- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz Sungoo #199354 üzenetére
Nem gondolom, hogy a GS hozza, de egy SEIKO 5 még ugyan megy, de már 2-szer kellett javítani 11 év alatt, nem hordom nem szeretem. (2001-ben vettem)
Ez meg 47 éves. Szerintem ez elég bizonyíték, hogy ne gondoljam, hogy egy Seiko Automata is hasonlóan körülményes legyen mint egy svájci automata.
31 év alatt csak takarítani kellett 4 *. Cserélni benne semmit. Lehet, hogy ezt bármelyik Seiko hozza ma, nem tudom.
Hány Seiko is van ami kézi húzós? (Mert ugye ez az) Utoljára 18 000 000-ért egy GS-t láttam Seiko-ba.Egy biztos, hány Seiko kerül annyiba, hogy sok ember, meg tudja venni átlag emberekről beszélünk, ne műgyűjtőkről, órákra szakosodott szakemberekről, vagy a felső 10 000-ről, azaz elérhető, és évtizedekig fillérekért karbantartva működik gond nélkül., és nem kell az órára rákölteni az óra árának felét karbantartásra?
Szóval mennyi? Csak ezért gondoltam.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Sungoo #199356 üzenetére
Az, hogy automata, már megpecsételi egy óra javításának az árát. Ott a fentebb emlegetett PR50-es Tissot esete amire 10 évente elvárhatóan rá kell költeni az óra eredeti árát. A Seiko ennél olcsóbb lenne ami automata? Nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lenne. Ehhez képest a 6602-1990-es ketyegőre (Marvin-ra, édesapám Rakéta órájára) 31 év alatt nem volt ráköltve összesen 40 000 Ft, amit a Tissot-ra 6 évente rá kellene költeni. Nem tudom, nekem nem tűnik jó üzletnek egy felhúzóshoz képest.
Szóval nem nagyon győztek meg a mai bármilyen automata karórák, hogy tudják amit 60 évvel ezelőtt. Mert ha ennyibe kerül a karbantartás, akkor ezek eldobandó órák, és minden javításkor lehet venni egy másikat. Mert nem éri meg javíttatni.Szerencsére vannak még régi mesterek, akik nem csillagászati áron, meg nem 12 - 15 000 Ft-os órabérben dolgoznak mint a Tissot szerviz.
Persze mások vagyunk szerencsére, nekem ezek fontosak, másnak más, ez így van jól.
Csak magam részéről tudok nyilatkozni.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
pulutodurumo
őstag
válasz hallador #199357 üzenetére
Vannak tömítések a Marvinban amiket ki kell cserélni szerviz esetén? Az enyémben nincs. Mennyire bonyolult szétszedni a 17 köves egyszerű szerkezetet? Nem annyira. Egy-két ilyen apróság, és máris láthatjuk hogy miért kúszik fel az ár. Ilyen dolgokra is illik gondolni.
Emellett persze ott van az is, hogy ki mennyiért dolgozik. Vesd össze: autó javítás márkaszervizben, vagy független műhelyben. A végén kijön a matek."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Fall-N
veterán
válasz hallador #199357 üzenetére
Egy mostani Seiko 5 45-60 ezer Forintért kapható. A gyári Seiko szerviz 15 ezer Ft. Hol kerül az eredeti árába? De elviheted órás mesterhez, úgy még olcsóbb.
Arról nem beszélve, hogy 7 évente kifizeti az ember és működik az örökkévalóságig. Ahogy írtam rengeteg kiváló állapotú 5 van. Nem véletlenül népszerű modell. Átlag ember meg tudja venni, nem tudom milyen tízezerről írsz.
A Tissot meg nem összevethető a Seikóval. Ott a név miatt fizethetsz. A gyári szervíz meg ugyanúgy van, mint a kocsiknál. Ha márkaszervizbe csináltatod akkor drágább. Egy VW is jóval olcsóbban szereltethető (vagy bármelyik másik márka), mint egy sima jókezű autószerelőnél. De lehet a német prémium márka jobb példa. Ott egy sima olajcsere is nagyságrendekkel drágább.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz g0n21 #199338 üzenetére
Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt figyeli valaki egy órán Kíváncsiságból megnéztem a 24 órás Vostok-on, ott negyed órával éjfél előtt vált a dátum, körülbelül fél másodperc alatt. Nyilván egyszerűbb szerkezetről beszélünk, ezért nem is összehasonlításképpen mondtam.
"nincs rá lezsóidő"
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #199311 üzenetére
Már leírtam többször, hogy nem rajongok a kronográfokért, de a Bulova Moonwatch-t bármikor szívesen hordanám.
Nemsokára érkezik a komámhoz egy IceMonster (másik kedvenc), majd lefotózom a két órát együtt.
Tegnap lemértem, ~18 cm-es a csuklóm kerülete, ~19 cm-re van beállítva a szíj (mutatóujj pont aláfér).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
hallador
addikt
válasz pulutodurumo #199358 üzenetére
Ez teljesen jogos. Köszönöm.
(#199359) Fall-N
A Seiko 5-öm nekem is van, de nem győzött meg, pedig nem mai, hanem abból a korból való, amikor még azért abban is több anyag volt.
A Tissot-ra én hibásan értelmeztem a helyzetet, mert nekem egy mai Tissot, Doxa, Roamer, Marvin (amibe azt hiszem ma SW200 van nem Eta) stb egy kutya. Tokozó cégek. Nem pedig egy Perrelet, vagy akár egy Junghans, bár ezek is valamilyen alapra építenek, de még mindig egyedibbek, mint a régen szebb napokat meglátott svájci brand-ek.
Nekem egy ETA 2824-2 nem Tissot, Doxa, vagy U-Boat, vagy Steiner, vagy Hamilton.Én is itt rontottam al, mert láthatóan a márkára mennek rá, ahogy Te is írod. Ami eléggé gyenge felfogás.
Magamnak biztos, hogy nem svájci szerkezetes órát veszek, ha veszek, nem biztos, úgy érzem ezt a mostani Seiko-t az unokám is használhatja majd, ha akarja, vagy tetszik neki.
Köszönöm neked is a válaszod.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz hallador #199363 üzenetére
Szóval a 100ezres (de lehet milliós) darabszámban gyártott Seiko 5 modelleket egyetlen , elmondásod szerint is neked eleve nem tetsző, ritkán hordott példány alapján ítéled meg
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hallador
addikt
válasz Mercutio_ #199365 üzenetére
11 évig hordtam. Nem csak ritkán hordott darabról van szó, hol álmodtál olyat, hogy ritkán hordott, melyik nem létező... szövegkörnyezetből sikerült kipiszkálni ezt a lehetőséget? . De igaz ami igaz az elmúlt években nem hordom ez tény. A másik, hogy az alapján itéltem meg, hogy mennyi időnként kellett javítani. Semmi baj vele, de azt gondolom, hogy egy órát ne kelljen már javíttatni 5 - 6 évente. A takarítás rendben van, az a velejárója.
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
5-6 évente egy szerviz (tisztítás-olajozás) szükséges. Egyszerűen azért, hogy ne menjen tönkre a szerkezet. Nyomáspróbát (tömítések ellenőrzését) érdemes gyakrabban is elvégeztetni, ha vízbe is viszi az ember az órát (ugye a gumi azért más anyag...). Egy menetes tokcső, egy tömített csavaros korona pedig értelemszerűen drágább. De egy konkrét példa: Fortis nagyszerviz nekem most 55e HUF volt. Tisztítás, felhúzókerék csere, tokcső csere, korona csere, hátlapot tömítés csere. 23 éves óra, szigorúan 5 évente karbantartva.
-
hallador
addikt
válasz squir #199367 üzenetére
Igen pont ezt gondolom én is. 6 évente szétszedni mosni az alkatrészeket olajozni összerakni. Ezzel semmi baj nincs. Ez velejáró. De 5 - 6 évente nagy szervíz-t erősnek érzek. Bármilyen szerkezet esetén is. Mert akkor max Orient-.et, vagy Miyota 8000-est szabad venni, és 5 - 6 év múlva kidobni.
Ok a Seiko esetében leírták itt, hogy ~ 15 000 Ft a takarítás adott időközönként, de egy svájci esetén nem éri meg karbantartani legalábbis márka szervizben biztosan nem.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
gipsztigris
addikt
WatchGecko-nál BF akció. Van pár szép fémszíj jó áron.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Sungoo
addikt
válasz gipsztigris #199369 üzenetére
Pont tegnap nézegettem, hogy 40 font egy bőrszíj... Így azért barátibb.
-
Mercutio_
félisten
válasz hallador #199366 üzenetére
Bocs, de csak abból tudunk kiindúlni, amit ide leírsz, márpedig az ennyi volt a "2x kellett javítani"-n felül:
"nem hordom nem szeretem. (2001-ben vettem)"
"az alapján itéltem meg, hogy mennyi időnként kellett javítani"
1 konkrét óra, alapján mondtál véleményt úgy általában a Seiko 5-ös órákról, számomra csak ez volt zavaró. Sokan megelégedve használják őket, minden gond nélkül, olyannyira "igásló" szerkezet van bennük, hogy rendszeresen hallani 20-30 éve szervizelés nélkül használt darabokról. (Ez persze ugyanúgy nem jelenti azt, hogy mindegyik kibírja ezt, ahogy azt se, hogy 2x kell 11 év alatt mindet szervizbe vinni )Ott csúszik el a matekod szerintem, hogy maszek órás árakat és márkaszervizeseket hasonlítasz össze, valamint múltbeli árakhoz viszonyítol, aminek akkor lenne értelme, ha kiszámolnád mai árakon mennyi is volt az a "31 év alatt 40 000 Ft"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hallador
addikt
válasz Mercutio_ #199371 üzenetére
Na igen nem fogalmaztam egyértelműen.
A Seiko-t örököltem édesapámtól, ő hordta. Csak én szervizeltettem, a Seiko szervizbe. A Seiko 5-öt 2001 és 2011 között én viseltem. A Marvin-t megvettem magamnak, mert eléggé tetszett. A Rakéta meg édesapám még a Seiko előtti órája, de most megint azt viseli, persze ki lett takarítva mielőtt elkezdte használni megint.Nem vitatémának szántam, és most sem az.
Ott csúszik el a matekod szerintem, hogy maszek órás árakat és márkaszervizeseket hasonlítasz össze, valamint múltbeli árakhoz viszonyítol, aminek akkor lenne értelme, ha kiszámolnád mai árakon mennyi is volt az a "31 év alatt 40 000 Ft"
Értem én ezt, csak, nálam ez a hülyének nézés kategóriája, vagy a lehúzásé. Nekem nem ott csúszott el amit írsz, hanem ott, hogy van képük egy alap óra tisztításért annyit elkérni mint egy 200 ezres mai Tissot tisztításáért. Az az nem veszi figyelembe, hogy ma már ilyen Tissot nincs, hanem csak csicsás "szépített" stb modellek.
Azt is értem, hogy nagy eséllyel vannak elvileg "gyári" előírások, ami szerint javítani kell egy órát, de az volt 60 éve is, meg 2001-ben is nem?
Én megértem, hogy nincs ma megfelelő órásképzés, egyre több a kókler, és a többi. De azért ne akard beadni, hogy egy 6 éves ETA szerkezetes óra ami új korában 55 000 Ft volt 6 év használat után 40 000 -es javításra szorul? Mert akkor ahogyan írták itt többen az autószervizelés esetén veszek egy autót 3 000 000 Ft-ért akkor hat év múlva ki kell cserélni a felét, pl 2 200 000 Ftért. na ne már, ezt hívják lehúzásnak kb.
Azt is megértem, amit egy kolléga írt itt, hogy egy 17 köves alap felhúzós szerkezetes óra egyszerűbb, olcsóbb javítani, nincs benne tömítés, nem kell nyomás próbázni, bonyibb a szerkezest stb. De mégis csak egy sima szétszedés, takarítás olajozás/összerakásról beszélünk, nem arról, hogy a komplett szerkezetet újra cserélik. Mert ezzel majdnem ott tartunk.
Azt is megértem, ha 5 - 6 000 Ft-os órabérben dolgoznak, mert érthető, a 12 - 15 000 Ft-os órabér egy sima nagyon alap automata óránál, aminél alapabb nem nagyon van a Svájciaknál, nem megérthető számomra, úgy, hogy még az óra sem egy nem tudom milyen csicsa micsa, hanem alap.
Nem az enyém a Tissot és nem is lesz új svájci órám, mert nekem nem éri meg státusz szimbólumként hordani egy ilyet. Ezért is írtam, hogy nekem svájci óra újonnan nem kell. Nincs semmi értelme számomra.
Csak, hogy mondjak valamit, 2017-ben a Marvin szétszedése, olajozása 5000 Ft volt, a Seiko szétszedése olajozása 15 000 Ft volt márka szervizben. Az egyik 60 éven felül a másik 47 éves.
Adott egy 6 évet hordott, 10 éves tissot (Alapóra, 37 mm-es sima semmi cicoma, régi stílusú stb), aminél ugyanez 40 000 Ft. Na ne már...
Nekem megválaszolták amit kérdezni akartam, meg is köszöntem nekik, nem kell kötekedni, meg túlmagyarázni megértettem a dolgot.
Köszönöm neked is a választ. (Tényleg)
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #199373 üzenetére
Az az egyik probléma, hogy a tisztítást és szervizt két különböző dolognak véled. Az órás terminológiában ugyanazt jelenti, a szerkezet szétszedése, tisztítása, olajozott összeszerelése, tömítések ellenőrzése, esetleges cseréje.
A Seiko márkaszerviz különösen olcsón dolgozik, örüljünk neki.
Egy 2824 szervize, ha lelkiismeretesen csinálják, ugyanannyi munka, legyen az egy 10 éves, újkorában is olcsó óra, vagy egy mai, több százezerbe kerülőé.
A svájci óráknál mindig vastagabban fog a ceruza, ezt el kell fogadni, ha valaki swiss made feliratot akar látni a számlap alján.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
addikt
válasz hallador #199373 üzenetére
Igazabol pont belefutottal egy olyan markaba, ahol a teljes nagyszerviz ara kozeliti az orak arat. A legtobb komoly marka eseteben nem ez a helyzet, de az also kategorias svajciak kozott bizony sok ilyen van. Pl. egy Tissot teljes szerviz 200CHF egy Omega meg 500CHF es ugye nem eppen egy kategoria.
Illetve meg valami, ha hivatalos szervizbe mesz es a hivatalos teljes szervizt kered, ott cserelnek mindent ami kicsit is problemas lehet es kapsz ujra 2 ev garanciat. Ha nem hivatalosan csinaljak, akkor az alap karbantartas aran felul szepen kiszamlazzak majd a cserelt alkatreszeket vagy siman nem cserelik ki. Ezt is erdemes figyelembe venni. Vagy nem gyari alkatreszeket szerelnek be. Ezt is erdemes az arba szamolni.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Sungoo #199376 üzenetére
Na látod te is csak kötekszel, de én ilyet nem írtam sőt azt írtam mindenhol, hogy 6 évente takarítani olajozni kell. Hagy ne kelljen minden szavamat magyarázni... Értem, hogy itt sokan ebből élnek... De ez az ő bajuk az enyém, hogy nekem ennyit nem érne...
(#199374) fagyalllo
Köszönöm.
(#199375) FLx
Köszönöm, ezt valóban nem tudtam, ezt továbbadom a tulajnak, hasznos infó.
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz @mriya@ #199362 üzenetére
Nekem is beleégett az agyamba. Érdekes, hogy a részletmegoldásai más órákon nem tetszenek (pl. tepsi alak + keskeny szíj, stb.), de itt valahogy összeáll.
Valószínűleg vásárlás lesz ebből.
A csuklóm kb. 18, 5 cm, node 202 cm és 107 kg párosul hozzá, nehogymá' ne törpítse el ezt a méretet... -
Lev Abalkin
tag
Szeretnék egy Vosztok 710-es polírozott tokot homokfúvással mattítani. Van itt valaki, aki már csináltatott ilyet? (Egyáltalán lehetséges?) Vagy érdemesebb lenne szervizben szálra húzatni? (Ha vállalják.)
-
zzz03
őstag
g-shock, black friday-os akciokrol tud e valaki? vagy milyen online shoppokban erdemes nezelodni amikben eddig voltak akciok bf-kor?
-
gipsztigris
addikt
válasz Lev Abalkin #199380 üzenetére
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Lev Abalkin
tag
válasz gipsztigris #199382 üzenetére
Köszönöm.
Ööö....
Évekkel ezelőtt regisztráltam a facebookra, azóta se jártam ott, most próbálok belépni, nem megy, új fiókot nem enged létrehozni, semmilyen emlékeztető kérdésre nem tudok jó választ adni.
Megkérhetlek, hogy leírd, mi van a linken?
-
gipsztigris
addikt
válasz Lev Abalkin #199383 üzenetére
Közben már nem él a link, valószínű letörölte aki posztolta, de a lényeg, hogy egy fekete PVD bevonatos Vostokról gyönyörűen eltávolította a bevonatot szódabikarbónával.
-
Lev Abalkin
tag
válasz gipsztigris #199384 üzenetére
Tehát lehet. De ki, hol és mennyiért? Persze, keresgélek a neten, de hátha van valakinek személyes tapasztalata ez ügyben.
-
Mercutio_
félisten
-
Lev Abalkin
tag
Jomashopon a Bulova Moonwatch díszdobozos változat 325$, a fémszíjas 330 $.
Soha nem hordok fémszíjat, de itt mindenki azzal venne...
Fel van adva a lecke... -
gipsztigris
addikt
válasz Lev Abalkin #199388 üzenetére
Vedd a fémszíjast és ha megunod, a használatlan fémszíjjal jobban el tudod majd adni.
(#199387) Mercutio_
Sajnos elkéstél! Sungooval már csináltunk egy konzorciumot és elment a megrendelés.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Azt mondja már meg nekem valaki, mire való a holdas órákon a tachymeter!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
gipsztigris
addikt
válasz fagyalllo #199390 üzenetére
Sebességmérésre, mi másra? Haladunk a hold felé és valaki megkérdezné mennyivel megyünk (és nem működne a sebességmérője az űrhajónak) akkor már csak egy kilométerkövet kell találnunk (pontosabban kettőt) és mehet a mérés.
-
Lev Abalkin
tag
válasz gipsztigris #199389 üzenetére
Most olvasom, hogy a fémszíjas változat furatai közelebb vannak a tokhoz, ezért csak vékony bőrszíjat lehet feltenni. Ez eldöntötte...
-
ktg3
őstag
Orient Star órák beszerzésére van valaki bejáratott tag?
Nagyon megtetszett a WZ0031DV álnéven futó darab, de ötletem sincs, hogy honnan lehet ezeket beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest