Új hozzászólás Aktív témák

  • spe88

    senior tag

    válasz viktorhu #26313 üzenetére

    Akkor félreértettem. Elnézést.

    Igen, ez az ATM-es dolog az, amiről pont szó van, hogyha apránként kiveszek valamennyit, 5% körül lenyúl az ATM, ha nem a megfelelőből veszed ki. És egyre kevesebb az ingyenes ATM. Az meg jóval több %, mintha itthon change-esnél váltod át. Értem én, hogy erről nem a Revolut tehet, hanem a bankok, hiszen ez banki költség. De ezzel max ahhoz képest lett olcsóbb, mintha a saját klasszik bankkártyáddal vennéd ki a kinti ATM-nél, hiszen ott aztán az atyaúristent is levonja a bank.

    Lehet közben arra gondolni, hogy a fillérbaszás esete áll fent, de ha valaki az év 12 hónapjából 10-et kint tartózkodik, és Ft-ban kapja a fizetését, akkor minden százalékpont számít. Megnéztem példának okáért egy győri pénzváltót, neked most 362,5 Ft-ért ad el egy eurót és 361 Ft a középárfolyam, ha jól számolom ez 0,4%, ha a Revolutommal kint kiveszek egy automatából 30 eurót nem többet, akkor levon 2 eurót, ez kb. 6,6% költség. Ma már személyi kölcsönt kapsz 7%-ra. Igen, van egy lista ami alapján tájékózodhatok, az már egy kiinduló pont, hogy melyik bank ATM-je ingyenes, de ahogy írták az a lista lassan frissül stb. De azért egynek jó.

    Tehát, igen, a Revolut jó dolog, én is szeretem, nekem is hasznos, én sok helyen tudok vele fizetni. Ha mindenhol külföldön elterjed a kártyás fizetés és mindenhol el is fogadják a Revolutot, akkor nincs ellenfele a bankokkal szemben. De továbbra is a bárhol ATM-ből pénzfelvevősdi szolgáltatás parasztvakítás az említettek miatt, és most tökmindegy a user szempontjából, hogy azt a Revolut szabja ki rá vagy a bank, mind a kettő széttárja a kezét a user meg nyeli. Ennyi, de nem akartam ezzel ilyen lavinát indítani, én bízom benne, hogy egyre jobban fejlődik ez a szektor és nem kell már kp-zni a közeljövőben egyáltalán. Akkor lesz igazán hasznos.

    [ Szerkesztve ]

    Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

Új hozzászólás Aktív témák