-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz Mauzes #28445 üzenetére
Szia, nem. Az admin joggal rendelkezők piszkálhatják a beállítások jó részét és ezek ráadásul globálisak. Szóval ha adnál neki jogot és beállítaná az lenne onnantól nálad is amit ő állított az alapértelmezett. De ezek csak alap beállítások, ha kiválaszt egy torrentet és a szerkesztésre megy elvileg át tudja írni másra (ha te örökre raktad pld. ezt az időt) mivel azt a torretntet amit lát azt ő indította joga is lesz ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
-
biker
nagyúr
van syno dsm-re valami megoldás korrekt hálózati letöltés sebességet mérni?
Egy torrent max letöltés szerintem nem pontos...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Csabee. #28454 üzenetére
ki akarom zárni, hogy egy eszköz lassú, ezért tesztelném a nast külön.
A mac-nas közt 1gb feletti sebesség van, 127-145mbyte/sec amit szoktam mérni, airport extreme
a bajom a lassú net felderítéseElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Borisz76 #28458 üzenetére
Igen, bár port aggregation nincs hivatalosan benne, mégis fel vagyok csatlakozva az AE-re wifin és lanon egyaránt a mac miniről, bár onnan a NAS-ra csak 1db gigabit van.
Szerintem nincs valós 1gb limit, az a garantált elméleti max speed, de ha nincs hibás csomg, tól lehet tolni kicsit
Én is meglepődtem elsőre, mikor megjött a ds213j helyett a ds216+II hogy aztaaaaaaaaaaaaz intel nas testert nem engedtem még rá, mert az csak virtuális windowsról menne, nem életszerű
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Blaise
veterán
Kinőttem a 216 Play-t, úgyhogy tegnap átálltam egy 8 gigás 916+-ra, egyelőre elég bikának tűnik
-
Madwe
nagyúr
válasz CactuS #28465 üzenetére
Hát tárhelyben könnyű túlnőni rajta Illetve ha pl rendszeresen futtat vírusellenőrzést, ahoz a 2gb memória kevés mert érezhetően megfogja, 8on pedig fel se tűnik
Nomeg nekem pl valahol megnyugtató a tudat, h alapjáraton 0 és 7% a proci és memória kihasználtsága, úgy h fut rajta a seed, mail server s chat serverBtw a chat servert ajánlom mindenkinek, pikk pakk be lehet lőni, s ha van szűkebb baráti kör akikkel gyakran beszél az ember, akkor megoldható így h zuckerbergék nsa meg a magyar kormány se lássa, miről diskurálnak, milyen nude piceket osztanak meg egymással stb
(#28463) Blaise Pár hete én is váltottam az otthonimat erre, egy bestia a kicsike valóban
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Én még agyalok a 216+II-ön, 416play-en. Hosszabb távra kell, de főleg a fotóalbum miatt és videókhoz (főleg mesékhez). Néztem a combosabbakat a 2 lemezesből ( 7xx+) és a 916+-t is, viszont a 916+ barátok közt is 190k. Plusz még bele a ram.
Pedig Syno lesz, mert fotók kezelése terén nincsen párja a Synologynak, még akkor sem, ha a PS6 kevesebbet tud néhány dologban, mint a PS5. (Zyxel, Qnap, Syno van kéznél, Asustort csak próbáltam, ahogy szoftverből a Plexet is.)
Szerk: Ramból mit eszik egy ilyen masina? Gondolom 2 Gb kijön és helyére 2x4 Gb megy. Sima So-Dimm?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Raymond
félisten
Intel's Atom C2000 chips are bricking products – and it's not just Cisco hit
Intel Atom chips have been dying for at least 18 months – only now is truth coming to light
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
Goya
csendes tag
Sziasztok!
Plex szervert szeretném használni, felinstalláltam, ment is pár napig.
De most azt vettem észre, hogy nem elérhető, bemegyek a DSM-be és látom, hogy a Plex server státusza stopped.
Ha elindítom pörög egy félpercig és kiírja: Failed to run package service.
Próbáltam újra felrakni, de ugyanez a helyzet.
Van ötletetek? -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Adott egy szolgáltatói router (TG788vn v2), beraktam egy plusz router-t (AC66U). Természetesen DHCP kikapcsolva a Asus-on, LAN-LAN összekötés és következő a felépítés.
Szolgáltatói: 10.0.0.1
Asus: 10.0.0.2
NAS: 10.0.0.4Nem érem el kívülről a NAS-t. Mit és hol és beírnom az 5000-es portot?
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Madwe
nagyúr
Az egyik routert tedd bridge módba. Miért vettél saját routert? a szolgáltatói van amit nem tud, vagy csak wifi kiterjesztés miatt? ha csak kiterjesztés miatt, akkor a sajátod tedd bridgebe, azt biztos egyszerűen lehet, szolgáltatóinál lehetnek gubancok. Amelyik rendes router maradt, azon állítsd be a portforwardokat.
(Amúgy majd az 5000es portot állítsd át. Illetve jobb, ha https-t használsz, csinálsz saját certet a letsencrypttel ingyen, s az 5001es portot teszed át valahova s azt használod)
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Dede, csak máshogy hívják asusnál
adminisztráció - üzemmód - hozzáférési pont lesz az, ami kell neked. Természetesen a wifi, gigabit stb attól még működik rajta, de pl nem az ő dhcp szabályait nézi, nem megy vele a vpn (mondjuk ezt tud syno is) meg ilyenek, de syno nas mellé ezekre igazából nincs szükséged. -
Hohó, most látom, hogy Borisz76 érintett
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Raymond
félisten
Lehet szerencseje lesz?: [link]
"Since we now have almost two dozen Intel Atom C2000 series machines deployed for 20-40 months, from 6 different vendors, we feel that this is not going to be the case where every machine fails immediately at 18 months or 36 months. While a small sample size, we can at least rule out “every” device failing. We did confirm this with a few of STH’s web hosting industry readers who we know have Avoton/ Rangeley deployed in much greater quantities."
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
pepe977
csendes újonc
Csabee ment privát!!
-
TomAce
tag
Na ma megerkezett a DS216+II-m, 2db 3TB WD red-el.
Es egy csomo kerdesem lenne.-ahatlap panal amibe az ethernet csatlakozot, tap kabelt dugom, az tenyleg ennyire mozog mindegyik termeknel?
-mivel telepitve erkezett, hol talalom, hogy milyen HDD es hogy van benne? be lehet allitani ugy, hogy ne keszitsenek egymasrol mentest es meglegyen a 6TB-m?
-a file stationben, az alap 5 mappan kivul nem lehet ujat letrehozni? Ok, megtalaltam, lehet, shared folder neven, de mit kell beallitanom, lassam is ezt a foldert a gepen?
-masolas, nem lehet masolni a DS216-ra vagy kifagy 26-27%-nal vagy else indul a masolas (weben megnyitom bongeszobol a DS216-ot es drag-and dropolok ra a desktopomrol.[ Szerkesztve ]
-
tibi3650
tag
válasz Kicsimix #28443 üzenetére
Köszönöm! Így működik
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy külön mappát hogy tudok felcsatolni? Hova kell beírnom?(#28444) Sanya: Nem akarja Megpróbáltam Win7 és Win10 alól is... A CHAP version 2 mindkét esetben alapból be volt pipálva. De mivel a WebDav most már működik Kicsimix jóvoltából, így erre szerintem már nincs is szükségem Vagy tévedek??
Lehet a VPN-nek köze a Let's Encrypt tanusítványhoz? Holnap még melóhelyről kipróbálom, hátha.
Eddig is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz TomAce #28481 üzenetére
honann vetted ?
biztosan hibaz darabot fogtal ki.
nem lenne szabad mozognia...lehet 6 Tb is ugy hogy mindent legyalulsz rolla, es aztan csinalsz Uj JBOD Volume-t !. . . Kitudja mi a szar van ratelepitve,, ujra kell rakni ra' a DSM-t.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Madwe
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #28483 üzenetére
Ugye a jbod csak vicc volt, mert még az ősellemségemnek se javasolnám?
(#28481) TomAce tedd újra a nast. (reset gombot nyomd kb 4mp-ig, amíg sípol, engedd el, majd 10mpen belül megint nyomd be 4mpig amíg sípol) A hddket formatálja, létrehozhatod őket két külön kötetként, de SEMMIKÉPP NE JBODként.
[ Szerkesztve ]
-
TomAce
tag
válasz Dr.FantastiK #28483 üzenetére
lejatszo.hu
2 kotetkent es azon kivul? Egyelore neztem hogy letetik pl. SHR, RAID1, RAID5, stb.[ Szerkesztve ]
-
TomAce
tag
válasz Dr.FantastiK #28487 üzenetére
Ok, kicsit osszezavartok.
Mi a kulonbseg a JBOD es ket kulon meghajto kozott?JBOD: 2 kötet, nincs mentés, tárhely:6TB
Kulon meghatok: ??? -
-
-
Kicsimix
őstag
válasz tibi3650 #28482 üzenetére
Ha DavWWWRoot van a megosztási linkben beállítva akkor mindenki a jogosultságai szerint látja a vele megosztott mappákat.
Lehetőséged van arra is, hogy úgy oszd meg, hogy egyetlen mappa látszódjon csak, ez megteheted pl így :
\\tecimed.synology.me@SSL@5006\Music\
Ha ez volt a kérdés.
: )[ Szerkesztve ]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Stanley-B.
őstag
beújítottam egy DS1515-öt ma, miután átmásoltam minden adatot az előző NAS-ről, van valami opció a DSM-ben az egész lemez formázására? Vagy inkább ne is formázzam külön az előző NAS-ben, mert h ha átteszem a régiből az újba a merevlemezt akkor gondolom úgyis felajánlja hogy formázza az új lemezt az SHR-hez.
-
Borisz76
veterán
válasz Stanley-B. #28498 üzenetére
Ha beteszed az újba, akkor formázza.
Nem kell vele bajlódnod.Sanya
Miben is vagyok érintett ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest