Új hozzászólás Aktív témák

  • kovsol

    titán

    válasz TayRol #21844 üzenetére

    Melyik 50-es objektíved van? Ha az Sony SEL FE 50mm F1.8 (SEL50F18F) akkor az egy játékszer a Sony 85 f1.8 mellett. Minden tekintetben. (De a Sony 28f2 is teljesen fém (még a fokusz ring is) és hangtalan gyors fókusz.)
    Addig a Sony f1.8-on elég lágy, még középen is. F2.8 ra visszavéve már az élességgel nincs igazából probléma, de sokszor látványos zöld color fringing van a kontrasztosabb éleknél. Ezt utólag lehet orvosolni mondjuk, de a profil önmagában nem tünteti el, csak ha manuálban kiszeded.
    Anyag használat az kinek hogy. Teljesen műanyag, de legalább nagyon könnyű.
    Mérete lehetne sokkal kisebb is, de látszik, hogy ez bizony egy DSLR objektív volt amire ráraktak egy hosszabbítást. És mivel ki be jár az eleje fókuszálás közben, így csak idő kérdése véleményem szerint, hogy mikor szívja tele magát porral.
    Az új hármas firmware-el már az autofókusz vállalható, de csak statikus témára tudom ajánlani világos környezetben. Hangos, de nagyon. Videóra ezért olyan esetben ha szükség van a hangra is teljesen felejtős autofokusz mellett. EYE AF megy vele, de mozgó modell esetén ez se biztosíték az éles képekre.

    Egyébként az áráért nem lehet tökéleteset várni tőle, de ha csak hobbira kell, és a képek amúgy se lesznek agyon nagyítgatva akkor azért a dolgát elvégzi. Csak ne a szaladgáló kutyát próbáld vele lefotózni.

    [ Szerkesztve ]

    May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák