Új hozzászólás Aktív témák

  • Locutus

    veterán

    Én pl amit szeretnék és hiányolok máig is, azok a jól kitalált űrcsaták. Átgondolt hajómodellekkel, fegyverzettel, sérülésmodellekkel, stratégiával stb.

    Nekem a mai napig pl a Star Trek VI csatajelenete az (egyik) etalon.
    [link]
    Persze, tiszta sor, ez inkább tengeralattjárós stratégia, mint űrhajós, de akkor is ez jön be. Lassan, átgondoltan, jól effektezve. Megalapozva, hogy mi miért úgy történik ahogy. Bemutatva a károkat, és következményeiket. És így tovább.

    Az hogy cikáznak a fények, meg kiesik a lézer szakasz a hajóból, meg robbanás itt ott amott nincs egy másodpercig ugyanz a kamera állás, és villódzik, dobál mindent jobbra balra... ez nagyon nem.

    Talán a DS9 csatajelentei próbáltak egy arany középutat vágni a kettő között, és ott rengeteg jelenet nagyon is jó lett. Ott talán az első ilyen amikor a jemhadar fighterek kamikazeként lebontják az Odysseyt, azt hittem anno lefosom a bokám a jelenettől. Aztán később csak jöttek a még jobbnál jobb nagy flottás csaták is.
    De valahogy az istennek se akarnak ilyen szinten foglalkozni vele azóta. Talán csak Expanse-ban lehett manapság igényes megvalósítással találkozni, de persze az meg más stílus. Én az összes új Trek film, meg sorozat űrhajós jelenteit utálom, egyszerűen nem tudok megbarátkozni ezekkel a túl izgága, de annál kevésbé átgondolt űr jelenetekkel.

    Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák