Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz Riot Gin #29618 üzenetére

    Az ubuntu egy linux disztribúció, kifejezetten azoknak, akik nem akarnak az oprendszerről többet tudni, mint a windows felhasználók túlnyomó része a windowsról. Ezt is fel lehet next-next-finish módon telepíteni, ugyanúgy lesznek alapbeállítások, graikus felület, stb,. mintha egy windowst tettél volna fel. Nagyjából ugyannyira les biztonságos, mint egy így feltelepített windows.
    Ha hajlandó vagy belemélyedni, mindkettő testre szabható, hardening-elhető, megbízható rendszerré alakítható, csak a linux a benne lévő, szabadon használható és továbbfejleszthető alkalmazásokkal, míg a windowshoz zeket vadászni kell és gyakorta fizetősek, illetve ha megpróbálod továbbfejleszteni, megsérted az EULA-t..
    Nem jobb, nem rosszabb, más. A linuxok közül az egyik leg felhasználóbarátabb verzió, de az ezzel járó hátrányok is megvannak benne. Könnyen kezelhető, emiatt sok esetben felszínes elrejti a felhasználó elől a kényelmetlen dolgokat. Pont mint a windows. A hard-core linuxosok nem szeretik, nekik a debian a csúcs, ami egyébként az ubuntu alapja is.
    Játszós cuccnak valamivel kevésbé alkalmas, mint a windows, de nem sokkal- Van ami nem megy rajta, ahhoz windows kell.
    Irodai alkalmazásokra pont annyira jó, csak olcsóbb (a fenntartása is) és valamivel kisebb géppel is beéri, mint bármelyik windows, azonos teljesítmény mellett.

    Megjegyzem, sem a windows, sem a linux nem összemérhető az OS/2-vel, ami sajnos már másfél évtizede halott, pedig bizonyos szempontból mindkettőnél jobb volt. Ha Bill Gates nem olyan türelmetlen a '80-as években és tud még várni egy évet és nem dobja piacra a félkész windowst idő előtt, hanem tovább fejlesztik az IBM-mel közösen az OS/2-t, ma valószínűleg a kettő előnyeit ötvöző, stabil oprendszerünk lenne és a Linux talán meg sem születik, mert nem lenne rá szükség.

    Ha kérhetném, ne kezdjünk itt oprendszer vitába, ez nem az a fórum. Köszi.

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák