Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    Újabban nagyon elégedetlen vagyok az 55-210-em teljesítményével.
    Annyira nem jó, hogy legyen kedvem feltenni. Nem rossz, de valahogy nem tetszik, elmegy a kedvem tőle. Így viszont nem viszem magammal se a telét, se a kis kitobit.

    Azon agyalok, hogy lenne lehetőségem minimális befektetéssel (mondjuk 30 ezer) lecserélni a 16-50 + 55-210 szettet egy ezüst 18-200-ra (nem LE). Ráarásul a 18-200 filtermérete (67mm) megegyezik a Sigma 16mm f1.4-ével, ami megint csak jó.A méret/súlynövekedéssel tisztában vagyok.

    Nyilván nem várok tőle tökéletes fotókat. Akkor vinném magammal, amikor turistáskodni indulok, és nem tudom előre, mit fogok lefotózni. Amikor céllal megyek (szülinap, portré, tájkép only, etc) akkor meg felrakom valamelyik fixet.

    Azt várom a cserétől, hogy a teljes zoom tartományon azonos/ leheletnyivel jobb képminőséget kapok - plusz nem kell cserélgetni az obik között. Jól gondolom? Van értelme a cserének? Vagy inkább lebeszélnétek róla, csak simán adjam el a két kitzoomot, és maradjak a 3 fixemnél? (Sigma 16mm f1.4, Sony 35mm f1.8, Sigma 56mm f1.4).

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák