Új hozzászólás Aktív témák

  • Luser2000

    addikt

    válasz jsk #13007 üzenetére

    ver1.:

    "A sör tárolása

    A söröket tartsuk hűvös, sötét helyen, közvetlen napfénytől és hőforrástól távol, egyenletes, körülbelül 10-13 fokos hőmérsékleten. Ennél hidegebb környezetben a sör opálossá válhat, melegebben pedig hamarabb megromlik. Az erősebb söröket tartsuk egy kicsit magasabb (13-15 fokos), a világos lágereket és pilzenieket pedig egy kicsit alacsonyabb (7-10 fokos) hőmérsékleten. Minél magasabb a sör alkoholtartalma, annál magasabb legyen a tárolási hőmérséklet is."

    ver2.:

    "A(z) sör tárolása

    Csakis a hűtöben és csakis a bontatlan sört. Mert a bontott üveg, doboz sör gyorsan veszít szénsavasságából, állagából. Igyuk meg inkább azonnal, ha már belekezdtünk, ha pedig a főzéshez csak fél üveggel használunk, a másik felét mindenképp fogyasszuk el a kész étellel együtt. A sör egyébként is érzékeny ital, a hőmérsékletingadozást is rosszul viseli, s jó vámpír módjára a napfényt sem tűri, de még palackos korában sem. Előfordulhat az is, hogy palackozáskor levegőt kap, és akkor bizony megromlik. Ha ilyen palack kerül hozzánk, az bizony nem sziszeg, ha nyitjuk, kitöltésekor pedig nem pezseg, nem habzik, és nincs ínnycsiklandó sör illata, sőt. Az a csapba follyon, ne a garatra!"

    ver3.:

    (Ez bő lére van eresztve, terjedelmi okok miatt csak a címe).

    "How To Store Beer" /beeradvocate.com/

    ver4.:

    (Ezt találom a leghasználhatóbb leírásnak, ezt is csak linkelem, mert hosszú).

    "How To Store Beer" /craftbeeracademy.com/

    [ Szerkesztve ]

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Új hozzászólás Aktív témák