- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- Microsoft Excel topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 11
- Programozás topic
- YouTube
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
Új hozzászólás Aktív témák
-
feri0419
csendes tag
-
Topuka
csendes tag
Sziasztok! Valaki használ vagy hallott már jbl 450-et? Végülis mindegy, mert már megrendeltem Sikerült jó áron lecsapni rá így nem vártam vele.
Így látatlanba nem tudom még, hogyan kössem össze?
Adott a megjelenítő LG tv (4 Hdmi ebből egy ARC) van optikai kimenet is.
Eszközök: PS4, Dune médialejátszó, Telekomos box,
A médialejátszó össze van kötve egy nassal, bár ez ha jól gondolom most nem számítKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Sikerült kipróbálnom egy Sony390-est itthon Jbl 400 mellett. Nem rossz ,de úgy ahogy én használom a Jbl-t ott eléggé alulmarad.
Alacsony hangerőn ahol már hallom ,hogy megérkezett a sub a hangképbe ott a Sony-nál még sehol sincs a Sub. Feljebb tekerve már határozottabb.
Én leginkább zenehallgatásra vettem ,filmmel ,még ki sem próbáltam.
Minél többet hallgatom annál jobban tetszik. Való igaz a stereo hangkép az nem nagyon van. Mondom ezt úgy ,hogy nem vagyok egy nagy szakértő, de még így is összességében nem bántam meg a hifi lecserélését erre.
Rendes forrással sem próbáltam még ,csak youtube-os videókkal,de hát ez lesz a fő szerepe.Hutchdb: Mondtad ha jól emlékszem ,hogy hiányolod a magas hangokat a Jbl-ből.
erre én is háklis vagyok ,de nekem nem hiányzik ,határozottan élesen elkülönül ,mind ének ,mind hangszeres zenénél a magas.
Végül is elcserélted valamire?Topuka: Tv Hdmi Arc-Jbl Hdmi arc. A többi a Jbl bemeneteibe. (szerintem) De lehet úgy is működne ha a tv Hdmi bemeneteibe dugod őket.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Kezdenem azzal, hogy a center beszedhangja (kozep es magas hangok) a klipsch-ben nagyon jok.
Tegnap sikerult osszehasonlitanom a klipsch 4 es 10 valamint a jbl 450-et.
Eloszor csak a centereket hallgattam meg.
A beszedhang (center hangja) szerintem a klipsch 10-e a legjobb, amivel majdnem egal a 450 es jbl, aztan a klipsch 4.
A helyzet azonnal megvaltozik, ha rendszerben hallgatjuk az egeszet.
E teren a legjobb lett a jbl 450 (amit jol be kell allitani - a bass lada elhelyezes, frekvencia, bass hangero -).
A masodik a klipsch 10, majd a 4-es.
A klipsch 4, ami ugyan nagyon szepen szol, de a mely gyenge, mozizas soran az utolso helyen van.
En a vegen jbl 450-et vettem meg, vagyis arra cseréltem be a 400-at, es otthon egy nagyon hosszas beallitas utan, nagyon nagyon elegedett vagyok vele, mert minden teren jo valasztas lett.
Ide tartozik pl. a taviranyitorol valo bass allitasi lehetoseg is, ami minden keppen szukseges, mivel film es film, valamint zene es zene kozott is akkora kulonbsegek vannak, hogy az egyiknel sok a mely, a masiknal meg keves.
A 400-tol SZERINTEM sokkal sokkal jobb a center, es a melyet is ugy be lehet allitani, hogy ne legyen sok, sot, igy is marad annyi krakk, es dinamika, ami számomra elvezhetove teszi az egeszet, sot nekem jobban tetszik mint mas soundbarok melye." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
BBéci
legenda
Oda kell helyezni, ahol legjobban (nem leghangosabban) szól. Szerencsés esetben a kettő együtt jár.
A megfelelő hely megtalálásának módjáról már sokszor volt szó a házimozis topikokban.
Felteszed a szubládát a fotelre, kanapéra, oda, ahol ülni szoktál, amikor filmet nézel. Elindítasz valami mélybasszusban dúskáló filmrészletet, vagy mérőjelet és elkezdesz négykézlábra ereszkedve kúszni a szobában. Minden olyan ponton figyelmesen fülelsz, ahol lehetséges helye lehetne a mélynyomónak. Azután a legjobbakba helyezve kipróbálod, hogyan szól, majd eldöntöd, melyik a tuti. Lehetnek a szobaakusztikából fakadó kioltások, felerősödések, (interferencia) szóval nem igazán egyszerű művelet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HagaNRG
őstag
válasz HUTCHDB #1957 üzenetére
Nagyon köszi a részletes elemzést!
Akkor lassan úgy látom az a kép alakul ki, hogy bármit hasonlíthatunk bármivel, onnantól kezdve, hogy az embernek igénye van egy jó kis mozis morajlásra, nincs párja a JBL soundbaroknak, olvasom ezt ki a fenti Sony 390 és a te Klipsch összehasonlításodból is.
Önmagában ugyanis hiába az élénk magasak, ha egységben, a méllyel együtt meg nem ér fel semmi azzal a feelinggel, amit a JBL-ek nyújtanak.Ezek után már csak egy JBL 350-450 összehasonlítás lenne jó! Kíváncsi lennék, van-e 50 ezer Ft különbség a két rendszer között...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #1962 üzenetére
JBL mindkettő.
Mellesleg egy Golfot boldogan elfogadnék, az nem 100-150000 forintos soundbar kategória az autók között. Talán a Dacia lett volna megfelelő hasonlat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HagaNRG #1960 üzenetére
A 350 subján nincs állítási lehetőség, nem tudja a 4K audiót, kisebb teljesítményű, (a sub és a hangrúd is) és a center sem egy kategória.
Szerintem megéri a különbséget. (450 teszt) (350 teszt)
Kaptam egy kis kedvezményt, így 135-ért tudtam elhozni a 450-et, ami már tényleg megfelelő ár volt." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy hangprojit. A TV, ami alá menne LG 47LB650V. Azért írom, mert esetleg van olyan, ami speciálisan eme készülékhez passzol dizájnban Ez lehet, hogy tévút, de hátha van ami direkt ehhez készült.
Természetesen más márka is érdekel, a leglényegesebb, hogy az LG távírányítóval, konkrétan mintha a tévé hangját állítanák, úgy lehessen a hangerőt állítani. Sajna egynél több távirányítót már bajos kezelni nekik
Nem tudom mennyire más ha simán optikai kimentre, HDMI-re, vagy valami simplinkre van kötve.
A másik fontos dolog, hogy eléggé allergiásak a puffogó hangokra, talán a 2.1 megoldás felesleges is, lehet, hogy jobb lenne valami 2.0. Most hoztam el tőlük egy komolyabb 2.1 PC speakert, nem tetszett nekik.
Várom az ötleteket és köszi!
-
F_Peter
őstag
Mondjuk szerintem a jó hasonlat a motor és az autó lehet, ha már ezen a vonalon keresgélünk.
Másra valók és más várható el, a drága gyorsulási motortól sem elvárható hogy kényelmesen üljünk rajta többen és még be is fűtsön; de a legdrágább autó sem fog tudni elmenni az autó sorok között amikor sietni kell.Én mondjuk azt mondom, hogy ha valaki 100-150K között szán arra, hogy javítson a tévé hangján, akkor inkább soundbar, mint egy ennyiért megvehető 5.1-es vagy akár 5.0-s rendszer. Oké térhangzása lesz, de szerintem abban sem lesz köszönet.
Mondjuk ezt te biztos jobban tudom, nekem csak meséltek az olcsó 5.1-es rendszerekről... -
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, így talán választ kapok egy megoldatlan kérdésemre!
Adott egy Philips 55PUS7181 4K televízió, amivel teljesen elégedett vagyok egy kivétellel, ami pedig a hangjának a minősége.
Kinéztem kettő Philips hangprojektort: (szeretem a Philipset, mint márkát így ez a kettő között vacilálok)
- Philips HTL6140B
- Philips HTL7140BElőször is, aki ért hozzá tudna esetleg támpontot adni, hogy a drágábbik modell megéri-e a felárat?
A másik kérdésem, hogy most ezeknek a hangprojektoroknak az az újdonsága, hogy simán egy tápkábel kell a hangfalnak és a mély ládának és nincs is több kábelre szükség, a többit vezeték nélküli kapcsolaton (bluetooth, wifi) megoldja? Az én tv-m tudna így kommunikálni ezekkel a hangprojektorokkal? Ha igen, akkor ha mondjuk egy PS4 konzolon játszom (ami a tv-re van kötve HDMI-vel), akkor a Hangprojektor - TV bluetooth kapcsolattal a konzolban keletkező hangokat is továbbítja a hangsugárzón keresztül?
Ha számomra nem fontos, hogy spóroljunk kábelt (van HDMI/optikai kábelom) és nem is zavar, mert eltudom vezetni hátul szépen, akkor tudom vezetékesen is használni?
Sajnos nem ismerem ezeknek a működését...
Köszönöm a válaszokat előre is!
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
Gsx-rr
veterán
válasz jézusom #1969 üzenetére
Mint írtad nem nem neked kell. szerintem Lg sh5 jó lenne. ha ez nem tetszik egy normál felhasználásra akkor egy felsőbb kategória teljesen fölösleges lenne.
Én se szeretem hangos ,nagy hangerőn nézni hallgatni a tv-t. erre amit ajánlottam több mint jó!
Hozzáteszem (szerintem) -
jézusom
addikt
Azt nem írtam, hogy a Téhomos iptv ami forrás lenne. Az USBről lejátszott filmek megfelelőek, csak a tré műsorok egyszerűen halkok, tényleg nem is a minőség, inkább a hangerő számít. Illetve számít a minőség, de ami átlag embernek jó, pl. van basszus, meg nagy dinamika, azt ők nem értik, hogy a beszédet nem hallják, utána meg egy robbanás aztán lehalkítják a tévét
-
F_Peter
őstag
válasz jézusom #1971 üzenetére
Én erre a célra nem javaslom az SH5-t. Nálam SH4 volt egy hetet (amire azt mondja mindenki, hogy hangban ua.). Pont hogy azt állandóan magas hangerőn kell szólaltatni, mert amíg nem így van addig pont olyan érthetetlen beszédhangot produkál mint a tv, sőt.. Viszont ha feltekered a hangerőt akkor meg jön a mélynyomó dübörgése (igaz abszolút nem igazodik a hangja a bárhoz, de azért dübörög).
Azt azért hozzáteszem, hogy nálam lehetnek akusztikai problémák, mert 30nm és szinte 0 bútor; szóval lehet azért érdemes meghallgatni.
-
BBéci
legenda
válasz F_Peter #1967 üzenetére
Részben egyetértünk.
Viszont szerintem a tévé hangján sokkal nagyobb mértékben lehet javítani egy sztereó rendszerrel, ami zenehallgatásra fényévekkel jobb, mint egy ugyanannyiba kerülő soundbar. Erősítő és a hangdobozpár 70000-70000 Ft, marad 10000 a kábelekre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz B4ndiBuild3r #1968 üzenetére
Amiket linkeltél, azok egyike sem hangprojektor!
A soundbar HDMI vagy optikai kábellel szokott csatlakozni a tévéhez, ezek adják az elérhető legjobb hangminőséget.
"Filipszet" én senkinek nem ajánlok, de ha Te azokért vagy oda, akkor hajrá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
F_Peter
őstag
Igen tudom, természetesen játszottam vele nem keveset, de ennél a soundbarnál amiket eltudtam érni:
- nincs dübörgő mély, de az egész alig jobb mind a tv
- hallom a párbeszédeket sokkal jobban mint a tv-n, de ehhez már nagy hangerő kell, ahol a többi zaj (mondjuk egy film esetén) már fül zavaró
- egységes mély és elfogadható hangzáskép (ami nem zavarja a fület) csak nagy hangerőn.
De mondom, nálam szerintem kifejezetten problémás az akusztika.BBéci: Igen. A zenerészére nem is gondoltam, csak a filmek /tv esetén értettem a dolgot.
-
István bácsi
újonc
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Soundbart keresek Sony55"-Tv hez favorizálnám az itt is ajánlott JBL vagy Yamaha valamelyik modelljét .De....a TV asztalon van és ezen az elhelyezésen nem is tudok változtatni.így a méreteket nézve a centersugárzó a készülék elé helyezve belógna a képbe vagy a TV-fölött levő polcra rakhatnám(kb 150 cm)gondolom ez nem túl szerencsés.Mi lehet a megoldás.keressek inkább a Sony vagy Panasonic 50-55 mm magas cuccai között?
-
Gsx-rr
veterán
válasz István bácsi #1980 üzenetére
Rakj a tv talpa ala 1-2 butorlapot es a problema megoldva
-
Skynet258
veterán
válasz István bácsi #1982 üzenetére
A Sony 390-es elég lapos cucc, itt is van valakinek és kedveli emlékeim szerint. Engem mondjuk végül inkább az LG SH7 győzött meg így azt vettem, de hallottam a Sony nagyobb testvérét a 780-ast, az is tetszetős volt... Ezek mind hárman elég alacsony kialakítást kaptak, elvileg nem lógnak be a képbe, de nézd meg a méreteiket.
-
BBéci
legenda
válasz Skynet258 #1983 üzenetére
A Sonyk lapossága elsősorban a falra szerelést támogatja, úgy sugároznak a hallgatók/tévénézők felé. Ha a TV elé helyezik azokat, a hang a nézők feje felett úgymond elmegy. Ezt jól mutatja a honlap ábrája.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BaLee
addikt
válasz Skynet258 #1983 üzenetére
Ott van még a 380-as is, nagyjából ugyanazt tudja mint a 780-as, nem nagyon találtam különbséget, talán teljesítményben van valami, már árban. Ezek még nem olyan lapos kialakításúak 390-es, nem olyan laposak, tv asztalra téve is jól szólnak.
Sony HT-CT380-ast ki lehet fogni használtan 50-60 között és tudja azokat a dolgokat amit a nemrég kiadott JBL SB450.
-
-
F_Peter
őstag
Sonyból csak a 390est hallottam, viszont Klipsch, H/K, JBL sok típusát hallgattam (jbl350et meg sajnos nem) és számomra a jbl450 ezek közül is kiugróan jó volt. Én ez alapján úgy gondolom hogy hiú ábránd hogy a 380as megközelítse a hangját.
Apropó, valamelyik soundbarnál láttam hogy kiegészíthető vezetőknélküli hangszórókkal. A képen persze bevették surrond helyre, de ezek ilyenkor tényleg kikeverik oda surrandot vagy csak azokból is szól a hang mint egy multiroomnál?
-
BBéci
legenda
válasz Joezyka #1987 üzenetére
Lehet virtuális hangzásmódokkal trükközni, de a magashangok irányítottak, a hangszórónak a füleink felé kell néznie. Azért szokás a hangdobozokat befelé fordítani.
(#1986) HarryDEC
Nem hallgattam, de falra szerelve lefelé néz a magassugárzója, ami egészen biztosan nem tesz jót a hangminőségnek. Már 15 fok eltérés simán hallható, a 90 nagyon durva.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
-
F_Peter
őstag
Anno ajánlottad a YamahaYAS-306-ot. Van esetleg valami amit még ajánlasz, hogy érdemes meghallgatni?
Megpróbálnám úgy összehozni, hogy több "esélyes" készüléket is megtudjak hallgatni.
A mozisabb hangzást pártolom és jelenleg a JBL450 ami befutó, de még kutakodnék.A 350est és 450est hallotta valaki egymás mellett?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Esetleg valaki használt-e úgy JBL Boost TV-t, hogy a TV mögött van elhelyezve?
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- PLC programozás
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Egy óra, két rendszer
- DIGI kábel TV
- BestBuy topik
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest