Új hozzászólás Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    válasz proci985 #5134 üzenetére

    nem eszik annyit? Ezt most nem értem megint: azt írod:

    3.2 giga memmel lazán elvan ultra grafikán

    Én meg azt írtam, hogy nekem Vista+Stalker 2,5G, szóval ez kevesebb, akkor hogyhogy nem eszik annyit? Többet zabál nálad?

    vista x86, 4g ram, stb... szóval korántsem swappel

    Nah nekem x64+3Gvel megy. Igaz nem olyan jól mint 4G-vel. A különbség a játék alatti akadásokban van, 3G-vel elég sűrűn előfurdul még, 4Gvel max 1x vagy 2x nagyon max 1 pályán, és nem olyan, hogy megáll fél percig, és vársz, hogy mikor ugrik rád közbe valami vadállat, hanem egy fél-egy másodpercre beránt és utána megy rendesen. Amint korábban mondtam már, ez nem swap, hanem egy szimpla memóriakezeleési hiba. Swap alatt áll a játék, és pörög a vinyó, és a szükséges lapok 1-2 mp alatt a memóriába kerülnek így nem áll le a játék 1-2 mpnél tovább. Elllentétben a 32 bites változatokkal a 64 bit tényleg ki tudja kapcsolni a swapfile-t, ezért is van 1,6G teljes lakészlet a memóriában( a képekből látható, hogy eredetileg 1000M volt a Vista csupaszon, és arra jött rá az 1,6 és úgy lett 2,5xx tehát mindent bepakolt a RAM-ba ), így nem is swappolhat onnét. Ez egy szvsz egy szimpla adatfüggési hiba, valamit hirtelen számolnia kell a procinak, ami sokáig tart, és nem frissülhet addig tovább a kép, mert a VGA vár a procira( a játék megy alatta simán tovább, szal ha mész, forgolódsz akkor azt utána fogja frissiteni löketszerűen, amikor megérkezik a várt adat). Ez mélyen a motor kódjába lehet beágyazódva, mert a mai napig nem sikerült kijavítaniuk, és ha jól láttam a clear sky videókat, abban is előjön.

    Bencom ™: persze elmegy 128-al is, csak kb 5 perc volt a suliban is, amikor a cerkás gépeken 128M rammal elindult egy totál kummanter. Ha jól emlékszem a min rendszerkövetelmény 256 ajánlott meg 512 az Xp-nek, de a mikrofos csak ezt a programot írja, azt nem hogyha telepítesz mellé egy tűzfalat meg egy vírusírtót akkor az 1G is elfogy. Vista alatt se nagyobb a programok memória igénye, mivel ugyanazt a címtartományt használják, annyi a különbség, hogy a Vistának van egy csomó szolgáltatása, ami megeszi a maradék helyet a program elől és az nem tud futni. Ha elfogy a ram, akkor viszont a Vista lállítja ezeket a szolgáltatásokat( kvázi csökkentett módban fut) hogy legyen elég ram, ezt pl az Xp nem tudja. Igaz a limit nagoyn szerencsétlenül lett beállítva, és nem tudom, hogy utólag lehet e ezt konfigurálni valahogy, mert annál a pontnál állítja le ezeket, amikor már annyira belassul a multitasking, hogy tényleg csak az alt+ctrl+del segít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák