Aktív témák
-
IT88
csendes tag
Sziasztok,
jelenlegi upc ktv előfizetőként gondolkodom a váltáson T-home-ra. Jelenleg két beltéri egységem van és szeretném ha a T-home is két készüléken lenn elérhető. A kérdésem, hogy milyen kábelezés szükséges a 2. vételi ponthoz? (telefonkábel amin az ADSL érkezik a lakásba vagy ethernet kábel?)
Üdv.:
IT88
-
IT88
csendes tag
OK, köszönöm! Még egy kérdés ezzel kapcsolatban: a két vétei pont között jelenleg nincs UTP kábelezés és nem is igazán lenne megoldható a dolog, lengőkábelt meg nem igazán szeretnék. Viszont kérdés, hogy powerline adapterrel (230V hálózaton vezetett Ethernet) megoldható-e a 2. vételi ponthoz történő leosztás? Van erre esetleg valakinek működő megoldása, tapasztalata?
-
T-online
tag
Elvileg működhet a dolog, de én hallottam már olyat, hogy valahogy megoldották kábel nélkül, valami vezeték nélküli megoldással azt, hogy a HGW(router) és az STB(Set-Top-Box) kábel nélkül csatlakozzanak, de ezt a 1722-n a szuperszervíztől kellene megkérdezni, mert ha megbeszéled velük, akkor bekötéskor így rakják össze alapból.
[ Szerkesztve ]
T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk
-
kew
senior tag
elvileg powerline-al is menne, németeknél alkalmazzák is ezt. feltétele, hogy ugyanazon a fázison legyen a két konnektor. Persze az adaptereknek elég borsos ára van, olyan 30k lenne a 2 db. Itt egyébként pont erről folyik egy eszmecsere, nézz be, ha érdekel, ott vannak, akik jobban konyítanak ehhez
Szupiszerviznek is van erre valami wireless kütyüje, de az is elég drága már ha egyáltalán még foglalkoznak vele.
Két access point-al is összerakható házibarkáccsal, polifórumon szórakozott valaki ezzel, féligmeddig sikerült is neki, ha jól emlékszem.De szvsz a legbiztosabb kapcsolatot még mindig akkor kapnád, ha megoldanád az utp kábelezést. akár egy vékony kábelcsatorna felszerelésével, úgy annyira nem csúnya, ha falba nincs lehetőség elvezetni
-
J.R.Ewing
tag
válasz T-online #955 üzenetére
nem igaz.
NINCS hivatalosan wireless megoldás a T-Home TV-nél. Utoljára augusztust hallottam, hogy akkortól lesz. vagy akkorra lesz kiírva a beszállítói tender...
szóval aki T-Home Tv-t rendel, az készüljön fel fúrásra, faragásra, vezetékezésre...
Tegnap anyázott pont az egyik szerelő, hogy az igénylések felét vagy visszamondják, vagy nem lehet telepíteni. olyan szinten szar a kábel néhány helyen, hogy pl 11.ker etele út 54/b-ben harmadikon faszán megy a T-Home TV, hetediken már nem...
de volt pár olyan ügyfelem, hogy most újítottam fel a házat 20milláért, nekem itt nem fúrnak szét semmit...8 Mbites ADSL mellé ne rendeljétek meg, mert nem fog annyival menni. senki nem fog neked szólni, hogy bolond a 8asat fizeted, feleslegesen.
szal, aki nem akar fúrást, kábelezést, az használja továbbra is a szobaantennát és várjon év végéig, addigra már elvileg lesz hivatalos, a T-com álatal telepített wireless megoldás is.
de gondolom a többségnél eddig is eljutott a koax a TV-ig, szal nem értem azokat, akik sírnak emiatt.
-
J.R.Ewing
tag
hát akkor megy
csak nem ez lenne a lényegvolt már ebből ügyfélpanasz....
viszont hamarosan megszűnik a T-com meg a T-online, és T-home lesz az egész lakossági rész, és átsorolták ide a nem kiemelt üzleti előfizetőket is.
a kiemeltek pedig szépen T-systemsesek lettek/lesznek. Ez a kettő marad: T-Home és T-Systems -
Core2duo6600
veterán
válasz makesz1989 #938 üzenetére
Ez azért durva
Szerintem amikor nem használod huzd ki a konnektorból, legalább nem fogyasztja az áramot(#939) szasza_xp
Valószínű azért csinálja mert ebben is win van, a felülete amit láttam a reklám dvd én kisértetiesen hasonlít a windows media centerhez, ami a windows alatt tökéletesen mukodik.
Ehhez asszem dsl modemet is kell cserélni, mert a jelenlegiek max 10 ig mukodnek
Az enyémen legalábbis 10 es a lan csati, a gép ezt írja ki mikor összekötöm vele(#958) J.R.Ewing
Ez viszont pofátlanság, hiszen ha fizetném a 8 mbitest, akkor elvárhatom, hogy a net az a tv től függetlenül menjen, mint jelenleg, hiszen nincs ip tv ém, és amig nem lesz megoldva, hogy a set top box és a számítógép digitálisan össze van kapcsolva pl LAN, addig nem is lesz[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szasza_xp
senior tag
Na kezdődik, már a homáron van a T-home
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Core2duo6600
veterán
válasz szasza_xp #964 üzenetére
szvsz ha úgy van, ahogy a homáros lvélből kiderül
Novekszik az előfizetők száma, akciok stbv miegymás ....
de nem fejlesztenek a háttérben, vagy nem kellő mértékben
Egy időben az ADSL el is ez volt a helyzet, de ezt orvosoltákGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vtechun
veterán
szerintem megoldható, azt az ip-t kapja az stb amire számit, azt a pár megabitet ha átviszi akkor szerintem bármilyen közeg megfelel... nekem is meg kéne csinálni itthon van 3 la Fonera routerem ezeket meghackelve biztos megoldható lenne, de nem hackelek, nem vagyok annyira magyar...
-
szasza_xp
senior tag
Valaki árulja el, hogy miként tudok pop pontokért vásárolni a T-homos tékában stb-n keresztül ??
Nah ez jól megaszondtam. Szóval van a t-home ip tv-m s ott van az eseti filmkölcsönzés, mit kell ahhoz tennem, hogy a felgyült pár ezer pontomat levásárolhassam filmekre ?“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
szasza_xp
senior tag
válasz szasza_xp #970 üzenetére
Na, úgy lászik a T-s emberkék elmentek pihizni, szóval akkor válaszolok a kérdésemre, a pontjait max a hajára kenheti a kedves ügyfél, vagy alternativ szexuális beállítótságuak valahova máshova gyömöszölhetik,
mert lehet vele fizetni az origo tékában, lehet a t-pontokban, lehet a zenetárban, de ha van ip tv-d és ott akarsz fizetni vele akkor ... na igen akkor kenheted a hajadra, vagy oda ahová akarod.
T-online ... gratulálok]
[ Szerkesztve ]
-
szasza_xp
senior tag
válasz T-online #972 üzenetére
Erre sajna rájöttem, de a kérdésem az, hogy meddig? Mondjuk engem annyira nem izgat fel, vannak más csatornák, de annyám azt sem tudja, hogy mi a torrent meg hogy mi az a kalózöböl, szóval neki jó volna ha müködne. Én annyira nem találtam olyan filmet a tékában, amit ne láttam volna, vagy ne olyan sz*r volna hogy hajlandó legyek megnézni, pl az ezerarcú Segal filmei teljesen hidegen hagynak...
-
kew
senior tag
válasz Core2duo6600 #974 üzenetére
ha regisztráltál rá, akkor gyűlnek ha nem, nem.
-
szasza_xp
senior tag
válasz T-online #977 üzenetére
Én, ezen már csak röhögök, tényleg igaz, az hogy a T-nek jobb a PR-e meg a marketingje, mint a szolgáltatása, legalábbis többet gonolna az ember róla. Legalábbis az alapján amit vetít magáról, a reklámokban
Nah ja én vok naiv, meg még páran...[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
válasz T-online #980 üzenetére
Módosítani nem is szeretnék, de pl. kíváncsi lennék, milyen formátum a felvett anyag, meg esetleg nem lehetne azt valahogy egy az egyben kimenteni. Amikor a telepítő mókus rakta össze, akkor láttam én azon IE-t, úgyhogy biztos van valami belépés.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Core2duo6600
veterán
válasz ssolitude #981 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha dvr-ms be venné fel, mint az MCE
De ez engem is érdekelne, akár azon a szinten, hogy az sub én feldugott winyora, vagy a géppel lanba kötve ...
Mert ha ez mukodne, csak akkor gondolkodnék el eme szolgáltatás igénybevételénGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
ssolitude
őstag
válasz Core2duo6600 #982 üzenetére
Géppel nem lehet LAN-ba kötni(szerintem), az usb-t meg csak az oprendszer alól lehet működésre bírni, ha lehet.Nézegettem pár deutsch fórumot,ott is feszegetik a kérdést.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Core2duo6600
veterán
válasz ssolitude #983 üzenetére
Ezért nem is kell nekem
Amig csak lehet mellőzni fogom a digitálist, az analog t-káblen aránylag jól jönnek azok amiket nlézni szoktam.
a számítógép a mediacenterrel majdnem hozza ugyanazt mint iptv .[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
petne
őstag
válasz Core2duo6600 #984 üzenetére
Én teljes mértékben meg tudlak érteni, hiszen ez a digitális szolgáltatások egyik hátránya az analóggal szemben. Sajnos minden vételi helyre külön STB szükséges és a merevlemezzel rendelkező eszközöknél a másolás egy másik eszközre csak valós időben történhet meg.
Talán egyszer majd lesz pl. dvd íróval felszerkelzett STB-k is és akkor már könnyebben lehet megörökíteni a kedvenc műsorainkat.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz ssolitude #983 üzenetére
Ez alapján DVR-MS vagy valami ilyesmibe menti, hiszen windows fut rajta.
És mivel kisértetiesen hasonlít a Windows Media Centerhez a felülete, szerintem, az vagy annak egy speciálisan T comek izlésének átalakított változata fut
Innen kezdve, mivel a HDD benne van, tehát a vezérlő is, már nem kellene sok a DVD RW drive, vagy LAN képesség biztosítására, de ha már USB és winyot rá lehetne tenni, talán már jobb lenne a helyzet.(#986) petne
Amikor átállnak teljesen digitálisra, akkor talán jobban versenyeznek értünk a SET TOP BOX gyártók ....[ Szerkesztve ]
-
Latency
senior tag
válasz Core2duo6600 #987 üzenetére
Nem mediacenter fut a dobozon, hanem egy átalakított Windows CE vagy valami hasonló mobil eszközökre szánt változat, hiszen ehhez van szükség a legkevesebb erőforrásra a videó dekódolást pedig úgy is célhardver végzi. Az adatfolyamot pedig több dolog miatt sem tudnánd érdemben hasznosítani. A kisebbik probléma, hogy a rendszer 1Gigás fájlokra darabol minden felvételt a nagyobbik, hogy ezek titkosítva vannak méghozzá egy olyan algoritmussal amit emberi léptékkel nem lehet feltörni (RSA-val van titkosítva, ha nem csalnak az emlékeim). Ezekre pedig azért van szükség, mert a műsorszolgáltatók nem vennék szívesen, ha az emberek ezután a broadcast minőséget csak úgy simán használhatnák épp eléggé csípi a szemüket az átpörgethető reklámok.
-
Core2duo6600
veterán
Értem.
Ha utána kötöm a számítógépet vagy DVD felvevőt .
Akkor már át is tettem a gépre, és nem is romlott a minőség számottevően,
Bár tény, hogy nem digitálisan, és csak valósidőben, nekem nem is kell ez a szolgáltatás amúgy..
Jelenleg MCE+ EPG+DUAL TV tuner, ugyanitt vagyok
Téka, nincs, de van torrent stb...Ha valaki netán szétkapta és a benne található, hangból itéve notebook winyot rátette a gépre, ne tartsa magában a tapasztaltakat
[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
Megelőztél. Utána olvastam kicsit, valóban így van.
A CE-be sem lehet belépni, csak egy elég furmányos megoldással(az sem konkrétan az oprendszert futtatja), de a fórumon volt pár ember, akinek utána nem működött(X300T-ről van szó.
A legalpáribb megoldás, kivenni a vinyót, PC-n megnézhető mi van rajta. De a titkosítás miatt úgyis bukott a mutatvány.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
petne
őstag
válasz Core2duo6600 #989 üzenetére
Az lehet, hogy nem számottevően romlik, de az már nem ugyanaz a minőség, amit a tv csatorna ad. (Egyébként hozzáteszem, hogy ha közelebbről megnézi az ember, van azért különbség, de szerintem ez az emberek többségét nem zavarja.)
Beépített tunerrel még nem fogsz sok csatornát nézni, ahhoz is szükség van valamilyen szolgáltatást megrendelni.
És még megemlítetted a torrentet: azért nem kellene ezzel összehasonlítani, mert az nem igazán legális dolog. És egy úgymond ingyenes szolgáltatást nem fog soha egy fizetős szolgáltatás megelőzni.Én magamban tartom, mert ez nem éppen a felhasználókra való információ.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Itt van szétszedve az STB.
-
zlutor
aktív tag
Na, az meg kene bele... Nem eleg, hogy a vinyo morog itt nekem, meg a ventit is hallgassam
Egyebkent anno beszeltunk errol a szerelovel es o mondta, hogy a teszt STB-kben meg volt venti, de olyan hangos volt, hogy a fama szerint az egyszeri haziasszonyok lazadasa elsoporte...
Mondjuk meg is tudom erteni. Egy nappaliba tervezett eszkoz legyen nema csendben, se ne zugjon, se ne bugjon - ha mar elindulni is csak hosszu percekkel a bekapcsolasa utan tud...
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
-
petne
őstag
Azért meg lehet oldani, hogy ne halljad. Mit gondoltál egy komolyabb erősítőben vagy egy merevlemezes felvevőben hogy oldják meg?
Én nekem volt olyan STB, tehát elmondhatom, hogy egyáltalán nem volt zavaroan hangos, tehát a szerelő kicsit túlzásba vitte a dolgot, persze azt nem tagadom, hogy jó lett volna, ha lekapcsolt volna készenléti állapotban.
Viszont én azt gondolom, hogy ilyen eszközt kell hűteni, hogy megóvjuk a későbbi probémáktól és károsodástól, ahogyan egy számítógépben is tesszük.[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
Viszont én azt gondolom, hogy ilyen eszközt kell hűteni, hogy megóvjuk a későbbi probémáktól és károsodástól, ahogyan egy számítógépben is tesszük.
Lehet passzívan, sikeresen hűteni. Csak akarni kell. (Egyébként az X300T nem bántóan hangos.)
-
petne
őstag
Részleges IPTV szolgáltatás leállás lesz hajnalban (2008-05-15) 1:00 és 4:00 között. A Live TV csatornák nézhetők lesznek, ahol a STB a karbantartási időszak előtt be volt kapcsolva. A többi szolgáltatás (Videotéka, RDP) nem lesz elérhető kb. 3 órán keresztül.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest