Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Clarkson's Farm

    Láttam az összes TopGear, és The Grand Tour részt a "nagy" hármastól. Nagyon csípem őket. Még akkor is, ha az idő haladtával egyre jobban látszódott, hogy a dolgok nagyrészt előre megrendezettek. Szóval ismerem Jeremy Clarkson-t. Így álltam neki nézni ezt a sorozatot.

    És egy nagyon kellemes meglepetés ért. Féltem tőle, hogy túl mű, túl megrendezett lesz ez is. Jeremy-ről tudva lévő, hogy semmi fizikai, mechanikai vagy bármilyen munkához nem konyít. Ennek tudatában, azt hittem, hogy az egész arról fog szólni, hogy belekényszerítik (írják) direkt, ilyen helyzetekben. De nem!

    Az első rész még kicsit feleleveníti az autós, lóerő, "powa'' múltját. Előre megmondtam, hogy milyen márkájú traktort fog venni. Annyira tipikus! :) De onnantól kezdve, elkezdődik egy teljesen új kaland. Amiben ha nem is egy teljesen új Clarkson-t ismerünk meg, de egy eléggé más oldalát. És ez az ember tényleg próbálkozik!! :D

    Na de kezdjük a helyszínnel. Jeremy-nek van egy 1000 hektáros farmja. A Diddly Squat farm. Farmja basszus..., szerintem a mi falunk nincs ekkora területű. :DDD Óriási az egész. És gyönyörű. Változatos. És most ő úgy gondolta (na meg az Amazon és a producerek), hogy kicsit éldegél ott, meg kicsit dolgozik a farmon. És ahogy Jeremy dolgozik egy farmon, nagyjából úgy dolgoznék én is. Fingja nincs az egészről.

    Az a jó az egészben, hogy kicsit, mi nézők is vele tanuljuk meg a dolgokat. És ez meglepően érdekes.

    Jeremy úgy gondolja, hogy amit termelni, termeszteni fognak, azt egy saját boltba fogják árulni. Kiderül a sorozatból, hogy ez arrafelé nagyon megszokott és drága dolog. Így megnyitja a Diddly Squat Farm Shop-ot (honlapja: [link] ).

    A fényképezés szenzációs, simán hozza az autós műsorok minőségét. A sorozat 8 részes. Én a végén még néztem volna.

    De a lényeg! A szereplők. Clarkson-t ismerjük, kicsit visszafogottabb mint szokott lenni, de ő Clarkson. Na de a többiek! Esküszöm, én nem akartam elhinni, hogy ezek nem színészek, "profi" statiszták. :D Jeremy párja is egy tök aranyos nő, Lisa. Azt gondolná az ember, hogy ha valakinek ott van kb. a világösszespénze, annak a párja egy "madame". Lisa nem, ő nem fél összekoszolni magát. Simán elvan a farmon.
    Gerald... rajta besírsz. :D Nem lehet érteni amit beszél, nem derül ki az oka, hogy most ez ennyire tájszólás e, néha azért el lehet csípni szavakat amiket érteni, de összességébe nagyon mókás a fazon. Csak darálja a dumát, Clarkson meg a néző meg csak pislog.
    A sorozat sztárja viszont Kaleb Cooper! (Kaleb és Gerald is Cooper, de nincs rokoni kapcsolat köztük). A 21 éves, angol vidéki. Ha ez a srác nem kap önálló műsort, akkor nincs igazság. :D Hihetetlen arc, és szét oltja Clarkson-t! Ő az ész, nagyon penge gazdálkodó. Saját céggel, saját farmmal. De a karaktere rejteget meglepetéseket, amiket most nem lövök le.

    Ez az egész Clarkson's Farm egy nagyon kellemes néznivaló. Érdekes, lehet rajta nevetni, tök jó hangulata van. Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyed és szórakoztató lesz. Eddig az év meglepetése nálam. Nem tudom, hogy azok, akik nem ismerik a címszereplőt, mennyire élveznék, ezért nem tudom ajánlható e nekik. De akik ismerik, azok szerintem nézzék végig ezt a nyolc részt.

    [ Módosította: radi8tor ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák