Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    Régen írtam, mert új melóm van, aztán itt még sokat kell tanulni, meg nem látom még mennyire engedik a netezést.

    Egyelőre megint visszatértem Terranhoz. Tegnap volt 1 jó meccs, 1 vicces és néhány undorító a végére.

    A jó meccsen ZPvsTP alias mi voltunk. Láttam, hogy fast expre megy, így gyorsan be is ízzítottam egy fast factoryt és kicsit játszok hellionnal. Nagyon szépen sikerül is kírtanom szerintem vagy 30 dolgozót vegyesen, viszonylag kevés veszteséggel, meg pár zelát és linget is. Itt sajnos elkövettem egy hibát, mert eröltettem tovább a harasst, amikor már bőven előnyben voltunk, meg a mikrózgatás miatt, nem expeltem időben, aztán rögtön kettőt is, akkor meg nem tudtam elkölteni a mineralt. Ez még nem is lett volna olyan nagy baj, csak jól elrejtette a készülődő broodlordokat, így teljesen váratlanul ért minket és nekem meg nem volt starportom, mert addig semmi szükségem nem volt rá. A tartalékok miatt le tudtam dobni gyorsan 3-at is, kifostam 8-10 vikinget, de addigra már szétszedték az egyik expemet, meg Sittes expjét is, így hiába állítottuk meg őket, sajnos pürrhoszi gyűzelem volt. A játékon nagyon élveztem, de bukás volt. :(

    A vicces játszmánk elég rövid volt. Elmentem felderíteni 1 db scv-vel. Kicsit lassú volt az ellenfél, mert még nem kezdte el gyártani a barakkot, hát megcsípkedtem kicsit az scv-jét, erre rámküldött vagy 4-et. Mondom jó, most veszített vagy 25 mineralt. Elmentem megnézni a másikat is, az még mérgesebb lett a csípkedésre és rámküldte az összes scv-jét. Próbáltam menekíteni az enyémet, de erre szembe találkoztam a másik játékos összes scv-jével. Magamhoz képest meglehetősen jól sikerült a multitask, mert már kész volt 1 marine és épült a második barakk és a mineral line is telítve volt scv-vel. Tudtam, hogy ez a kis mókázásom annyira hátráltatta őket, hogy mehetek 2 marine-nal támadni és nyertünk is. De nem ez történt. 2 vagyon scv megjelent a bázisomon. A második marine még nem volt kész az elsőt gyorsan a szedők közé raktam, és az SCV-ket a+clickel ráküldtem az ellenfélre, úgy, hogy egyszerre 3-4-nél több ne tudjon harcolni. A marine-t nem tudtaák támadni, közben elkészült még 2 és Sittes is megjött 2 zelával, aztán mikor elfogyott a támadó "sereg", ki is léptek.

    Asszem már egy kicsit sokat is írtam, de említek pár szót az undorító meccsekről is. Igazából mi játszottunk undorítóan, de nagyon hatékonyan. Én 6 rax-ot nyomtam, orbital cc-vel, gáz nélkül, csak marine-t ezerrel. Sittes meg csak zelát, de néha nem bírt magával és felment stalkerig meg warpolt is. Gyakorlatilag pár perc múlva megjelentünk egy valag marine-nal, folyamatos 6db-s utánpótlással, meg zelákkal, amiket a marine-ok miatt még kimirkózni se nagyon tudtak. 2-3 ilyet is játszottunk és rájöttünk, hogy ez undorító noskill taktika. Legközelebb csak akkor játszom ilyet, ha nagyon mérges vagyok.

    Bocs a wall of textért.

Új hozzászólás Aktív témák