Új hozzászólás Aktív témák
-
Etele1
csendes tag
Opps!
Akkor sorry...gondolom akkor téged nem vígasztal,h ugyanilyen felállásban nekem semmi gondom vele. Annyit tudok még segíteni,h leírom nekem mim van, hátha kibukik belőle valami. Driverek max.-osak természetesen, a játék beállításai optimalizálva.
2.6-os Intel HT proci
Abit IC7 Intel lap
2x512 samsung memória dual-ban
Abit Geforce 6800 128 megás videókártya
Realtec AC97 integrált hangTermészetesen optimalizálnom kellett a jtáék beállításait. A shader dolog amit alapból tudsz állítani a legjobbon van, viszont a részletesebb beállításoknál sok mindent ki kellett kapcsolnom (pld. árnyékok részletessége, volumetrikus fény)
Ami még mindenképp szót érdemel az a hang...nekem az utóbbi időben sok játék fagyogatott ha hardweres módban akartam használtatni vele ezt a hangkártyát, mert nem igazán támogatják az alaplapi hangkártyákat. Ebben a gémben szimplán csak csomó hang nincs ha hardweresben van állítva (pld. fegyver tüzelés), úgyhogy maradt a softweres mód. -
nagyúr
Ablakban lehet valahogy futtatni?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Etele1
csendes tag
Segítéget kérek!
Miután újrakazdtem a játékot és olvastam fórumon,h már a Mocsárban lehet találni bal felül az "elzárt" részen a legjobb érzékelő kütyüből egyet így a SEVA-mmal felvértezve útnak eredtem. Ott vagyok most és nem találom hol lehet az a kütyü...lementem abba a föld alatti üregbe ott se találtam csak 1 ásót,vödröt,széket és tábortüzet. A vagonokban sincs...hol van ? Pedig most direkt nappal mentem oda. Előre is köszi ha valaki leírja.
2 hasznos info:
Az AK-kat, Obokant max.-ra fejleszteni (4-es szint/pontosság) csak a Tiszta Égbolt bázisán lévő műszerész tudja. Legalábbis nekem csak ott sikerült. Valami gravitációs relikviákat használ fel hozzá.
A SEVA-t a legmagasabb szintű golyó elleni védettségre pedig a Fosztogatók technikusa tudja. (na ezért nem szabad a Stalkerekhez egyből beállva kiírtani őket a Szeméttelepen) -
Etele1
csendes tag
Azt el is felejtettem mondani,h nekem is ablakban fut ! A videókártya 128 megája miatt felejtő az 1024x768 feletti felbontás játékoknál, viszont az a széthúzott kép elég hülyén néz ki egy 22"-os TFT-n. Szóval ablakban megy nálam is (már hozzászoktam, közben a háttérben nyitva a fórum és csak alt-tab-ozok néha,h frissítsem írt-e valaki vmi hasznosat)
Mondjuk a nem gyári változat nekem akkor is fagyogatott ha nem volt teljes képernyős a gém...leginkább, mikor egyik pályáról szándékoztam átmenni a másikra. Az utaztató mukik, meg el sem vittek sehová, a két lábamon járkáltam ide-oda mint az első részben. -
remington2
senior tag
Szellemet láttam Red Forestben: Valerian "apus", meg néhány stalkere feküdt holtan a teleportos tank körül, később Kordonnál viszont találkoztam vele, él és virul
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Nikkel10
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy SVUmk2-est lehet-e upgradelni a játékban?"Mert megtehetem" by Tirexi
-
Nikkel10
tag
Ja és még egy kérdés:
Ha egyszer már vettem ki artifactot egy anomáliából akkor késöbb még találhatok benne?"Mert megtehetem" by Tirexi
-
konas
senior tag
Hello.
a katona a hid alatt allva ad egy feladatot a Kordonban,hogy hozzak el agy PDA-t neki a beomlott hidbol.
Odamegyek a hidhoz es nem enged be,mindig visszadob egy par lepest...
Itt mit kell csinalni tudjatok???? -
- = Zk = -
félisten
nekem ugyanugy kifagy...akár XP akár Vista..!
pedig full eredeti...!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
-
Grifid
aktív tag
válasz - = Zk = - #1768 üzenetére
Tunningra gyanakszom
De azért megkérdezem: Hogyan fagy ki, és hol?
[ Szerkesztve ]
-
sommm
csendes tag
sziasztok!
az az erdekes, hogy letoltottem a jatekot, oszt annyira megtetszett, hogy megvettem.
de erosen gondolkodom, hogy letorlom az eredetit, es visszateszem a warezt, mert gyakorlatilag az elso kuldetes utan kifagy (menteseknel van vmi gebasz), mig a warez verzioval sokkal tovabb jutottam, ott joval ritkabban dobott ki.Vista Ultimate, C2D E6300, 2GB RAM, 8800GT 512MB, ugyhogy elvileg minden adott az akadasmentes futasra.
valami otlet?
elore is kosz:
s
-
sommm
csendes tag
most vettem eszre egy uj patch-et.
letoltom, oszt meglatjuk -
sommm
csendes tag
ezsejottbe
ezt irja:
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 001B:00C4B924, xrDebug::backend()+164 byte(s)EAX=681E2A38 EBX=00002026 ECX=681E2A40 EDX=681E2B35
ESI=00C786E0 EDI=000526E8 FLG=00200216
EBP=0011DBE8 ESP=0011CBE0 EIP=00C4B924
CS=001B DS=0023 SS=0023 ES=0023 FS=003B GS=0000van valakinek otlete, hogy miez?
udv:
s
-
nagyúr
Amikor Strelok elmenekül és berobbantja az alagutat, utána meg kell keresni az erdészt. Elmegyek a megadott helyre, ahol van pár stalker, és azt mondja a góré, hogy menjünk el artifactot szedni, és védjem őket útközben jól. Addig rendben is van, hogy az alagútban kinyírom az ugrálósokat meg a kutyákat, de a kör alakú oszlopos helyen van egy ilyen toppantós jószág, akit az istenért nem bírok kinyírni és mindíg megöli a maradék stalkereket és elvész a küldi. Hogy lehet kinyírni ezt az izét? Belelőttem vagy 10 tárat AK-ból, meg egy tonna sörétest, a gránátok se zavarják...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz remington2 #1761 üzenetére
igen, ez a játék egyik legnagyobb WTFje
1.505 állítólag nem fagyós... a többitől mentsen meg titeket az ég, bár igazából attól is. meg úgy az egész bughalmaztól. bár végülis ha szereted a kihívásokat, és játék keretei között már nem találnál nehézséget, pár buggal mindig meg lehet fejelni
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
- = Zk = -
félisten
Tuning?...hm..max a proci van belőve h a ramok 1066ban fussanak.semmi más tuning nincs!
álltalában az elején fagy ki...2-3 küldi után...!de buggal lép ki,nem csakugy kidob...
de a leginkáb baz a frankó h ha rákattintok egyik mentésemre máris kimerevedik a kép és befagy...zene ismétlődik majd kilép bug reporttal!pilóta:nem még...de olvastam az írásodat h hibamentesen futott nálad!hm
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Speccy
senior tag
Az normális hogy mondjuk kiírtom a fosztogatókat (eltűnik az összes piros pont a bázisukról), átmegyek egy másik pályára, és erre látom a térképen hogy megint ottvannak?
[ Szerkesztve ]
There is hope!
-
Etele1
csendes tag
Én úgy vettem észre,h a nagy kalibert szereti a drága....esetemben a 9x39-es skullókat nem bírta. Vintarral, közelről és pont a fejét kell célozni 1-2 tár aztán kampec. Mondjuk nekem csinált egy vicceset. Hagytam a francbe és mentem kibányászni abból a katlanból a két relikviát. Ez meg ott rohangált...aztán eltávolodtam kicsit a katlantól de nem annyira, ahol a dög már elér. Úgy "félúton" meg nem tudott velem mit kezdeni. Megvárta még párszor jól az arcába ürítek 1-2 tárat !
Mióta újrakezdtem a magyar változattal, még nem volt hozzá szerencsém. Most értem a Vörös Erdőbe. Megnézem mit fog tudni kezdeni velem.
-
Etele1
csendes tag
Oppá!
Ha a fő küldetést csinálva jut el valaki a Katonai Támaszpontra, akkor már a toronyban lévő lövésznek nem SVU-ja van, hanem csak gagyi 9mm-es géppisztoly ! ((
Ha akarjátok a nagy csúzlit, akkor célszerű még ide eljönni mielőtt az Erdész ki adja ezt a helyet feladatnak...de megszívtam
-
VinoRosso
veterán
Höhö nem tudom volt e már,én most látom először, de madj beszrtam a röhögéstől[link] Jól odatették abba a székbe Sido papát
-
remington2
senior tag
Úgy érzem, Yantar után elég kiegyensúlyozatlan lett a játék. A pályákon errefelé kevés az élet, a bázisok, a kereskedők, utóbbiból komoly yantar óta szinte egy sincs. Ott is a doki már csak lőszereket (méregdrágán) / kötszereket (ezt viszont olcsón )/ ruhákat ad el, fegyvert viszont nem vesz le. Így ha "igazi" kereskedő kell, marad agroprom, dark valley vagy kordon, esetleg a mocsár, de az meg teljesen zsákutca. Kordon&Dark Valley annyira messze esik red forest környékétől, hogy nem érdemes visszamenni, agropromba is időigényes red forestből yantaron át. Army warehoues-ból garbage-re nyílik lejárat, de ott is át kell menni agroproma, akkor meg ugyanott vagyok, mintha körbemennék. A korábbi részben volt kereskedő a kordonnál, garbage-en (amely átjáróházként üzemelt) nem, meg innen kiindulva a K-NY irányban sem (agroprom&dark valley), viszont volt Rostokban, Armyban is, ha akart, az ember azonnal odamehetett, nem volt rákényszerítve, hogy átmenjen 3 töküres pályán. Valahogy jobban el voltak osztva. Pozitívum, hogy itt vannak guide-ok, a fejlesztők is érezhették ezt a problémakört, gondolom ezért rakták bele őket a játékba.
Red Forest után az események is felpörögnek, és könnyen magával ragadják az embert. A fejlesztők itt is figyeltek: ahogy kezd élettelenedni a játék (red forest, vagy a szinte teljesen üres army), úgy gyorsulnak be a történések, hogy ebből ne sok tűnjön fel. Red Forest kihaltsága jól eltalált volt a környezet miatt (para rulez!), de armynál elég fájó, főleg az SoC életteli pályájára emlékezvén
Kíváncsi vagyok, hogy folytatódik a történet, Limanszk érdekes hely lehet, kísértetváros Pripyat módraThey see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Chrom
tag
válasz remington2 #1793 üzenetére
Gondolom ez azért van, hogy kövesse a story-t. Vagyis mivel 1 évvel járunk a SoC története előtt, ezért van kihalva Army warehoues, mert itt próbálják meghódítani az egyes frakciók.
én pl itt segítettem a freedomosoknak elfoglalni a bázist, így egyértelművé vált, hogy ők fogják majd azt uralni a későbbiekben, ahogy ez a SoC-ban látható is.
Utal is rá a szöveg, hogy ott akarják megvetni a lábukat...
Limanszk-ban van a pálya elején egy személy aki javítja a fegyókat és a felszerelést, de vásárolni nem lehet tőle... ezt tényleg hiányoltam én is.
Viszont még 1 sajnálatos dolgot vettem észre, vagyis nekem 2 végigjátszásnál sem volt elérhető, hogy Yantar-ba sehonnan se tudtam utazni. Vagyis nem tudtam odamenni csak gyalogosan... -
remington2
senior tag
Amikor először jutottam oda, az első végigjátszásnál, nekem megjelent ott egy guide, aki már el tudott vinni ide-oda. Annyit kell ehhez - elvileg - csinálni, hogy támogatod az ott lévő stalker-csapatot, akik a zombik ellen harcolnak. Én segítettem nekik elég sokat (vagy háromszor visszavertük a zombikat), és miután megköszöni, az egyikük guide-dá válik(vagy csak jön egy csapatnyi erősítés) úgy, ahogy az új területek elfoglalásánál szokott lenni. Kifelé ez az út, de gondolom, ha van itt guide, akkor ide is lehet útvonalat választani máshonnan. Bár ezek meg függenek az adott területen dúló bandaháborútól, mert csak oda visznek, ahol biztonságos az érkezés.
A kihalt army indoklása érthető, én is segítettem elfoglani (freedom 4eva ). Fegyvert javítani tud az erdész is például, meg még sok "herélt" trader mászkál, csökkentett készletekkel (fegyvert nem árul / vesz, 5000 rubel környékén van a költségvetése, stb). Ilyen a garbage-es stalkereké is, ő éjszaka engedékenyebb kicsit, de akkor sem teljes értékű kereskedő. A fegyverfejlesztők meg specializáltak, így alapesetben sem kezelnek mindenfélét.
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Nemtudjátok a játék hova menti az f12-vel készített screenshot-okat? Hangsulyozom nem a Fraps-el készített, hanem a játék által készített screen-ekről beszélek. Sehol nem találom. Se dokukba, se ott ahova a játékot tettem.Ja és még az érdekelne hogy tuningos szaki csak a Tiszta égbolt(clear sky) bázison van? Kordonbol szar dolog csak azért visszamászkálni. Aztán meg mikor mennék vissza a kordonba meg állandóan a hülye mg elöl rohanni. Biztos van máshol is olyan szaki aki a fegyokat buherja, csak nemtom hol.
[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
válasz ez_meg_emaz #1796 üzenetére
Sok mechanic van, minden frakciónak legalább 1. A stalkereknek kordonnál a hídon túli bázison, de van a dutynak, freedomnak, és még egy a stalkereknek agropromban. Meg a banditáknak is, bár velük elég korán rossz viszonyba lehet kerülni. Később is vannak még, de arra még nem jártam (Limanszk).
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz remington2 #1797 üzenetére
Köszi.
És erre vki?:
Nemtudjátok a játék hova menti az f12-vel készített screenshot-okat? -
remington2
senior tag
válasz ez_meg_emaz #1798 üzenetére
Elvileg ide:
C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER-STCS\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest