Új hozzászólás Aktív témák

  • kdavid86

    tag

    válasz nbencee #5440 üzenetére

    2. Tudni kell, mit erdemes kinabol rendelni. En, amikor rendelek mindig probalok ugyanabbol a storebol rendelni, meg ha osszessegeben 1-2$ tobbletkoltseget is jelent ez, de nekik nem kell akkor 28 kulonbozo zacsiba becsomagolni. Az ilyen "le van akciozva az USB kabel 300-rol 100-ra, rendeljunk 3-at" felfogast nem is ertettem soha. Vegyunk valamit olcson, amit beteszunk a fiok aljara a 18 masik melle.

    3. Itt nem az inger jon, hogy menni kellene valahova, hanem emogott kemeny pszichologiai hatter van. Ez arrol szol, hogy megmutassuk a masiknak es magunknak, hogy marpedig megtehetjuk, hogy veszunk ezt-azt, fuggetlenul attol, hogy mi mennyibe kerult. Ez ilyen tarsadalmi kenyszer es nagyon szomoru, ha belekerul valaki ebbe, mert szerintem rohadt nehez lehet kijonni (mint barmilyen kompenzalasra visszavezetheto problemabol).

    4. Itt en huznek egy vonalat, hogy mi az, ami megeri, es mi az, ami nem. Egy Raspberry koltsege nagyon max evente 500Ft, ha 0-24-ben megy, viszont a kenyelmet boven megeri egesz evben, hogy fussanak rajta a torrentek, szenzorok adatait gyujtsd ossze, kiertekeld, automatizalj. Nekem pl csomo scriptem van, hogy ha az okosdugalj fogyasztasa kisebb, mint 5W (tehat nincs radugva tolto, a TV keszenletben van, stb), akkor lekapcsoljon. Az teny, hogy igy is van minimalis fogyasztasa, mert vagy Wifi-n vagy RF-en keresztul folyamatosan elerheto, de igy osszessegeben meg kevesebb a fogyasztas. Ami viszont fogyaszthat (es bar nem tudom Windowson hogyan mukodik), az a gepekben levo videokartya, ha nincs teljesen kikapcsolva, amikor nincs hasznalva semmire. Ubuntun pl 3x addig megy akksin a laptopom, amikor teljesen ki van love a videokartya. Viszont itt lenne egy harmadik opcio, hogy keszenletbe helyezem, de azt sajnos meg lusta voltam megnezni(de gondolom, ha minimalisan is, de tobbet fogyaszt) :)

Új hozzászólás Aktív témák