Új hozzászólás Aktív témák

  • Tosee

    őstag

    válasz m_kovacs #37508 üzenetére

    Annak a WAN portja a"koax" bement, tehát nem helyes ez a mondat "router lan1 portját össze kötöm a modem (Thomson THG571) wan portjával" Szerintem a THG571 LAN portjával kötötte össze.
    Valóban igazad van, elírtam a dolgot, és a modemen az LAN port! Szóval jelen esetben a modem LAN portja van összekötve a router WAN portjával, és nem áll fel a gigabites kapcsolat! Ha a pc lan portjával kötöm össze a router wan portját ahogy lentebb írtam akkor létrejön a gigabites kapcsolat, de valamiért a modemmel nem!

    Ha MAC cím alapján történik az azonosítás, akkor a THG571 MAC címe lehet az azonosítás alapja. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy a PC lenne az egyetlen eszköz ami csatlakozhatna a netre.Ha a PC Mac címe lenne az azonosító, akkor a PC nek kellene osztania net et. De szerintem nem így van. Tehát a klónozást indokát nem értem.
    MAC cím alapján azonosítanak, és sajnos akkoriban mikor ezt beszerelték nem volt router így a pc MAC címét regisztrálták a hálózaton! Én sem értem miért van náluk MAC szűrés, de sajnos van... max kérhetem, hogy újat rögzítsenek a mostani helyett pl a router mac címét! Ha nem klónozom a mac címet, akkor a router nem csatlakozik az internetre!

    Szerintem(de én nem értek hozzá) ha MAC cím azonosítás történik a szolgáltatóval, akkor
    nem kell pppoe azonosítás. Kell valahova beírni felhasználó nevet és jelszót?

    Nem is kell pppoe azonosítás, nincs felhasználónév, sem jelszó! Ahogy írtad MAC cím alapján történik az azonosítás!

    THG571 4 LAN portja közönséges switch.
    1 LAN portja van!

    Én azt a routert kipróbálnám valaki ismerősnél is, lehet gyári hibás,vagy ami valószínűbb, a modem kezelő sw-ben engedélyezni kell portonként a sebességet.(ami nem elképzelhetetlen)

    Pont arra próbálok rájönni, hogy az újonnan vásárolt asus routerrel van a gond, vagy csak a két eszköz nem szereti egymást! Egyébként be tudok lépni a modem kezelőfelületére, de nincs ilyen lehetőség! Ha a régi routert kötöm be ez helyett, akkor létrejön a gigabites kapcsolat!

    Üdv:
    Tosee

    A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

Új hozzászólás Aktív témák