Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz xenom0rph #9560 üzenetére

    utána nézni egy *filmes klisének* ?

    (#9570) bepken:
    "egy sorozat esetében a történet eleje nem feltétlenül 1-2 epizódból áll.": ez oké, de én a komplett első évad után mondtam véleményt, hogy jobban alá tudjam támasztani, amit gondolok. azt nem engedheti meg egy sorozat sem, hogy egy egész első évad csak a beindulásról szóljon, mert azt amcsiban elkaszálják, mint a szél. egy évad alatt a történetnek el kell jutni valahova, különben minek néznéd? ez nem sátántangó meg nagy magyar fájdalmat kifejező ócska művészfilm, ez amcsi tévés sorozat. itt nincs idő éveket lacafacázni, hogy jójó, majd a 16. évad 56. részében már lesz is valami, mert azt a forgatókönyvet producerek vidám kacagás közepette tépik miszlikbe.

    "középpontjában a főhős jellemfejlődése áll": amikor valaki tisztes kémiatanárból meth kotyvasztóvá válik, az max. visszafejlődés, jellemfejlődésnek aligha nevezném. hogy a további évadokban hova fejlődik, azt még nem tudom, és igen nagy kérdőjel, hogy akarom-e tudni.

    "a sulykolásról...nem hiszem, hogy itt arról lenne szó, hogy bármit is beléd akarnak sulykolni.": de, arról, ráadásul a sulykolás legrosszabb módjával próbálkoznak, amikor olyan egyszerű verzióban tálalják a sulykolni valót, hogy a legbutább nézőnek is egyértelmű legyen. nem kell elgondolkodnod rajta, nem kell értelmezned az üzenetet, semmit nem kell csinálnod, konkrétan megmondják a helyzetet és megmondják, hogy mit kell róla gondolnod. ezt még akkor sem szeretem, ha egyébként magamtól is ugyanerre a végeredményre jutnék. nincs szükségem arra, hogy más megmondja, hogy betépve agyonverni valakit az helytelen, nincs szükségem arra, hogy valaki annyira idiótának nézzen engem, hogy úgy gondolja, ezt nekem el kell mondaniuk, különben hülyén halok meg. ugyanezért tartom minden idők legrosszabb filmjének az avatart.

    "egy jó történetnek éppen ez a lényege. elgondolkodtatja a nézőt": pontosan. na ez nincs meg a breaking bad első évadában. készen szállítják az erkölcsi ítéletet, neked csak ki kell tátani a szád és letolják a torkodon.

    "sosem fogsz átlépni a saját erkölcsi szabályaidon": már abban sem vagyok biztos, hogy a nézők nem lépnek át saját erkölcsi szabályaikon, abban meg pláne nem, hogy nem is állítja őket az élet kísértés elé. csak az életben nem lesz egyértelműen kitáblázva, hogy merre menj.

    volt benne fekete humor? mikor? amikor a boltban kifigurázzák a fogyatékos gyerekét, a főhős meg leveri a hülyét, mint vak a poharat? vagy amikor hulladarabokat vakarnak le különböző helyekről? nem látom benne a humort... az első évadban volt vagy 2-3 valóban humoros jelenet, kb. ennyi.

    de mindez nem érdekes. nem az a lényeg, hogy a sorozat jó-e vagy sem, hanem az, hogy itt pár embernek, akiknek nem tetszett, nagyon nekiugrottak, ezért néztem meg az első évadot, hogy kiderüljön, tényleg annyira jó sorozat-e, hogy lehetetlen róla rosszat mondani vagy sem. hát nem, ez egy vitatható sorozat.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák