Új hozzászólás Aktív témák

  • time87

    csendes tag

    Üdv!

    Tanácstalan vagyok, a segítségetek szeretném kérni.

    Adott egy nem mai konfig az alábbi komponensekből:
    Gigabyte 965p-ds3 alaplap
    Q6600 processzor
    4x1 GB Geil DDR2 800mhz RAM
    Radeon HD6450 1GB videokártya

    Szembe jött velem egy lehetőség, ami elgondolkodtatott, le tudnám cserélni használt HP gépre, amelyben az alábbiak várnának:
    HP Q45 chipset alaplap
    E8400 processzor

    A kérdés az, hogy érdemes lehet-e váltanom? Igen régóta nyúzom ezt a gépet, s egyre jobban nyeklik-nyaklik win7 alatt a hétköznapokban, kezd ki lenni a tököm vele.

    Van értelme váltanom? Amit láttam, hogy a p965 chipsetet q45re váltanám, illetve a processzor FSB 1333 Mhz-re változna 1066 helyett, a magokra eső cache 2 MB-ról 3-ra változna, a magonkénti órajel is magasabb lenne, 2,4 Ghz-ről 3 Ghz-re növekedne, azonban elveszítenék 2 magot, de ahogy látom, utasításkészletben is hátrányt szenved a q6600.

    Ami biztos: nem szeretnék tuningolgatni ide-oda, nem foglalkozok ezzel, illetve egyre ritkábban, de szokásom zeneszerkesztőből exportálgatni, meg videóvágás után renderelni, de így is-úgy is úgy kell hagynom a gépet, szóval sejtésem szerint itt nem vágna földhöz, ha kicsivel többet kellene várni.

    A tesztek alapján úgy láttam, hogy ebben a helyzetben marad alul az e8400, máskor viszont jobban teljesít.

    Szempont még az is talán, hogy addig áruljam ki a processzort, amíg még lehet, bár ahogy látom, most épp elég sok eladó van belőle.

    Ki mit gondol, érdemes váltani?

    Tudom, hogy i3/i5 felé kellene mozdulni, csak "kedv" nincs hozzá, szarból próbálok várat építeni, plusz van egy jó öreg EMU hangkártyám, aminek a gyártója lement kutyába, így nincs win7 alá értelmes driverem, szóval figyelnem kellene arra is, hogy valami xp-t még futtatni tudó makiságot rakjak össze magamnak.

    Mondjuk így felkerül a polcra egy fsp táp, amit ebbe a konfigba vettem, mert az "új" konfig félkonfig, így átköltözni kellene csak bele.

    Tényleg! Ezek a használt Brand gépek mennyire jók? Félnék, hogy a belük is ki van hajtva, de amúgy meg látom, hogy igáslovak, s jó sokat kibírnak, már ahol látok ilyen gépeket elszórva.

    Ki mit gondol, van értelme váltani, érezhető lenne a javulás a hétköznapokban? Vagy a 800mhz DDR2 a szűk keresztmetszet, s talán mindegy is?

    Köszönöm szépen a válaszokat!

    Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

Új hozzászólás Aktív témák