Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Volt időm befejezni néhány korábban megkezdett sorit:

    Fargo S1

    Sokan írtatok róla, sokan szeretitek és van is miért. A Fargo első és második évadba nehéz belekötni, jól vannak megírva, végig érdekesek tudnak maradni, remekül vezetik végig minden karakter sztoriját, tele vannak színes egyéniségekkel, érdekes monológokkal, dialógokkal és anekdotákkal, amit a tökéletes színészválasztások tesznek igazán emlékezetessé.
    Az első évad nagyon jól vezeti végig a különböző szálakat, nem időz el olyan eseményeknél, vagy karaktereknél, ahol és akiknél nem kell feltétlen, végig érthető marad, dacára annak, hogy nem mindig lineárisan mesél. Billy Bob Thornton tökéletes, a többiek csak asszisztálnak mellette, de teszik mindezt szintén kiemelkedő módon. Egyetlen kritikám az lenne, hogy a végén a happy end, a rosszak meghalnak, a jók boldogan élnek nekem kicsit túl idilli lett.

    Fargo S2

    Az első évad után korszakváltás, vele együtt a hangulat és az alap felállás is változik. Valamivel több karaktert mozgat ez az évad, de ugyanúgy a rendőrök, bűnözők és a közéjük szorult kisember kálváriáját mutatja be. Sokkal több időt fektet a karakterek hátterének bemutatására, már persze csak ott, ahol szükséges és jóval nagyobb színtéren zajlanak az események. Ennek ellenére továbbra is mintha kötélen húznák a cselekményt, feszes, jól megírt párbeszédek viszik előre a sztorit, aminek a végén minden szálat rendesen elvarrnak rendesen.
    Patrick Wilson számomra a Watchmen óta egy kicsit megfejthetetlen, annyira generic amerikai feje van, hogy nem néznék ki belőle díjnyertes alakítást soha, de mégis remek szinte mindenben, itt szintén, mellette Kirsten Dunst-ot tudnám még kiemelni, üdítő volt látni egy ilyen... furcsa szerepben. Nekem ez az évad jobban tetszett, mint az első, az egész téma közelebb állt hozzám, egyedül az UFO-t nem tudom hova tenni, kicsit overkillnek érzem és nem is volt sok értelme, nem foglalkoztak vele igazán.

    His Dark Materials S1

    Végig az volt az érzésem, hogy jó, jó, de nem egy Trónok harca, pedig nagyon az akar lenni. A legnagyobb látható baj talán az, hogy csak 8 rész volt az első évad és láthatóan értékes részletek végezték a vágóasztalon, néhol konkrétan máshol/máshogy álltak a szereplők vágások között, ami egy ilyen produkciótól egészen furcsa. Ami még feltűnő, az a folyamatos teleportálgatás, de hát az utolsó pár Trónok harca évad után biztos hozzászoktak a nézők. :D
    Ami viszont szerintem bőven pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét, az a sztori maga és a látvány, ami remek, bár számomra kissé anakronisztikus. A könyvet olvasva sok helyen változtattak, de engem nem kifejezetten zavar, mert így érdekes tud maradni és jól vezeti szerintem a két fő szálat, még ha Will most még háttérben is van Lyra-hoz képest.
    Ami szerintem jól működik itt, pedig nem szokott máshol, az az aktív főhős megléte. Lyra az egész évad során gyakorlatilag fogságból fogságba kerül, látszólag nem ő irányítja a sorsát és a történéseket, de olyan leleményes karakter, hogy mindig valahogy aktív résztvevője lesz az eseményeknek, még ha nem is ő oldja meg a helyzetek többségét. Ez számomra azért pozitívum, mert végig megmarad az az érzés, hogy ő mégis csak egy kislány a felnőttek, medvék és egyebek világában, de nem teljesen magatehetetlen. Ez valahogy az arany középút a 6 éven keresztül gyakorlatilag fék nélkül randalírozó Harry Potter és barátai meg mondjuk Frodó között, aki már Hobbitfalva határában elpatkolt volna egyedül.
    A látvány meg top-notch minden téren, díszletek, jelmezek, effektek, minden a helyén van, néha talán a cgi állatok és valós emberek közötti interakcióknál lóg ki a lóláb, de az hol nem.
    Várom a második évadot, mert jó kis cliffhangerrel zárult és szerintem érdekesen meséli el a sztorit, csak remélem kicsit jobban bánnak majd a vágóollóval.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák