Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Razermazer #128 üzenetére
Én valamelyik portra gyanakszom. A routeren az 5005/5006 nyitva?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Razermazer
őstag
válasz Razermazer #151 üzenetére
Megpróbáltam forwardolni a portot nem sikerült tiggerelni is az sem, bár lehet kéne neki egy újraindítás forwardingolás után. Csak az a gond, hogy a torrentek meg mennek rajta, aztán nem nagyon van kedvem újraindítani.
Régen semmilyen művészet nem kellett hozzá, összekötöttem kapott egy fix ipt és ment.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #152 üzenetére
port forward után pedig kell restart
-
bolha23
aktív tag
válasz Razermazer #264 üzenetére
Nekem már marad az APC, szerencsére nagyon ritkák itt az áramszünetek.
A NAS miatt nem aggódom, gondolom nem véletlenül vannak ezek a UPS-ek a Syno kompatibilitási listáján, a modem a szolgáltatóé, a router meg pótolható
Egyebet nem kötöttem az akkuval támogatott aljzatokra. -
Criton
veterán
válasz Razermazer #271 üzenetére
Hát én már mindent rákötöttem, és el kellett most otthonról jönnöm
Így nem lesz 100% az akksi?
Ha a master gomb be van kapcsolva és én kikapcsolom a nast, akkor minden készülék ugyan úgy kikapcsol.De ha bekapcsolom, akkor csak azok a készülékek kapcsolnak vissza amik azon az oldalon vannak ahol a nas, a másik oldalon ugyan úgy kikapcsolva marad minden készülék, kikapcsoltam a Mastert menet közben és akkor azok a készülékek ugyan úgy bekapcsoltak. A master-nek akkor nem feltétlen kell bekapcsolva lennie igaz?[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #277 üzenetére
A 4 óra sehol sincs leírva. A kezelési 16órát ír, de ott sem azt, hogy ne tegyünk rá semmit. Egyébként miért szívták volna az akksit? Ha van áram, akkor akksiról nem is kéne szívnia semmit sem, vagy nem
Jelen pillanatban a modemet/nast/routert 45percig lenne képes vinni akksiról.[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #303 üzenetére
Peace A 16órát sem úgy tünteti fel a gyártó, hogy nem lehet rajta semmi sem.
Mivel a 4órát nem tudtam, és előtte senki sehol nem mondta nekem, rádugtam a dolgokat, NASban beállítottam és elmentem otthonról. Utána láttam csak amit írtál.Egyébként az autóról sem húz le semmit az ember, hogy töltődjön. Olyan még nem volt viszont, hogy teljesen lemerült volna, ha meg igen akkor bikázás, és pár kör, de mindent ugyan úgy fel lehet kapcsolni.
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #324 üzenetére
Amerikai szerverről elvileg gond nélkül megy.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Razermazer #324 üzenetére
ez ekkora para?
nekem rögtön lejött és fel is ment rá
eddig nem tapasztalok rendellenes működést,sem különbséget,igazából nem is látom hogy változott az előzőhöz képest. -
Razermazer
őstag
válasz Razermazer #357 üzenetére
Jó idő lejárt, tehát látom dstationt használsz, ott a beállítás az 1. lépés akkor is kötelező a routerba csak a nevet mondjuk írd át download station-re akkor.
BT fül: hálozati beállítás ide kell menned, tcp portba, pedig a routerbe beállított portot kell beírnod.
Max feltötést te tudod csutkára ne állítsd
Max letöltést szintén te tudod ismét csutkára ne állítsd.
bt protokoll kódolás mindigre állítsd
dht-t felejtsd el, csak akkor van értelme ha nyílt trackerről szedsz, máskülönben elegánsan kivágnak zárt community-ből.
Max engedélyezett peer 50 legyen
arány azt szintén te tudod, de a 100% minimum, nálam minden 200%-ig megy
Még talán annyi az általános fülön hogy egyszerre 5 letöltés fusson.Jó tanács, jó a ds-station, de írtó fapados még mindig, és nekem nem stabil. 4.0-ás dsm óta csomagkezelőből telepíthető a transmission,(mindig a legfrissebb van fent synocommunityról leszedhető) fényévekkel jobb, menedzselhetőbb. Gui felületen bárhonnan elérhető.
Beállítás: Csomagkezelő központ, beállítások, csomagforrások, hozzáadás, név: SynoCommunity
Hely: http://packages.synocommunity.com Rányom az okéra.
Utána a közösségi menüben a rengeteg 3rd party csudadolog telepíthetővé válik, köztük a transmission is.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
dani3l
őstag
válasz Razermazer #358 üzenetére
"bt protokoll kódolás mindigre állítsd"
Ez micsoda pontosan?
-
Patice
Topikgazda
válasz Razermazer #358 üzenetére
Transmission telepítés után mi az alap felhasználónév és jelszó? Engem nem enged be egyikkel sem.
-
dani3l
őstag
válasz Razermazer #361 üzenetére
Ertem, köszi. Közben föltettem a Transmissiont, kiprobalom majd azt, hatha jobb, mint a DS, bar nekem azzal sem volt bajom.
-
tobias40
veterán
válasz Razermazer #357 üzenetére
Megcsináltam a routerbe amiket írtál és amkor rákattintok a trasmission ikonra ezt dobja fel egy webes oldal:
Hoppá! A Google Chrome nem tudott csatlakozni a 192.168.1.110:9091 webhelyhezMi lehet a gond?
Ez csak webes felülettel dolgozik?
Nem külön egy progi? -
Ispy
veterán
válasz Razermazer #383 üzenetére
Köszi!
Szóval, akkor a 4.0 DSM mehet 2.33 tm-mel (most egyébként ez van fent)?.
Illetve múltkor sokat szívtam a DSM frissítés után a tm upload mappa beállításával. Most csak DSM update, tm install és mindent megy tovább? A múltkor mintha változott volna a tm upload/download könyvtárak helye.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tobias40
veterán
válasz Razermazer #383 üzenetére
Csináltam port forward-t a DST-re is meg a webguira is.
DST-n továbbra is passzív vagyok,a transmissinnnál uanazzal a hibával ugrik fel egy webes ablak!
Nem értem mi a gond,amit csináltam forwardot a DSM-nek egyből jó lett!
Már a routert is restartoltam..Már kezdem unni ezeket a kínlódásokat,azt mondták sokan hogy vegyek NAS-t és akkor minden könnyebb lesz de épp az ellenkezője van!
Ráadásul leírást sehol nem lehet találni hozzá(magyart)ami szájba rágósan elmondja hogy mit kell csinálni!
Ha nem lennének fórumok akkor az átlag user hogyan üzemelné be a NAS-át???
Vagy ezért is fizessen meg egy szakembert hogy ilyet használjon?? -
Ispy
veterán
válasz Razermazer #386 üzenetére
Köszi, igazából csak kíváncsi voltam, hogy érdemes-e frissíteni, de most nincsen sem a DSM-el (nem is nagyon használom), sem a tm bajom, úgyhogy maradok nyugton a seggemen
tobias40 (#385)
Én sem vagyok egy hálózati guru, de anno nem volt olyan bonyolult beállítani mindent. Mondjuk én csináltam egy dyndns regisztrációt a távoli eléréshez, ezt beállítottam a nasba, hogy kezelje, a routerben megadtam a virtuális szervereknél, hogy melyik portot hová továbbítsa (melyik ip-re és portra) a belső hálón.
Azóta is megy, csak néha kell meghosszabbítani a dyndns regisztrációt.
Ha nagyon nem megy, lehet érdemes lenne egy gyári visszaállítást csinálni és újra nekiugrani az egésznek (tudom nem egyszerű, de sokszor csak ez segít).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tobias40
veterán
válasz Razermazer #388 üzenetére
"A routerban nincsen véletlenül a dhcp server beállítva?,"
Ez hol nézem meg?(a nas-nak fix ip-t adtam meg a nas beállításainál!)
"Remélem nem egy ip címet használsz a dst-nek és a transmissionnek?"
Mindkettőnél a NAS ip-ját kell megadnom,nem?
Esetemben 192.168.1.110"Dehogyis nincsen http://synology-forum.hu de azért minket ne hagyj itt "
Pont erről beszélek hogy CSAK fórumokon lehet okosodni,a gyártó nem ad hozzá magyar kezelési útmutatást,
egy oldalt sem!(angolt sem!!)
Persze hogy nem megyek innen,mindenben a PH fórumát szoktam keresni! -
tobias40
veterán
válasz Razermazer #395 üzenetére
TP-Link TL-WR1043N/ND v1
vargalex v1.1 (trunk, r30817) / LuCI Trunk (trunk+svn8330) -
tobias40
veterán
válasz Razermazer #397 üzenetére
Nem olyan rossz router ez csak értenem kellene az openwrt-hez,vmiért nem megy a forvard pedig sztem minden jól van beállítva..
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #409 üzenetére
Nekem bejön a DS, de a 4.2 óta az információkat nagyon lassan tölti be, meg úgy általánosságban lassú.
-
Patice
Topikgazda
válasz Razermazer #409 üzenetére
Eddig nem volt gondom a DS-sel, de nagyon lassúnak érzem a betöltését, lapozást, nem is tudom miért nem egy nagy lista van, uTorrentnél azt szoktam meg.
Meg jól jönne a külön Webes kezelőfelület.
Meglátom mi lesz. Újra kell rakom úgy is a NAS-t, akkor lehet várok még a 4.2-vel. A CD-n még egy korábbi 4.1 van, nem is a legutóbbi.
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #416 üzenetére
mindent formázni akarsz?
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #416 üzenetére
Hát én tuti ag*****t kapnék ha minden adatot törölnék és másfél napom csak a kötet létrehozásával menne el.
Egyébként ha az ember resetet nyom, akkor csak a rendszer partíciót formázza, így maga az adatok meg a kötet is megmarad. Az gyári beállítások visszaállításánál a vezérlőpultban lehet egyébként teljes formázást kérni. A DS-t leszámítva, én a 4.2-t gyorsabbnak érzem.(#419) Razermazer : a gyári lemezt eddig én még elő sem vettem, rögtön szedtem le a legújabb assistantot meg dsm-et. Ext3? Lehet valamit nem nagyon értek ott, de nálam a 4.1 ext4-et hozott létre.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz Razermazer #422 üzenetére
Én amikor megvettem és először beüzemeltem a NAS-t, akkor nem az Assistant-tal rakattam fel rá a DSM-et, hanem betallóztam a CD-ről.
Ilyen esetben nem lehet formázás előtt bármely DSM-et felrakni? Nemzetközi oldalról szerintem elég sok féle DSM verzió letölthető, így szerintem gépről is betallózható, hogy melyiket akarod felrakni aztán max. frissítesz kézileg, ahol szintén betallózható, hogy melyik verziót akarod felrakni.
-
tobias40
veterán
válasz Razermazer #413 üzenetére
Mostmár annyira elállítgatni mindent hogy a DT sem tölt se le,se föl!
Honnan kezdjem újra az egészet hogy jó legyen?
A routerben visszaállítottam mindent ahogy volt régen csak az 5000-es portot forwardolom a NAS-nak.
Ha jól emlékszem az elején még így töltött de most nem! -
tobias40
veterán
válasz Razermazer #430 üzenetére
Csak nem értem miért maradok passzívban amikor rendben megvan csinálva a port forward.
Pont ezért kellene a midnight commander,mert van hozzáférésem ftp-hez és akkor nem kellene feltöltéssel vergődnöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Razermazer #419 üzenetére
Ez már kicsit off, de az ext3 használatát _bármiféle_ rendszeren kukoricára térdeléssel büntetném.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #430 üzenetére
Megnyugtatlak a router logjában semmi nincs, a NAS jelezte a próbálkozásokat. És a válaszom, nem, nem ugyan arról az ip ről, és olyan port nem volt nyitva, amit nem használok.
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #422 üzenetére
Formázza a merevlemezt és végezze el a gyári beállítások visszaállítását: A merevlemezen lévő összes felhasználói adat törlődik és a teljes rendszer alapállapotba állítódik vissza.
Ennél az opciónál nincs semmilyen DSM a NAS-on, te döntöd el mit szeretnél felrakni.
Én most éppen újrarakom a rendszert, megvan a maradék 3 hdd
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #480 üzenetére
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #480 üzenetére
Ilyenkor ha a bt protokoll titkosítást változtatom, akkor az mindegyik torrentre érvényes?
Csak mert ha a peerek száma most 30 és azt megváltoztatom, akkor csak az új torrenteknél lép életbe, a régiek maradnak a 30-on. -
tobias40
veterán
válasz Razermazer #492 üzenetére
Direkt ezért vettem NAS-t mert azt olvastam a topikokban hogy lehet 1 könyvtárat az egyik meghajtóról a másikra "menteni"(akár időzítve is),a házi videókat és képeket akarnám mindkettő helyen biztonságban tudni!
Akkor ezt hogyan tehetem meg?Egyáltalán akkor mire való a szinkronizálási lehetőség?
Egy Tevion tipusú 2 terrás Aldi-s vinyó ha jól emlékszem usb3-as ezért is lettem volna kíváncsi a speed-re![ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #492 üzenetére
Oké, mert ezt úgy akarom beállítani, hogy ha otthon vagyunk a barátnőmmel akkor csak fele annyira foglaljuk a netet a nassal, és ha alszunk, vagy egész nap nem vagyunk itthon, akkor meg mehet full sávszélen és nagyjából mindig minden ugyan abban az időben van.
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #500 üzenetére
na és ott merre bár mondjuk nem probléma, ha a routerban és a nas-ban is be van állítva
[ Szerkesztve ]
-
makszi
aktív tag
válasz Razermazer #523 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Valószínűleg akkor maradok a "j"-s vonalon
Ellenben WD RED winyók mennek bele... -
Dr.FantastiK
őstag
válasz Razermazer #541 üzenetére
az valoban igaz hogy kell mindenkepp egy joo Router..
* En csak arra mondtam hogy nem az USB sebessege lessz a szuk keresztmetszet a filecsere-hez.
-
prono
csendes tag
válasz Razermazer #538 üzenetére
Először is köszönöm a te válaszod is .
A következő részt megtennéd, hogy megmagyarázod, mert nem vagyok benne biztos, hogy pontosan mire gondolsz?
"Én a nason biztos nem tárolnék családi és fontos dolgot, hanem külső vinyóra menteném backup célzattal rendszerezve. Jön az áramszünet, nincs szünetmentes hello az adatoknak."
Azt a részét értem, hogy ha nincs szünetmentesem akkor áramszünet idején nem érem el az adataimat, de ez NAS-tól függetlenül is igaz az asztali PC-mre. Ez miért a NAS hátránya? Elveszni nem fog, gondolom te sem erre gondoltál.
Jogos, a routeres rész az csak egy kis (nagy) sarkítás volt .Az mennyire tud működni, hogy a NAS-ra kötök USB-s HDD-t, majd onnan share-elem ki a mediaplayer felé a NAS közbeiktatásával? Ez tud így működni? Maga a lehetőség érdekel, nem akarok default ilyet használni.
-
prono
csendes tag
válasz Razermazer #553 üzenetére
Köszi szépen a részletes kifejtést
Pozitív értelemben, de látom te nálam is paranoiásabb vagy abból a szempontból, hogy milyen esetekre kell felkészülni
Nem kukacoskodásból csak a saját tisztánlátásom miatt:
"...azután szépen tervezetten leáll a nas ahogy kell, nem hirtelen rendszermegállással adatvesztéssel..."
gondolom itt az éppen memóriában lévő és még lemezre nem írt adatokról beszélünk, amik elveszhetnek?!"...nem fűzném egybe a köteteket..."
kötetet én sem akarok összefűzni,mármint ha összefűzés alatt azt értjük, hogy egy kötetnek látszik mindkét disk, eddig 2db 1TB-os vinyó tükrözése volt a cél, mivel eddig komoly adatvesztésem majdnem abból lett, hogy egyik napról a másikra feldobta a talpát a vinyóm . Végül 1 heti bűvészkedés után sikerült visszaszerezni az adatokat. Kézi mentés sajnos magamat ismerve nem pálya, mert lusta vagyok mint a ház és tuti nem csinálnám, mint a fenti leírás mutatja eddig sem tettem ."...Ha nekem lenne egy kétlemezes nasom, akkor az egyik az csak backup lenne semmi más..."
ez most úgy érted, hogy nem RAID1-ben tartanád őket, hanem 2 külön kötet és te kézzel másolnád át a fontos adatok a másik vinyóra? Amennyiben jól gondolom, akkor annak mi az előnye a RAID1-el szemben? nem minden van tükrözve?A szoftveres raidel kapcsolatban ennyit találtam tőled ebben a fórumba:
"Ezek a szoftveres raidek, meg az integrált chipes raidek, totál megbízhatatlanok, mindig akkor szállnak el amikor a legjobban kéne az amit tárolnak."
Mit kell ez alatt érteni? Rosszul gondolom, hogy itt egy párhuzamos írás történik mind2 disk-re, ha közben elszáll a táp, akkor újraindításnál lehet szinkronizálni a lemezeket? Minden egyes vinyó tartalma önmagában olvasható, tehát ha egyik vinyó elszáll, a másik pl. akár PC-be helyezve Linux alá mount-olható?Köszi a válaszokat előre is !
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Razermazer #563 üzenetére
nyugalom, senki nam akarja Rád -eroltetni.
-
prono
csendes tag
válasz Razermazer #562 üzenetére
Köszi szépen a segítséget .
Ez az időzített backup kötetek között elgondolkodtató, jó tippnek tűnik és a NAS manual alapján működőképesnek is látszik. Azért is tetszik, mert nem minden adatom kritikus, ezért azt fölösleges duplikálni. Szóval minden éjszaka egy biztonsági mentés simán elég, gondolom valami intelligens módon a megváltozott timestamp-eseket felülírja és az újakat meg átmásolja .
Nem mellesleg így több helyem is marad másra -
Elemental
addikt
válasz Razermazer #627 üzenetére
Nekem nincs szünetmentesem, és nem is tervezek venni.
Ráadásul, ha beszarik a router, és megakad a net, akkor annyit teszek, hogy lekacsolom az elosztó kapcsolóját, amibe a router van dugva, majd vissza. Ebbe az elosztóba van beledugva a nas is.
Igaz nincs semmi szinkronizálás, ami menne, semmi felhő, semmi backup, semmi raid. Mindent manuálisan csinálok. -
Elemental
addikt
válasz Razermazer #629 üzenetére
"És ilyenkor legalább a nast manuálisan kikapcsolod? vagy webes felületen leállítod?"
Ezt eddig nem tettem, de jó 5let
"Én az elszállt adatokból és a tönkrement vinyókból az évek folyamán megtanultam, hogy ups nélkül egy lépést se"
Elszállt adatoktól nem félek. Semmi olyan nincs a nason, ami fontos és csak ott van.
Hogy tönkremenne? Az biztos, hogy nem tesz jót neki, de arra az évi 2-3 áramszünetre nem fogok venni ups-t.
És szerintem külön kell választani az otthoni használatot, meg a munkahelyit. Ha melóhelyen használnám, tuti, h vennék én is, vagy ha a pc-n dolgoznék, oda is kéne, de nekem mindkettő 100% fun, semmi meló -
Ed Parker
nagyúr
válasz Razermazer #627 üzenetére
A fej hogy tud beleszántani a tányérba?
-
Elemental
addikt
válasz Razermazer #659 üzenetére
Engem érdekelne, hogy hogyan lehet telepíteni, elindítani a transmissiont.
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #662 üzenetére
ők már hivatalosan a synology.hu
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #665 üzenetére
én is náluk vettem, és mai napig még mindig tartom velük a kapcsolatot, nem csak a fórumon
-
tobias40
veterán
válasz Razermazer #672 üzenetére
És leírnád pontról pontra hogyan kell felrakni,mert pl nekem nem indul el és másoknak sem?!
Port megvan nyitva a routerbe és mégsem.. -
tobias40
veterán
válasz Razermazer #761 üzenetére
Másnál nincs ilyen probléma csak nálam?
Csak azért zavar mert azt gondoltam hogy ez a gép bőven elbír ennyit 10-20% proci használattal..Hogyan tudnám megcsinálni ezt file átírást?
Van róla vhol magyar nyelven útmutató?Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Torrent meghívó kunyeráló
- Tavasszal jön PC-re a The Last of Us Part II Remastered
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- RAKTÁRON! PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- ASUS UN45 mini PC
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest