Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Ixion77 #24845 üzenetére

    Hűha, mi volt reggel a tejbepapiban, hogy ilyen kérdések mennek ma? :P

    Mint már mondták, az X1T / X2T / XPro a vezérlő, ezt a vázra rakod, és az off-camera rendszervakut vagy stúdióvakut tudod vele vezérelni. Rádiós adó semelyik f.gép vázba nincs építve, pedig milyen jó lenne, csak ahhoz szabványos, egységes rendszer kéne legyen hozzá, akkor nem tudnák 3-5x áron a saját vakuikat eladni, tehát nem lesz.

    Gala, Godox X-rádiós vezérlő csak Godox X-rádiós vakut vagy vevőt tud vezérelni ill. kioldani, más gyártókét nem (főleg, hogy csak a drágább / legújabb Canon és Yongnuo vakukban van rádió, a többi csak optikai slave-et tud). Más gyártótól származó vakuhoz egy Godox X1R rádiós vevőre kell rátenni a nem-Godox vakut.

    Kovsol: szerintem csak egy sima központi érintkezős papucs van a tetején, legalábbis az X1T-S-nél nincsenek ott az extra lábak, érintkezők. A Canon, Nikon papucs is kicsit más, a központin kívül az extra érintkezők miatt nem kompatibilisek egymással, tehát X1T-C vagy más Canon TTL-es vezérlőt még pluszba rátéve lehet, hogy nem lesz TTL-ed a Canon vakukhoz.
    Ellenben úgy emlékszem, hogy egy Godox X vezérlő bármely X vakut vagy vevőt tud irányítani - tehát egy X1T-S vezérlővel is lehet kioldani TT-685C vakut, vagy X1R-C kioldót, nincs szükség még egy X1T-C-t is a tetejére tenni.
    Harmadrészt, minek szórakozni más gyártók vakuival, amikor ott a TT600, piszok olcsó, csak a TTL hiányában különbözik a TT685-től (ami off-camera úgyse olyan fontos), és eleve van benne X rádió, nem kell hozzá kioldó.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák