Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz #86564352 #4762 üzenetére

    Alapvetően értem, mit akarsz mondani, és részben igazad is van, de huhúúú, elképesztően rossz példát találtál :DDD
    Míg egy régi, de érdekes, minőségi fényképet, vagy filmet megnézni máig élmény (sokszor emberközelibb, közvetlenebb és áthatóbb, analóg élmény), addig a rossz minőségű zene egyszerűen csak rossz minőségű zene, és a tartalom egy részének fülünkig el nem juttatása.

    Gondolj csak bele, vegyünk egy régi filmet példának.
    A rendező, az operatőr tudta, hogy milyen technikai feltételek adottak, és annak fényében vitték filmre a forgatókönyvet.
    Tehát amit egy régi filmen látsz, MINDENT látsz (és hallassz), amit meg akartak mutatni.

    A zene más. A zenét egyszer felvették és masterelték megfelelő minőségben, stúdióban, hangmérnökkel, igyekeztek minden részletét megőrizni, amit a zenész fel akart venni.
    Az a tartalom úgy egy egész.
    Ha ezt valaki 128 kbps mp3-ban igényli, mert bringázáshoz, vagy konditerembe, vagy kocsiba, vagy airpodsba jóvanaz', az.. hát, én nem hívnám zenehallgatásnak.
    Valami hasonló, persze, de nem az.

    A filmek esetében akkor állhat meg a példa, ha egy filmet felvettek FullHD-ra optimalizálva és ilyen médiára szánva, állat jó hangsávokkal, és te lewarezolod sd-ven, 64 kbps hanggal. Ugyanúgy, csak a tartalom egy részét fogyasztod el, ami a film története - lehet önmagában is érdekes és élvezetes, de nem az egész tartalom.

Új hozzászólás Aktív témák