Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz tirszin #32251 üzenetére

    Olvasgatom itt a sok agymenést, de ez a motorozós expo gombtól már nem bírom ki én sem...
    Ha olyan kemény expo gombot akarsz, azt véletlenül ne bírd lenyomni a motoron zötyögve, 500 expo után inkább vállalnál kihugyozni egy borsónyi vesekövet, mint inkább lőj még egy képet. Nem feltétlen piaci igény az ennyire kemény expógomb. Meg ha megfogdosol jó sok gépet, rájössz, hogy minél inkább felfelé van pozicionálva egy váz, annál puhább az a gomb sok gyártónál. Ha kemény, kattanós, sokkal könnyebben bemozdítod vele a vázat. Egy 1D-nél pont emiatt vajpuha, sima halandónak értelmezhetetlenül átmenet nélküli. Minél többet fotózik valaki, annál erősebb a kontroll a gomb felett, nagyjából ez az oka.

    Én ezt az egész A73 mizériát másképp látom, de nem is igazán tudok egyik fél mellé sem állni.
    Nem titkoltan a Sony belépő FF váznak pozícionálja az A7-et, durván fogalmazva a konzumer kategória csúcsára, a tehetős amatőröknek, elszánt hobbifotósoknak.
    Van benne egy jó af, egy piszok jó szenzor, meg megörökölte a nagytesók házát.
    Erre boldog-boldogtalan nekiáll munkára venni, amikor senki nem mondta hogy arra lett csinálva. Ez nagyjából olyan nekem, mint mikor valaki Parkside gépekkel megy munkát vállalni. Persze, azzal is lehet keresni, de nem kell csodálkozni, ha nem bírja úgy...
    Jó az af, de igenis tud hibázni. Ha a tartalom megköveteli, hogy 100-ból 100-szor betaláljon, akkor kell biza az A9. Az A73 lassan olvassa a szenzort ahhoz, gyors témát nem tud lekövetni jól, szépen nekiáll hibázni.
    De ugyanez az EVF is. Ott vágták, ahol talán kevéssé fáj: Ki választotta volna közületek, az R4-ben lévő EVF-ért cserébe az A72 szenzorát bele, ha ez opcionális?
    Márpedig az EVF tényleg nem az erőssége. Nem feltétlen a felbontása, vagy a mérete a baj, de messze nem képes visszaadni a valós tartalmat színhelyesen, rendes dinamikával. Olcsó, ez van. De azt sem értem, miért kell azt mondani, hogy ez tök jó meg felesleges jobb, mikor napos időben tényleg baromi szűk a dinamikája. Egy R3/ R4-be belenézve nagyon másképp fest a világ!

    De semmi gond! Házon belül ott az A9, jó EVF-fel, az af ott meg már tényleg magic. Nem kell venni A7-et, aztán siránkozni, hogy nem való munkára!

    Ellenfényben tényleg csíkozódik. Sikerült is már 2x is előhoznom 2,5 év alatt. Én értem, hogy a topik nagyobb része ezt még soha nem látta, de simán meg lehet érteni azt is, ha valaki ebben látja a művészi kinyilatkoztatásának korlátozását, hogy nem tudja a modelljének a homlokára komponálni a napot F1,8-on. Én megértem, ne vegye!

    A méret miatt ekézni megint egy hülye dolog. Nyiltan megmondta a Sony, nem akar nagy vázat. Ha valaki azt akar, vegyen mást! Számára a kompakt méret, a legkisebb testben elérhető legjobb minőség egy filozófiai döntés, erre épül a NEX sorozat megjelenése óta a rendszer. Erre megveszik az ötdé után, aztán hisztiznek, hogy lelóg a kisujjuk... :U
    Meg ha jól emlékszem eddig a pd allványáról van videó csak, hogy leharapta a tesztelő ujját, nem a Sony tesztelőknek tépte le az ujjhegyét mert az obi meg a markolat közé szorult. Kicsi a hej? Az! Mert kicsire akarták a vázat csinálni!
    Persze lehet úgy nézni, hogy a Sony utolsó az ergonimában, mert az, valóban. Mert a legkompaktabb. Nem mindegy, ugyanazt merről nézzük. Én konkrétan nem akarok nagy kalapácsot. Tudom, láttam, próbáltam, egy Panasonic FF vázban ott az elpusztíthatatlanság érzése, a kényelmesen, szellősen elhelyezett gombok kényelme, de a lapát kezemmel lesz@rom. Nem mellesleg nem is csíkozódik ellenfényben a Pana. Ja, hogy a cdaf huntol, meg nem tud lekövetni semmit? Hát igen kérem, ez az ára a PDAF csíkjainak.

    Ja, mégegy: Ha az aki panaszkodott, hogy lassan reagál a tárcsára, vette volna a fáradságot, hogy megnézze mit csinál a váz, rájött volna, hogy nem a tárcsára reagál lassan, hanem az animáció lassú a kijelzőn. Ki kell kapcsolni, és nem lesz lassú!

    Szóval én beállok a két tábor közé. Több, mint 2,5 év használat után is nagyon szeretem az a73-at, Mai napig egy nagyon jó kiegyensúlyozott gépnek tartom, a mai akciós árakon meg marha jó vétel szerintem. De nem szabad letagadni attól, hogy igenis béna az EVF, az af gyors témánál késik, a hátsó szerencsekerék bosszatóan bénán működik sokszor, az érintőkezelés egy nagy ....

Új hozzászólás Aktív témák