra utana Telefonra ujra modositatjak a neted 3M mert nics 3.8 csomag netben csak 512,1,2,3,4,5,6,7Azt is figyelembe kell venni, hogy a garantalt savszelesegek nalunk maskent alakulnak es szabalyoznak. A halozat fizikailag nem olyan jo allaputu mint ahol 3 evente komplett csere es technologiai valtas van jelemzoen nalunk a kozpontok kozotti gerinc uveg, a lakasokig a teljes halozat rez erparas. Szemben a gyilkos kunkurencia harcnak koszonhetoen mashol ahol a hazakig uveg es a hazakon belul sodrott arnyekolt erparas kabelezes van, sot az uj epitesu hazaknal FTP kabelezest alkalamaznak.
Egyeb megjegyzes ott egy uj epitesu hazban eleve a lakasig eljuto betap csatornazas is jelentos kapacitassal rendelkezik igy egy utolagos kabelezes nem okoz problemat. A lakasba villany, tv, telefon kabel alap becstalakozas azon felul + 4 ures csatornat raknak be. Lakason belul meg elvart sot alapveto dolog, hogy van riasztonak csatornazva, telefonnak, lannak, tv-nek, EIB rendszeru villanynak, hangrendszernek es ez mind egy kozos dobozba fut ossze. Mig nalunk ez nem igy van. Sot orulnek a tulajdonosk ha valami elsore mukodik is.
-
petne
őstag
válasz Aranytaltos #524 üzenetére
Szerintem nincs kizárva, hogy előbb utóbb akkor lehessen másik dsl szolgáltató mellé rendelni IPTV-t...
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Nekem ma lett bekötve a t-home, és nem értem miért ilyen ramaty a hangminőség:S:S szerencsére csak próbahónapra marad de akkoris.... Nektek nincs probléma a hanggal?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
cudar07
senior tag
szóval
tuningoltam a gépem és valami nem tetszett neki, nem indult a WIN
ezért újradobtam és most működik a torrent szépen
lehet, hogy csak újra kellet volna dobnom a torrentet a router konfigurálása után és jobban megtalálták volna egymástDC még nem próbáltam, remélem az is fog működni!!
haladunk szépen lasssan!!! -
cudar07
senior tag
nekem sincs semmi problemám a hangal, meg az adással se!!
muldkor 2 műsort vettem egymás mellett, igaz a NET zuhant egy jó nagyot, de működött!mivel van összekötve??
rendesen össze vannak kötve, dugva a TV + IP ADÓ??
alap dolgokat kell elösször mindig nézni!!jártam úgy hállóba kötötem 2 gépet (akartam) de
a k..mamájáért nem akart összejönni
WIN súgó - nincs összekötve a két gép-
rendesen szidtam a winfost, hogy ilyen hülyének néz!!
de igaza volt
néha bakizik az ember -
Aaron14
őstag
A kép az jó minőségű, de csak jó. Nem szemcsés de azért néha lehet látni, hogy kockás. A hnagminőség meg mondom, kb. olyan 64kbit/s -es zenével tudom szemléltetni, kb. ilyen minőségű. Zenecsatornákon a legzavaróbb... ahol csak duma van, ott nem. Kicseréltem a SCART (?) csatlakozót, ott hátul ami a TV-be megy, és így a képminőség javult, de a hang még mindig nem...:S nem értem
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Aaron14
őstag
De akkoris na mindegy... a rendszerújraindítással, vagy a 4 ki/be kapcsolás utáni resettel elvesznek a vinyóre felvett műsorok? Talán az segítene...
Ja igen.. és az egy hónapot honnan számítják? nehogy itt maradjon nekem:SGránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
szasza_xp
senior tag
Ma szépen kiakasztottak a T-online-nál kiakartam próbálni az ip-tv-t de nem lehet, mert t-home duplám van, és az már csomag módosítás, csak úgy megy, ha fizetem azonnal a havidíjat szerződéssel meg hűségidővel. :S Ez szívás...
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
szasza_xp
senior tag
-
ggf8600gts
tag
Sziasztok!
A T-Online telefonálós reklámkampányának részeként megrendeltem a T-Home TV szolgáltatást, mivel kb. 3-4000 Ft-al olcsóbban jövök ki, mint a hagyományos vezetékes telefon + Kábel TV + Internet árával.
A NETEM 1MBIT-es. Kérlek segítsetek nekem, mik a tapszatalatok. TV szolgáltatás minősége. Sávszélesség alakulása, ha netezek és TV-zek egyszerre. A STB estében mire kell figyelni.
A TV-m nem LCD, nem PLAZMA, és a TV-re már rá van kötve egy Házimozi és egy DVD felvevő. Kell- scart elosztó?
A router (mert úgy értettem az is kell) befolyással van e arra hogy utorretet használok.
Fontos tudnom, még a beüzemelés előtt. hogy a net és tv szolgáltatásban nem e lesz minőségi romlás, mert lehet hogy ez nem éri meg az a 3-4000 ezret...
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
petne
őstag
válasz ggf8600gts #543 üzenetére
Mivel a neted csak 1 megabites, ezért a netben semmilyen változást nem fogsz tapasztalni. A tv minőségét majd meglátod, mert mindig a saját vélemény a nyeről, de a magyarországi viszonylatban elég jónak tartom.
Az STB rendelkezik még a scarton kívül kompozit és a s-video kimenettel (valamint hdmivel is de az Rád nem vonatkozik CRT tévé miatt). De ezen kívül van scart bemenete, tehát oda is ráköthetsz egy olyan eszközt, amit a tévé képernyőjén szeretnél látni. Csatlakozókínálata elég széles, tehát lehet válogatni.
Kapsz egy úgynevezett Home Gateway-t, ami biztosítja a netet a számítógépednek és az STB-nek is, de megfelelő tűzfalbeállítással működni fog a torrent is.
-
cudar07
senior tag
-
petne
őstag
válasz ggf8600gts #545 üzenetére
Valóban igaz, hogy jelenleg állandóan megy a merevlemez. De már tesztelés alatt van az új verzió (nekem is az van már fent) és abban már készenléti állapotban lekapcsolásra kerül a vinyó. Hamarosan elérhető lesz mindenki számára, csak jelenleg van egy másik probléma, amit meg kell oldani.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest