Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Újabban minden elrontanak a magyar szinkronnal, SGA, Galaktika, ST Voyager végefelé pár részen át mind tré szinkront kapott, de hogy ne csak scifit említsek, az Eurotripet még szövegileg is átszinkronizálták, ami maxigáz...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
D347HBR1NG3R
tag
Én az Sg-1-t is eredeti hanggal néztem, és ha elkezdem az Atlantist azt is azzal fogom. A sorozatokban jobban szeretem az eredeti hangot, mert egyrész más a feelingje, másrészt hátha ragad is rám vmi angolból. Na meg nem beszélve arról, hogy elképzelni is szörnyű pl. az SG-1-t Indeed nélkül.
Most nézem, hogy még az idézetem is ideillik.
[ Szerkesztve ]
Jaffa jokes???
-
Khaal
őstag
Nekem egy kicsit furcsa azért, hogy kb. 10 év alatt az emberi faj összesen egy csillagkapu és néhány kisebb csapat gyalogos katona segítségével lényegében a galaxis egyik vezető hatalma lett, mondjuk persze ez sci-fi.
Kezdetben ugye voltak a goauldok, öröklődő tudással, szuperfejlett technológiával, óriási seregekkel, de mindez semmit se segített az emberi találékonyság ellen. Akkor kitalálták a replikátorokat, de azok se tudtak olyat mutatni amivel sikerült volna fennmaradniuk az emberekkel szemben (na jó itt már kaptunk segítséget az asgardoktól, meg persze ott az Ősök tudása is). Tovább már nem is folytatom, mert néhány csk csapat bármilyen idegen fenyegetést le tud rendezni, legyen az félig felemelkedett lény, óriás bolygópusztító űrhajó, elpusztíthatalan emberformájú replikátor...stb.Véleményem szerint az SG-1-et a 8. évaddal be kellet volna fejezni ahogy eredetileg tervezték, nekem az Ori már egy kicsit túl sok volt.
SPOILER
Az Atlantis legutóbbi részét is le lehetett volna rendezni pár perc alatt, ha éppen ott lett volna az egyik űrhajó a bolygó körül. A replikátor bolygóról miért nem nyúltak le pár zpm-et, ha már ott jártak? Nem került volna túl sok fáradtságba, lesugároznak pár csapatot aztán kész.
-
-
törölt tag
Ezzel szemben a vaság az, hogy az alkotok megunták, mert új dologba akartak belekezdeni Universe.
Ami elég nagy bukás volt. Ezért kár volt leépíteni a régi sorozatot. A "befejezés" meg csapnivaló, minden lehetséges hibát és szabályt felrúgtak benne.Én angolul nem hallgattam nem zavart. Ami zavaró volt a szinkronnál, hogy volt egy váltás amikor az axn átvette a sorozatot, ott megváltoztak a dolgok nevei. vadász helyett lett dárda pl. Csak néztem, hogy mi a francról dumálnak ezek... igazán megnézhették volna, hogy volt eredetileg, hogy passzoljon. Ez nagyon zavaró volt. több ilyen példa is volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valamelyik sorozatot másolja az Universe aminek ugyan ez a története, hogy egy hajóval száguldanak végig a világmindenségen és közben történik velük ez az amaz.
A koncepció még jó is lett volna, rengeteg lehetőség volt benne. A megvalósítás, csapnivaló. 4 részt elpazaroltak egy olyan eseményre amit 1 gombnyomással meg lehet oldani. És ezt a 2. évad elején el is mondják O’Neill mondatják ki.
A 2. évad talán jobb volt valamivel mint az első. Talán kevesebb hiba, összeszedettebb... jobb történet(?). Viszont ha lett volna 3. évad ugyan úgy visszatértek volna a hülyeségekhez. Az infók alapján. Én nem bánom, hogy elkaszálták.
"túl depis, túl post apokaliptikus,"
Ez votl a cél. Csak a közönség nem ezért nézte a sorozatot szerintem. Misztikum, mitológia, történelem, és így tovább... ezek jellemezték az első 2 sorozatot és a filmet." ráadásul ugye azt be sem fejezték rendesen, talán csak könyvben."
Erre is voltak tervek, film ötletek, de nem valósultak meg. A Star Trekból átvett térhajtóművel ugrottak volna el a végzetért. Nah ez is egy olyan dolog volt, ami kiakasztott anno. Az utolsó rész egy katyvasz.Az universe storyjával elég sok gond van. hogy jut el, olyan a hajóra akik fejlettségben, tudásban nagyon alul vannak hozzájuk képest. Az amin kommunikáltak az eredeti sorozatban és még az Atlantiszban is egészen másképp működött. Nem lehet csak úgy 180 fokkal megváltoztatni a szabályokat.
ZPm ősök, szabályok.
Valószínüleg nem tudtak ezzel mit kezdeni az írok, mert elég hamar kiírták őket mindig. Logikusan kell legyen olyan hely, ahol gyártják ezeket, és hol máshol mint a városban. Eleve érthetetlen, hogy "elfogy". Azt is tudjuk, hogy képesek voltak a semmiből tárgyakat létrehozni, atomi szintű tervezéssel. Persze ha ezt így bemondják, akkor nincs konfliktus
Meg több pont is van ami a "valóságban" a sorozat meg nem születését jelentené, mivel meg nem történt esemény lenne. Simán legyőzhették volna A Lidérceket is, a saját szabályaik betartása mellett is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest