Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz sebgutkopf #3618 üzenetére

    Már kezdtem megörülni, hogy valamiben egyet értünk, de nem, én nem erre gondoltam! :DDD

    A Sony A3000 tényleg valószínű ilyen megfontolásból akar görcsösen DSLR-nek látszani. Ezzel szemben a Fujinál eddig én nem tapasztaltam ilyen jellegű identitászavart, sose akart DSLR-nek látszani és ez a most érkező nagyobb vázuk se lesz szerintem ilyen. Ez is valószínű ugyanolyan retro lesz, mint az eddigiek, csak ez most inkább fog hasonlítani a régi filmes SLR gépek. És szerintem itt ennek is elsősorban praktikus okai vannak, mégpedig hogy egy végletekig professzionális mirrorless vázat nehéz kihozni távmérős féltégla formában.
    Egy nagyméretű minden szempontból csúcsminőségű EVF-et nem biztos hogy be lehet préselni a sarokba, így egy ilyen váznál lehet jobb ha az az EVF középen kicsit kitüremkedik. Ezen felül egy pro vázra gyakran kerülnek nehéz komoly üvegek, ehhez nem árt a jó fogás, plusz egy pro vázba komolyabb akksi is dukál, hogy az állóképessége is meglegyen. :)
    Na ez a kettő orvosolható egy nagyobb kiálló markolattal. Ez is egy olyan dolog ami egy távmérős féltégla vázon elég bután mutatna.
    Szóval szerintem a Fujinál úgy gondolom ezzel a kialakítással elsősorban a megváltozott igényekre reagálnak majd. Valószínű leginkább majd az Olympus OMD vázakra hasonlít majd.
    Azaz lesz neki középen EVF-e és nagy fixen beépített, vagy opcionális kiálló markolata, aminek ellenére a váz majd marad ugyanolyan vékony, mint a többi Fuji váz. Vagy legalábbis nagyon remélem, hogy a Sony-n kívül nem lesz senki más olyan ökör, hogy még a váz értelmetlen megvastagításával is komolyabbnak akar látszani annál, mint ami! :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák