Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin66

    csendes tag

    válasz Flashcash #4078 üzenetére

    Igen, sokmindenben igazad lehet, megkovetlek az elhamarkodottnak tuno velemenyemert.
    Nem akartalak semmilyen modon megbantani es azt is el kell ismernem, hogy konkretan az az oratipus, amit belinkeltel, az minden szempontbol tokeletes lenne nekem, mondjuk az Invicta felirat nelkul 199 dollarert.
    Valoszinuleg egy jo ora lehet egyebkent, zafirral, ETA-val, egy normalis 316-os acellel azert nagyot hibazni nem lehet...

    A helyzet viszont az, hogy ket baj is van az Invictaval, legalabbis az en szemelyes velemenyem szerint:
    az egyik, hogy teljesen kusza es atlathatatlan uzleti strategiaja van, egy igazi penztermelo ceg, nem tobb, foleg nem a szo nemesebb ertelmeben vett oragyar. Ahogy mas szalamit gyart, vagy cipot esetleg vaslfazekat, o igy orakat gyart. Es ha valamiert nem menne az oragyartas holnaptol, akkor holnaputantol farmergatyakat gyartana.
    Nyilvan mint uzleti vallalkozasnak igy kell mukodnie, nem a szep szememert gyart orat, hanem a penzemert. Persze, a termeket a leghatekonyabbnak tuno marketinggel akarja eladni nekem, mikozben a leghatekonyabbnak tuno helyen - Kinaban - gyartatja. Van esze. Nincs ezzel sem igazan nagy baj, a tulajdonosok igy tudjak kihozni a legtobb zsozsot es venni egy uj szigetet valahol a Bahamakon, szoval nem gond, en is igy csinalnam a helyukben. Meg gondolom mas gyartok is pont igy csinaljak.
    De ettol nekem meg nem szimpatikusabbak egy cseppet sem.

    A masik bajom pont a TV shopos mukodese. En nem tudom komolynak tekinteni azt a ceget, amelyik az NBC TV shopbol el. Nem tudom, te vettel-e mar TV shopban valamit, itt az a leggagyibb szarok gyujtohelye... Ezzel olyan mertekben devalvalja a tobbi termeket a szememben, hogy az csak na.
    Nyilvan, a TV shopos gagyi orai melle az egyik gyartoval Kinaban tud zafiruveges, svajci werkes sub-ot is gyartatni, de mostmar kezdem latni, hogy ez nem is akkora varazslat... Szoval nem minositi fel a ceget a szememben, hogy 330 dollaret van egy jo minosegu - vagy tobb jo minosegu - oraja is a piacon. Ha en adnek egy ezres megrendelest annak a gyarnak valahol Szecuanban, akikkel az Invicta gyartat, akkor nekem is ugyanugy legyartanak, logoval, dobozzal, anyja fulevel egyutt.
    Akkor engem most egy jo oragyarnak tartanal?! A turot.
    Az Invicta tomegtermek - nekem a legrosszabb fajtabol. Tomegcuccot gyart a tomegeknek, akik a TV elott ulnek es vasarolgatnak mindenfele hangzatos marketing szovegek hatasara... Az Alpha is tomegtermek, felreertes ne essek, azt is felvennem szo nelkul, pedig az egy 50 dollaros kianai ora. Nem vagyok en sznob, csak azt utalom, amikor marketingesek komplett idiotanak neznek a TV Shopban.

    Az a konkret darab, amit belinkeltel eloszor - megegyszer hangsulyozom - nem csunya, nem rossz noha egy kicsit draga, de nagy oraipari teljesitmenynek nem neveznem az Invicta reszerol, hogy el tudott faxolni egy megrendelest Cin-Csung urnak.
    Es mindemellett lehet, hogy felirat nelkul 199 dollaret meg a kezemre is akasztanam, ahogy mar irtam is. De nem 330-ert...

    Inkabb egy Seiko 5-os, mint egy Invicta, komolyan.

    Elnezest minden Invicta tulajdonostol.

Új hozzászólás Aktív témák