Új hozzászólás Aktív témák

  • forumpista

    aktív tag

    válasz balojazz #7581 üzenetére

    Ha vegig piaci ar lett volna, akkor meg ennel is olcsobb lett volna a gaz, leven ha ranezel a grafikonra, akkor latszik hogy az elmult 10-15mevben szinte mindig a rezsicsokis ar alatt volt.
    Szerintem is kartekony a rezsicsoki, de tenyleg ennyire olcso volt a gaz a vilagpiacon is (nem veletlen, mint utolag tudjuk putyin tervenek resze volt hogy az eu totalis orosz gazfuggosegbe keruljon).

    Szoval az hogy “lehetett tudni” az eros tulzas, mar persze ha nem voltal putyin puszipajtasa.

    A helyzet tovabbra is az, hogy a szigetelest a kormanynak kellet volna tamogatnia, mert gazdasagi szempontbol nem erte meg (komfortban viszont igen, szerintem legtobben elsosorban a komforterzet miatt csinaltak es nem a sporolas miatt).
    Viszont az energiahatekonysag ettol meg lehetett volna nemzetstrategiai cel (de mint masok is irtak a fidesz celja ezzel pont ellentetes).
    Fentebb irta valaki hogy o megcsinaltatt 12 eve, es o 15 eves megterulest szamolt.
    Na most, a 15 eves megterules a lakossag jelentos reszenek mar a felfoghatatlan idotav, raadasul mikozben a gazarak nem valtoztak, a szigeteles ara emelkedett, szoval aki nem 12 eve akarta megcsinaltatni hanem mondjuk 6 eve, annak mar lehet hogy 30 evs megterules jott ki…

Új hozzászólás Aktív témák