Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Vikings Season 5b-től kezdve valami nagyon furcsa dolgot művelnek rendezés-vágás szempontjából néha.
    Több szálon fut a cselekmény és a szálakat összevágják valamiért, de egészen elképesztő helyeken, egy párbeszéd közepén hirtelen átugrunk a világ másik felére, foglalkozunk kicsit másokkal, aztán vissza és folytatjuk a párbeszédet. Nincs közük egymáshoz, nincs is értelme így csinálni, mert csak fárasztja a nézőt, de a 18. résztől kezdve most a 6. évad 4. epizódjáig többször megcsinálták ezt és néha láthatóan sérül tőle az elérni kívánt hatás.
    Példa: mikor Oleg meg Dir erőt fitogtatnak és Dir azt mondja Olegnek, ha akkora próféta, mondja meg a titokban elvett felesége nevét, majd Oleg nemhogy a nevét megmondja, de be is vezeti a szobába a nőt, az egy egészen erős intellektuális párbaj is lehetett volna köztük, ehelyett "Mondd meg a feleségem nevét!" - cut - valami teljesen más sztori pár percig - cut - vissza Olegékhez és úgy folytatódik, mintha mi sem történt volna. Csak az a baj, hogy történt, a párbaj, erőfitogtatás által felépített feszültség elillant és így jött a reveláció, nem votl fulfillment érzés.
    Ezek egészen furcsa amatőr hibák és főleg azért zavaróak, mert ezek mellett olyan jelenetek vannak, amitől a hajam leteszem, ilyen masszív, hosszan elnyújtott lassításokat full scale csatajeleneteknél ritkán látok nemhogy sorozatban, de nagyköltségvetésű mozifilmben is. Kb. mint a 300 vagy az American Gods a művészieskedés nélkül.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák