Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    még pár dolog az A7R II kapcsán.

    nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy a gyakorlatban hogyan működik az AF a tükrös obikkal. használható folyamatos AF, videó közben AF van? Canon obikkal az AF az Rebel belépő szintű, vagy mondjuk 5D Mark II szintű? mindenesetre egy pár Canon obi igencsak érdekes kezd lenni: 35/2, 50/1.4, 85/1.8... a meglévő/érkező natív obik olcsóbb változatai.

    vagy mondjuk ott a még mindig referencia 70-200/4 USM, a stabi nélküli változat használtan nem is tudom, 120-130k, ezek után ki venne SEL70200-at?

    az A mount obik is érdekes kérdés. a csavarhúzós Minolta örökség obik ugyebár nem lesznek használhatók az EA3 adapterrel (nincs motor az obiban), a Sony SSM obik meg drágák, akkor már jobban jár az ember a Canon USM változatokkal, vagy akár Tamron/Sigma obikkal.

    és lehet, hogy eretnek gondolat, de még a SEL aps-c obiknak is lehet értelme, még mindig 18 mpixel megmarad a 42-ből, sőt, videónál jobb minőséget ígér az aps-c crop (ha jól értem, a FF mérettel ellentétben itt a teljes érzékelőt kiolvassa), a SEL18105 motoros obi videóra kvázi kiváltja a méregdrága SEL28135-öt.

    és akkor még nem is beszéltünk a várható A7s II-ről - bár most sztem páran, akik beruháztak az első kiadásra, most fogják a fejüket az A7r II láttán (belső 4k videó, stabi, ...). ja, és a Canon 5Ds, az eoshd.com-os csóka írta le jól: a Canon belerakott "4 Rebel szenzort", tehát kaptunk egy szép nagy számot, de a szenzor technika az semmit sem fejlődött.

    na lényeg a lényeg, én várom az A7R II aps-c változatát :)

Új hozzászólás Aktív témák