- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Furmany
csendes tag
Tud valaki valami jó game padot ajánlani Xiaomi Mi Bluetooth Gamepad nem igazán beszerezhető, PS3 , Xbox360 nem tudom összehozni hogy működjön. Szóval ki milyent használ?
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Van vmi megoldás arra, hogy az USB-s ethernet adapter ne "aludjon el"?
Ha standby-ba rakom a kütyüt akkor felébresztésnél mindig ki és be kell dugnom újra az adaptert mert nem látja a gép. Próbáltam már 3 félével mindegyiknél ez volt. Gondolom vmi energiagazdálkodási beállítás de nem találok ilyet. -
AthlonXP
őstag
Én is olyat használok pedig, de nem tapasztaltam ilyet. A bekapcsolás pillanatától már működik, nem kell újra csatlakoztatni. Ugreen, gigabites, usb 3-as cuccot használom, aliexpressröl rendeltem, alig 3000 pénz volt, mondjuk a 100 megabites verzió olcsóbb és ugyan olyan jó hozzá. Itt ajánlották a fórumon, pár hete.
-
gyugyo79
addikt
-
AthlonXP
őstag
Igen, kb 200 körül tud menni vele. Mondjuk nekem csak 60-as a netem, így számomra lényegtelen, igazából az olcsóbbik verzió is elég lenne, akár uhd videók átküldésére is. Én azért vettem ezt a fajtát, mert később még pc-hez is jól jön majd a kütyü, ha épp azon nincs hálókártya, vagy nincs hozzá driver. Sokszor jól jött volna korábban egy ilyen szerkezet, szoktam pc-ket szerelgetni magam és ismerőseim részére és bizony nem mindegyikben van alapból integrált lan kártya, vagy épp a Windows nem ismeri fel és anélkül meg nehéz leszedni a netről a drivereket ugye...
Usb meg álltalában mindig van, akkor meg már ez az adapter is működik és onnantól már lehet netezni. -
bounty123
őstag
-
azbest
félisten
Korábban nem igazán használtam a mi boxot bluetooth fülessel / hangszóróval. Most jött egy mi bluetooth hangszóró [link] és hát azért ez egy picit késik a képhez képest. De ahogy neten olvasom ez sajnos elég jellemző a bluetoothra (kivéve az aptx-esre, de azt meg nem támogatja).
Elsőre egyébként akadt a youtube és döcögött a hang. A megoldás az volt, hogy a menöből nyomtam egy újraindítást. Több hete vagy hónapja ment már folyamatosan, úgy tűnik néha nem árt újraindítani. Utána viszont már tűrhetővé vált, de azért érezhetővé. Úgyhogy átdugtam a sima kábeles bementre a hang dobozt
-
AthlonXP
őstag
Hát nem tudom akkor.
Nekem is pont ez a fajta van, az usb3/1gbites.
Teljesen kikapcsolni, áramtalanítani, nem szoktam, csak simán a távirányítóval kapcsolom ki, akkor meg készenlétbe vált.
Menüben én nem állítottam semmi energia takarékos opciót vagy bármi mást, ami esetleg hatással lenne rá. Bár nem is emlékszem, hogy lenne benne ilyen.Bounty123: azt nem tudtam kipróbálni, mert olyan opciót nem használok, csak pendriveot dugtam rá, amiről gond nélkül lejátszott mindent. Próbáltam a ph-n elérhető media teszter videó válogatást is, amiből szinte mindent lejátszott, még a killa sample-t is.
De mivel mkv videókat nézek csak, azt is a tv-n, mert az is lejátsza, így a boxnak a netes funkcióit használom leginkább, főleg a youtube-ot, vagy valami játékot indítok rajta.[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
srácok, amúgy nálam is előjött ez az usb-s hibajelenség.
bekapcsolás után egyszerűen nem érzékelte az usb-s hama uzzano billentyűzetet, pedig nemrég raktam bele új elemeket. kihúztam az usb-s adóvevőjét, aztán visszadugtam és megjavult.
eddig még nem csinált ilyet a box. remélem, többször azért nem fordul elő.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Norcsika
csendes tag
Sziasztok! Androidban(Android Tv Box) kellene egy kis segítség. Ha téma off bocsi előre is. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna nekem valaki abban segíteni, hogy build prop módsításán, adb parancssor, egyéb appok és szimpla menü állításn kivül, van megoldás arra még más hogy a képernyő orientációját portré módba kényszerítsem? Mer az a gond, hogy ...lehet egyszerűbb ha küldök egy fotót és akkor érhető lesz. Maga kép nem vízszintes, sajna álló marad portéban is.Bocsi a komplikált fogalmazásért.
[ Szerkesztve ]
-
Norcsika
csendes tag
válasz DoItYourself #968 üzenetére
Igen sajna már az összes appot túlon vagyok ahogyan írtam is, de köszi azért.
-
DarkChild
senior tag
Bocs, ha már volt róla szó
A Kodi-val szoktam filmeket, sorozatokat nézni a Mi Box-on és az érdekelne, hogy hálózaton keresztül (WiFi-n) lehetséges fájlokat lejátszani, mondjuk egy NAS-ról?
Most még pendrivera szoktam másolgatni a néznivalót és azt csatlakoztatom a lejátszóhoz, de elég macerás
Ilyesmi NAS-t vennék, feltéve, hogy együtt tud működni a lejátszóval.[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz DarkChild #971 üzenetére
Persze, hogy tud. Csak hozzá kell adni a megosztást a kodi megfelelő videós menüjéhez. Samba és/vagy nfs megosztás szokott lenni a nasokban.
(#972) DoItYourself
a néhány gigabájtos méretű filmek lehet még a vacakabb wifin is átmennek, a teljes 25GB-os meg nagyobb ripeknél már előforduhat akadozás vacakabb wifivel.(30-60 megabit sebesség jellemző 2.4GHz-en). Ha nem társasházban lakik, ahol sok a szomszédok által használt csatorna, hanem külön házban, zavaró szomszéd hálózatok nélkül, akkor még 2.4-es wifi is jó lehet (úgy tud menni nagyobb szélességű módban). De az biztos, hogy 5Ghz-es hálózaton sokkal több csatornából lehet választani, így nem akadnak össze a szomszédok.
Ha a wifivel probléma lenne és nem szeretnél modernebb wifi ap-t / routert venni, akkor 3 dolcsi körül kapható usb-lan adapter, ami 100 megabites kapcsolatot ad vezetéken. Korábban linkeltünk már pár kipróbáltat.
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Köszi
-
nash13
aktív tag
Amikor Kodiban betöltök egy videót, mondjuk ExoShark repoból, akkor többször felugrik ilyen üzenet, hogy párosítás szükséges pl a www.olpair.com oldalon.
Ez micsoda? Valami reklám vagy van értelme a dolognak? KösziiPhone 7
-
eszlenyek
tag
Sziasztok,
Nem tudom nektek előfordult-e már ez a hiba, de nálam a youtube az elmúlt két hétben, teljesen random elkezdte azt a jelenséget produkálni, hogy a videó és a hang elcsúszik egymástól. Próbálkoztam már újraindítással, teljes áramtalanítással, de semmi eredménye nem volt. Esetleg ötletek?
Verziószám:2.02.08 Frissítés dátuma:2017.11.27. -
azbest
félisten
Úgy látom lett megint készleten eustocknál [link]. De már csak januárban fognak megérkezni.
-
donjohnson
addikt
edigitalban is van még kicsit drágábban, aki a karácsonyfa alá szeretné betenni
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
azbest
félisten
válasz donjohnson #980 üzenetére
Nem minden üzletben. Szóval, ha valaki edigitálban venne holnap, akkor érdemes megnézni, hogy a közeli üzletben van -e készleten és online megrendelni személyes átvátellel, ha van
23 (+1) vagy 29 ezer a két ár, kis különbséggel
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Tudtok valamit, hogy mi a helyzet a Realtek chipsetes támogatással? (Ethernet.)
Korábban mintha azt olvastam volna, hogy azt nem nagyon szereti a kütyü
Kellene gyorsan egy USB-s Ethernet adapter hozzá (mondjuk holnap ) és amit kinéztem, abban bizony Realtek RTL8153 chipset van. -
DarkChild
senior tag
Köszi. Végül jó egy hét agyalás után nem NAS-t vettem (nem igazán használtam volna ki, így fölösleges beruházás lett volna), beértem egy Synology RT1900ac routerrel, amiben szintén van fájlmegosztási funkció (pl. Samba). Szóval ezzel kötöm össze a Mi Box-ot és a rá csatlakoztatott mobilvinyón lévő tartalmat fogom lejátszani a KODI-val... legalábbis remélem, mivel ma vettem a routert és még nem igazán tudtam kipróbálni
-
Keem1
veterán
Srácok, most kaptam karira egy ilyen ketyerét a sógoromtól. Van rá mód, hogy tévé nélkül beüzemeljük?
A helyzet az, hogy 3 család karácsonyozik itt egy víkendházban, de tévé 3 autóból egybe se "fért be" , esélyes, hogy még a szilvesztert is itt töltjük és a tablet helyett inkább ez a ketyere intézné a Spotifyt, már ha be lehet lőni mondjuk okostelefonról is. -
gyugyo79
addikt
TV/ egyéb megjelenítő nélkül nem fogod tudni beüzemelni.
Ha már be van állítva és előkészíted a víkendház hálózatára akkor a Spotify akár működhetne mert az indítható/ vezérelhető rajta mobilról amivel egy hálón meg fiókba van. Egész addig amíg nem lép fel valami probléma ami kijelző hiányában megint problémát okozhatna.
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok. Másnál is egy rakás sz*r a YouTube alkalmazás...?
Tegnap délután videózással akartam elütni az időt, de 20-30 videóból kb. 2-3-at tudtam megnyitni, a többinél csak homokórázást láttam. Még csak el sem indult a videók letöltése, tehát belepörgetni sem lehetett egyikbe sem. Szóval nálam nagyjából használhatatlan... -
Keem1
veterán
Még egy kérdés. Ahogy látom, többen használtok usb hubot.
Ez jó lesz nekem?
2 db pendrive-nak, plusz esetleg lanhoz kellene.
Amúgy ha kifogynék a soknak nem mondható 8GB tárhelyből, lehet használni pendrive-ot is? Épp ezért kéne a hub. Egy állandó, kvázi belsőt kiegészítő, és egy filmeket tartalmazó cserélhető pendrive. -
maxiszalai12
tag
Sziasztok!
Újabban sem megy róla a TV GO?
Valami más megoldás, hogy tudjak TV-t nézni a kütyüről? -
azbest
félisten
válasz maxiszalai12 #993 üzenetére
Böngészőből képernyőmegosztással esetleg. Más tévé szolgáltatások ettől még mehetnek
(#977) eszlenyek
visszatérve az akadó youtube-ra. Béta nougat rendszet használsz? Mert, ha igen, akkor nem csoda, ha hibák történnek. Arról olvastam, hogy akad a youtube a legújabb béta nougat verzióval (dec 12, v1560.).Béta verziót nem érdemes feltenni. Szépen lassan fejlesztik a képességeket, ami 6-os verzióból hiányzott, de becsúsznak hibák is (most például 2 procimag megy a frissel csak). Nem véletlen, hogy csak egy szűt tesztelői rétegnek adták ki. Csak sokan manuálisan feltelepítik.
[ Szerkesztve ]
-
JiM
tag
sziasztok,
milyen net speed testet használtok / ajánlotok?
A box lényegében semmit nem talál playen, apk-dl-en keresztül a speedtest nem települ, speedcheck pro meg fekve jelenik meg...további kísérletezés előtt gondoltam megkérdezem.Sex, ice-cream and rock&roll! :)
-
donjohnson
addikt
-
azbest
félisten
válasz donjohnson #997 üzenetére
setrotation appal be lehet állítani, hogy ne legyen elfordulva, hanem landscape módban legyen. Picit bénán néz ki, meg kell egér a kezeléshez, de működik a speedtest app.
Azzal méregettem az usb lan adaptereket is. Persze a speedtestnél érdemes manuálisan kiválasztani a szervert (pl a nagy netszolgáltatók bp-i szervereit), hogy ne össze-vissza eredményeket hozzon, attól függően, hogy épp mivel tesztel.
[ Szerkesztve ]
-
eszlenyek
tag
Nem próbálkoztam a bétával pontosan ebből a megfontolásból. Vezeték nélkül használom az eszközt, de fél évig semmi probléma nem volt a youtube appal. Netflix és kodival filmek nasról tökéletesen mennek. Szerintem az utolsó youtube frissítéssel lehetett valami (újratenni még nem próbáltam, mert ünnepekben nem vagyok a box közelében, de lehet az lesz a megoldás).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest