Új hozzászólás Aktív témák

 • Tasunkó

  senior tag

  válasz dabadab #34 üzenetére

  A céggel állt szemben a munkás, nem a ceo-val. Vagy alkalmazott(el kéne már olvasnom a Tőkét) sztem is kb. mindegy hogy munkás vagy alkalmazott. A munkás kényszeríti rá a céget, hogy ne a teljes profitot tartsa meg, pl. fizessen adót. Egyébként a cég ideális esetben elégetné a környezetet amiben létezik és megszűnne. Az egész munkás-alkalmazott kérdés attól függ mivel foglalkozik a cég. Ha bánya akkor a munkástól függ a cég, mivel ha elfogynak akkor kisebbedik a cég, és a felsővezetésnek kell bányászni, ha meg szellemi munka akkor az azt végző, feltehetően nem kérges kezű egyéntől, jó hát ezeknek vannak elnevezéseik, lehet alkalmazott, de pl. egy programozó az lényegében munkásosztály. A cég megszületése pillanatában megszületik a munkás. Ha szélhámos a cég, akkor szélhámos alkalmazottakra van szüksége, nekik munka kitalálni a szélhámosságot.
  A cég kötelességei a munkás felé nincsenek, de ha egy cég már kiirtotta a munkásait, akkor feltételezhetjük, hogy egy másik tanult az esetből és akkor létfenntartó jellegűek. Ja, hogy ennek a CEO-s ellenáll mert jó ember, szerintem ha hinni akar valaki, akkor ott van a kínálatban Buddha vagy Mohamed stb. de tény hogy a CEO-s külsőségei is valami hasonlóra lettek kitalálva, megjegyezném egészséges ha jobban berzenkedünk tőle mint a klasszikus prófétáktól.
  Ezeket nem te írtad, de ez hogy a munkásosztály nem középosztály, ez súlyos nagyon. Egy osztrák kőműves családi pótlékkal, tud annyi bevételt kaszálni, mint egy magyar parlamenti képviselő(fizetése), ezt mindenki tudja, mégis jönnek ilyen gondolatok. Nálunk nem is tudom mi lehet a középosztály, itt leginkább csak alsó és felsőosztály van.
  Igen a felsővezetésben is emberek vannak, de mivel a cég köztudottan súlyos pszihopata, így minél inkább eggyé válnak a cég jellegével, annál inkább hoznak meg humánusan vállalhatatlan döntéseket. Ezt egyébként bárki észreveszi egy céges gyűlésen, ha odafigyel és nem szunyókál. Semmi gyakorlati tapasztalat alapján nem látszik az, hogy egy munkás olyan kapzsi lenne, mint egy CEO-s, ezt áldozathibáztatás feltételeznünk, legalábbis hazai viszonyok között. Nyilván nem szent, de ezt a bűnt nem tudja elkövetni. Ha valaki reggel rakétákat tol, egy életen át például betonozni, nem furcsa hogy függőséggel alkalmazkodik. Ha hihetünk annak hogy kapitalizmus van ,akkor a CEO-t a haszonéhsége hajtja oda ahol van(nem értem egy CEO-s motivációját, nyilván nem a vállalatért teszi amit tesz, ez badarság, na meg itt a masflow piramist felhozni, komolytalan, önmegvalósítani egy grafitceruzával is lehet, vagy állatkínzással). A spórolt pénz leginkább a biztonsághoz köthető.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák