Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz qnadam #38875 üzenetére

    Ez is igaz. D800 sem termelt éppen kis RAW-kat anno, mikor fotóztam ezerrel, de fél éve dobáltam ki azon albumok RAW-jait, ami képek már soha nem kellenek többé, pl. a sok modellfotózás. Családikat (de ez nem számottevô, a többihez képest) tartok és tájat is, pont nemrég dolgoztam ki egy még nagyonrégen a 450D-mmel csinált hortobágyi egyik fotóm, megtetszett a mostani páromnak.

    Aki úgy "darál", mint CoXeR (minden tiszteletem amúgy), a helyében én is kukáznék raw-kat úgy 5 év múlva, amikor már totál nincs relevanciája.

    Viszont Stock Photo-t, ahol esetlegesen akár késôbb is bizonyítani kellhet (ne kerüljön rá sor), hogy a Tied, szóval ezek szintén raw megtartósak számomra.

    Vagy cimbi pl. Maldívon szerzôdtetett fotós több hotelnek, ô is tartja. Ha jogi vita van, nála a raw, nincs kérdés. (Csak a válogatás utániakat nyilván, nem egy egésznapi termést).

    Néha kell racionalizálni, igen.

    Én spec. most csöppenek vissza a fotózásba, váz van, obikra a fél vesém még elköltöm :O :D aztán gyiá. Tárhellyel lesz a legkisebb gondom, zenemániásként a NAS most el van látva rendesen, akarva sem tudnám belakni belátható idôn belül.

    [ Szerkesztve ]

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák