Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz m3ss #27290 üzenetére

    Nem tudom mikor és mennyiért szálltál be az a7-be és mennyiért ki, de egy dolog bizonyos: 1éve csak sony FF milc volt a használtpiacon és feltételezem az a7-ekért is többet lehetett elkérni 350EUR-nál.

    Amiből a meredekebb értékcsökkenést számítom, 2év múlva lesz a piacon szekérderéknyi a7xx variáns, köztük a már most 1500€ alatt fogható a7III (ne felejsd el, hogy egy német-francia-brit hobbifotós ilyen árak mellett rá se néz a kompromisszumosabb vázakra). Találós kérdés: ha egy csúcs videoképes, kb minden fronton fejlettebb a7III 1000€-ért lesz fogható 2év múlva (lesz, uis már láttam 1300ért is elkelni), akkor szted mennyit fog érni egy a7II?

    Az 50 Art f/2-re rekeszelve gyengébb képet ad, mint az 1.8/55 nyitva, itt vannak tesztképek. Addig tartja az árát, amíg a sigma el nem készül egy élesebb sorozattal a sok 40+MP-es váz miatt. Plusz minden 3rd party gyártónál, aki nem licenszeli a lencsevezérlő technológiát a kameragyártótól, hanem reverse engineerkedik (ld Sigma...) fennáll a kockázata, hogy egy új kameragenerációnál koppan a felhasználó és nem műkszik a lencse. Nekem volt már ilyen kalandom egy régi sigmával 6D vázon: "küldjem szervizbe FW-updatere, 40EUR+dupla postaktg".

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák