-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Én ennek otthonra sok értelmét nem látom... egy NAS-nak (főleg otthoni környezetben) pont abban van sztem az ereje, h relatíve kisfogyasztású és emiatt szerényebb teljesítményű hardver van benne, amit nem sajnál a user 7/24-ben hajtani. Persze egy parancssoros linuxot virtualizálni szerény hardveren is lehet, de annak meg sok értelme nincsen.. a többihez meg egy otthoni nas meglehetősen karcsú... nem néztem végig az összes típust ami támogatja a virtualizációt (itt vannak), de a jó részük tutira enterprise cucc, de ami nem, pl a ts-251 is 177k itt: [link] és ez még mindig csak egy celeron 1 giga rammal, amin még natívban sem élmény komolyabb os-t futattni, nemhogy virtualizálva. Ennyiből inkább vennék egy Synologyt két nagy diszkkel (ezek a qnapba is kellenek, szóval nem számítanak az árba) plusz mellé egy microservert egy kis ssd-vel meg 8 giga rammal és a vm imageket a nasról futatnám rajta gigabites neten ami egy közepes hdd sebessége kb. Vagy ha sokat kell vm akkor csak a szervert és azt járatnám 7/24-ben, egy qnap árából elég sok villanyszlát ki lehetne fizetni és így picivel izmosabb hardveren is futnának az os-ek.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Asztalos klub
- Suzuki topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest