Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
- Windows 11
- OpenWRT topic
- Mesterséges intelligencia topik
- 3,2 tonnát is elrepít az új teherdrón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
"fontos, hogy az Apple intézkedései ne tegyék lehetetlenné a fogyasztók számára az új fizetési technológiák használatát, a jobb választást, minőséget, innovációt, árversenyt."
Dehát nem teszik, kapható még más cég okostelefonja is a piacon, ahol elérhető más mobilfizetési szolgáltatás.
Vagy én értem félre?
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Biztos összeszorított farpofákkal izgulnak Cipertino-ban, hogy mire jut a bizottság az ügyben.
Cyber_Bird
Apple készülék a lényeg.
Droidos készülék nem kényszerít, hogy gpay legyen a fizetőeszköz. -
anulu
félisten
válasz Cyber_Bird #1 üzenetére
ha jól értem, akkor az a hasfájásuk, hogy más megoldást nem lehet használni iOS-en.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
Apple se. Revolut, Curve, SimplePay tökéletesen megy.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Tuomas
addikt
Azok fizetési szolgáltatók, és az apple pay-en keresztül fizetsz velük, ha jól sejtem, a kártyát tehát az apple payhez adod hozzá. Ellenben androidra van több nfc-t kihasználó alkalmazás, amivel a gpay mellett van lehetőség nfc-vel fizetni, pl raipay (Raiffeisen) vagy akár a simplepay (simple).
[ Szerkesztve ]
We were here
-
anulu
félisten
hmm. emlékeim szerint hamarabb fizettem Revoluttal, minthogy elindult volna itthon az Apple Pay
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
De a Revolutnak nincs NFC-s fizetési rendszere, azt csak az ApplePay-en keresztül tudja, vagy a másik oldalon a Gpay-en keresztül. Lehet azért, mert náluk előbb elérhető volt az ApplePay-es fizetési lehetőség (azaz a kártya hozzáadása ApplePay-hez), mint a hazai bankoknál? Nem tudom ezt a részét.
Magyarán, ha Revoluttal fizetsz, akkor ApplePay-en keresztül fizetsz Revolut kártyával. Androidnál ugyan ez, csak Gpay-en keresztül.
Viszont ha Raiffeisenes vagy, akkor androidos telefonra fel tudod rakni a RaiPay-t és akkor a RaiPay-en keresztül fizetsz a Raiffeisen-es kártyáddal, nem a Gpay-en keresztül. Szerintem ezt kifogásolják, hogy Apple-nél nincs ilyen lehetőség. Ott csak ApplePay-en keresztül megy a dolog.[ Szerkesztve ]
We were here
-
anulu
félisten
azt nem értem, hogy miért ennyi idő után kezdte el valakinek is bökni a csőrét. az első implementáció óta "különutas" az Apple megoldása. megtehették volna, hogy nem engedélyezik az EU-ban, csak akkor ha a szabványos NFC-t használják.
lehet, hogy az Apple Pay megoldását használta, passzolom, de azóta nem hordok magamnál bankkártyát (se).
-
Tuomas
addikt
Hogy miért? Hát mert csak.
Szerintem erre még maguk sem tudják a választ, ez kb ugyan az a hülyeség, amikor a Microsoftot vették elő a böngészős dolog miatt, meg a Google-t is meghurcolták valami ilyesmiért. Most éppen az Apple került sorra, valaki ezt találta ki. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy emiatt a bankok hisztiznek, meg azt is, hogy valaki EU-s fejes tartott egy görbe estét Amszterdamban, aztán épp ez jelent meg neki látomásként, hogy hú b*zz az Apple meg versenyellenes.[ Szerkesztve ]
We were here
-
niof
addikt
Mégis mi a t.k.mre kellene másra használni? Köszi, nem, kedves f.....pó EU bürokraták! Hogy száradna be az összes golyóstollatok! Barmok.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Busterftw
veterán
Amugy en kinezem az Apple-bol, hogy megelegelik a dolgot es minden hasonlot hazon belul fognak csinalni. Ez csak egy radio kommunikacio vegul is, majd kifejlesztik az iNFC modult es a sajat kommunikacios protokollt, aztan viszontlatasra.
Rohej ami megy most mar. Mi lesz a kovetkezo, hogy az iphone tok miert csak iphonera megy ra?
[ Szerkesztve ]
-
Tidus
őstag
Ha viszont EU-s lenne az Apple és itt fizetne adót, akkor nem támadnák.
Erről a hírről ennyi röviden. -
joey04
titán
Drodion pont az volt a bajom, hogy azt a fos simple-t kellett használni. Ha a google is lezártva volna az nfc-t, akkor pl az otp-nek is be kellett volna állnia a g pay mögé, és nem erőltethetnék a saját bugos szarjukat.
-
ricsi0307
senior tag
Nevetséges. Pont emiatt tértem át iPhonera hogy ne keljen bohóckodnom droidon az ilyen dolgokkal. Mert ott a nagy szabadságban ugye nagyon sokáig csak trükközéssel tudtad megoldani a mobilos fizetést ami utána vagy működött vagy nem de ez is kártya és bank függő volt, alapvetően Curve vagy Revolut kellett hozzáadni egy vpn-nel átvert GPayhez. iOS-en legalább minden megy elsőre. Isten ments hogy hozzányúljana.
-
aktív tag
-
gaucho
tag
-
Nektek egyébként miért is fáj, hogy ezután lehetne majd mondjuk Gpay-jel vagy Simple-vel is fizetni iphone-on?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
nuke7
veterán
ennyi.
egész egyszerűen a minőség és a felhasználói élmény miatt olyan az apple, amilyen.
nevetségesek ezek a perek, mert a koncepciót járatják le, miközben az fontos (lenne) de így sajnos nem lehet komolyan venni őket...
(érted, egy olyan cég ellen indítanak tröszt-ellenes eljárást, aki a piac ~20%-át birtokolja... WTF )https://youtube.com/user/nuke7
-
ricsi0307
senior tag
Azért mert az Apple Pay tökéletesen működik. Nem kell ide se a szutyok Simple se a GPay. Szintén 10 év droid után jöttem át idén januárban és egy megváltás volt hogy itt minden ilyen dolog megy mókolás nélkül. Lehet hogy zárt a rendszer és hogy ez másnak szúrja a szemét hogy a saját Apple cuccokat lehet csak használni de akkor gurítsanak olyan szinten működő appot és hozzá olyan keretet ami ugyan olyan stabilan és megbízhatóan működik mint a gyári. Ja hogy ez nem megy? Akkor maradjanak csöndbe és maradjon mindenki a saját platformján. Nekem részben ez volt az oka hogy váltottam, mert betelt a pohár hogy droidon csak mindenféle kiskapukkal lehetett pl ilyeneket megoldani mint a mobillal fizetés.
-
Tajrexi
tag
Az egész Apple-trösztellenesség már ott fura, hogy a cég ebben a formában működik gyakorlatilag amióta megvan. Ennek alapján már kb 0. naptól lehetett volna őket a zárt rendszerük miatt perelni. Annyi értelme van ennek is, mint Androidon annak, hogy fel kell ajánlania a Chrome-nak alternatív keresőket... hiába ott van 5 másik, úgyis a guglit választják 90%-ban, de legalább lehet mutogatni, hogy megmutattuk a tech óriásnak, hogy ki a főnök!!!4
-
nuke7
veterán
de a valódi trösztökkel, monopóliumokkal igenis van értelme (lenne) foglalkozni - az apple elleni vergődés pedig a valid eljárásoknak a megítélését is lejáratja, nekem ez a legnagyobb gondom ezzel. (teljesen nyilvánvaló, hogy nem monopolium az apple szolgáltatása és ezt gyakorlatilag mindenki tudja - kifejlesztettek egy rendszert, és aki akarja az használja, aki nem az nem - mert van alternatíva! bárki választhat más szolgáltatót / egyenlő terméket ... )
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Tajrexi
tag
A monopólium nem függ össze a trösztellenességgel. Egy monopólium akkor lesz versenyellenes, ha egy szektorban megszerzett előnyével ránehezedik egy másik szektorra, vagy elkezdi felvásárolni a potenciális ellenfeleit. (de lehet rosszul tudom) Trösztellenes lehet valaki 0.1%-nyi piaci részesedéssel is. Az Apple meg a saját fizetési rendszere, áruháza, szolgáltatásai miatt van monopol helyzetben (igen, azon a zárt rendszeren, amit ők építettek ki). A lényeg nekem ebből annyi, hogy most már mindenkinek kell egy szelet tortából, mindenhol lesz előbb-utóbb jó pár alternatíva, amit fel kell kínálniuk. Én sem értek egyet mindennel, de az EU és USA versenyhatóságai is ebbe az irányba mozgolódnak.
-
tDr1v3r
veterán
Vicc hogy az EU és a US is mellettük áll... hányinger, komolyan. Az Apple kiépít magától egy hatalmas - és appokért, IAP-kért fizető! - userbase-t saját kalapból kb. mindennel és akkor mások meg parazitaként rátelepedve ki akarják hagyni a készülék és az OS fejlesztőit az alkalmazásaik, szolgáltatásaik bevételeiből. Nem is értem, komolyan... ja de, ennyire erős a lobbizás, vagy valami havernak van az érintetteknél érdekeltsége. Epic-et is így utáltam meg, évekig hatalmas partnerek voltak az Apple-el aztán puff, jött a Fortnite kikerülős sztorija, meg a nagy színjáték hogy ők előtte próbáltak harcolni mindenkiért is (de leginkább csak magukért), mintha nekik ez alanyi jogon JÁRNA... de mondjuk ők még a Google-t is beperelték mert ugyanezért kivágták őket a Play Store-ból, gondolom jóval kevesebb embert tudnak elérni az oldalukról letölthető apk-val.
Nevetséges... az egész Android rákfenéje ez a fenenagy nyíltság (gondolom a Google is megbánta már 20x az opensource-ságát a rendszernek), és ez pont a bankoknál látszik jól - kollégák szoktak panaszkodni hogy milyen fos az egész mert xyz bank appja nem működik jól mobilfizetéssel, GPay meg nincs ugye. Nekem KHB-s kártyám van és a céges droidommal elég jól működik (sajátom iPhone, de ott van Apple Pay ugye), de én ezzel az országban sztem kisebbségben lehetek ezzel... és nyílván ezzel a részével sem lenne gond amúgy ha JÓL csinálnák meg az appokat, de ugye nem a legjobb fejlesztőket alkalmazzák a bankok. Abszolúte megértem az Apple-t hogy pont az NFC-t zárta le ilyen módon, még úgy is hogy rohadtul irritált hogy nem lehetett tageket használni vele jó fél évtizedig (már lehet).
Amúgy nem akarom védeni őket semmiben sem, van náluk is elég getha minden vonalon...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
A hangsúly az is szócskán volt a kérdésemben. BTW, ha holnaptól a youtube-ot csak chrome-on lehetne nézni, titeket az sem zavarna?
-
Tajrexi
tag
válasz Busterftw #27 üzenetére
“The evidence does suggest that Apple is near the precipice of substantial market power, or monopoly power, with its considerable market share. Apple is only saved by the fact that its share is not higher, that competitors from related submarkets are making inroads into the mobile gaming submarket, and, perhaps, because [Epic] did not focus on this topic.”
Én azt úgy értelmeztem, hogy az Epic-nek nem sikerült bebizonyítania, hogy az Apple monopólium, de nem zárják ki azt, hogy a jövőben annak minősítsék. Főleg, hogy fellebbezik most mind a két fél. De akkor én gondoltam rosszul.
-
Giovan!
addikt
Ebben a sztoriban nincs is szócska, az OTP nem fog fizetni az Apple-nek (merthogy nem ingyenes az Apple Pay a bankoknak, ezt gondolom tudod) ha a saját appjába is implementálhatja az NFC-s fizetést, szóval onnantól használhatja majd azt akinek ilyen kártyája van ha fizetni akar a mobiljával (ha jól tudom droidon is ez van jelenleg).
Én használom a magyarországi megjelenése óta az Apple Payt, sosem akadt vele gondom, ellentétben az OTP appjával, szóval nekem rohadtul nem hiányzik, hogy ezentúl azzal kelljen majd szarakodni a kasszánál.[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
az OTP nem fog fizetni az Apple-nek ... ha a saját appjába is implementálhatja az NFC-s fizetést
Persze, ez természetes. Lehet bankot váltani, ha a mostani nem megfelelő. Értem, hogy attól félsz, hogy akkor ezzel megszívod, de hosszútávon a zárt dolgokat irtani kell tűzzel-vassal.
-
ricsi0307
senior tag
Jelen esetben miért kéne írtani? Azért hogy egy teljesen jól és hibamentesen működő dolgot később minimum 2-3 kiszámíthatatlan működésű appal keljen használnom? Ha valakinek nem tetszik ez a zártság akkor maradjon androidon, senki nem fog fegyvert a kicsi buksijához hogy neki márpedig Apple terméket kell vennie
-
-
-
Busterftw
veterán
De kinek? Egyre többször hallani ezt és hasonlókat, de egy statisztikát nem láttam az Epictől pl, hogy az iOS userek mit akarnak. Lásd az itteni példákat. Sokan ezért váltottak iOS-ra és így szeretik a rendszert.
Akinek szar ne használjon iOS-t.
Nekem túl zárt a rendszer, nem hiszem hogy valaha lenne iPhone-om, viszont teljesen egyetértek azzal hogy ne perrel és ilyen mondvacsinált indokokkal bombázzanak szét egy céget és a proprietary szoftverüket.
Főleg ne azért, mert más akár több lóvét leakasztani, de eközben a duma arról megy, hogy ez az usereknek milyen jó lesz.Az MS böngésző választót aztán ki is vezették.
Legalábbis nekem Win 10 telepítéskor nke ajánlotta fel.[ Szerkesztve ]
-
Tajrexi
tag
válasz Busterftw #39 üzenetére
A böngésző választó az talán még Win 7 alatt volt pár évig. Utána a Win 8-ba már alapból bele lett integrálva, azóta meg az MS nincs célkeresztben, bár úgy látszik, lehet megint előkerülnek. Az MS-t csesztették 10 éven át, aztán jött a Google, most meg az Apple a soros.
-
törölt tag
Kezdem unni USA-ban és EU-ban is bíróságokon akarnak Androidot csinálni az iOS-ből. Lehessen másik áruház, másik fizetés, másik böngészőmotor... unalmas! Amikor user vesz egy iphone-t, az Apple nem árul zsákbamacskát tudni lehet, hogy zárt rendszer, zárt áruház, webkit alapú böngésző lehet csak, nincs SD kártya hely stb. ezeket a kezdetek óta tudni lehet. Ha nem tetszik, lehet venni más okostelefont ahol lehet olyan áruházat sideloadolni, olyan szutyok banki fizetős szolgáltatást használni amilyet akarsz.
Ha erővel kinyitnák a bíróságon és lenne gyakorlatilag két nyílt rendszer, akkor mi lesz azok jogával akik a zárt rendszer előnye miatt választották az Apple-t? Mert a bankok a saját fizetős szolgáltatásukat fogják erőltetni, milyen remek tapasztalatok vannak a bank IT fejlesztéseivel... Akkor már inkább Apple "erőltetését" választom, mert az kényelmesen megbízhatóan működik. Az Apple Pay-hez kötött NFC egy technológiai kérdés, persze technikailag lehetne kinyitni az összes szutyok banki app számára, de az Apple úgy döntött nem. Ahogy úgy döntött nincs SD kártya és már nincs jack csatlakozó, pedig technikailag lehetne. Csak azért nem perel senki, mert abban nincs pénz. USB-C kapcsán még megértem az érveket, ugyanakkor túl sok lightning kiegészítő van már forgalomban, ha már a környezetvédelem a kérdés. Tilcsákbe a felesleges epül stickert oszt legyen döntetlen.
Mi lesz a következő, a bíróság versenyellenességgel vádolja az Apple-t, mert a saját tervezésű (jobb) chipjeit használja az iPhone-hoz és Mac-hez szegény Exynos, Snapdragon és Intel akadályozva van?
"ha holnaptól a youtube-ot csak chrome-on lehetne nézni, titeket az sem zavarna?"Nem egészen jó példa, mert a Google egy reklámcég, majdnem mindegy nekik milyen platformon nézik a videókat, persze Chrome-nak örülnek legjobban mert azt könnyebb adatbányászni. De az se baj nekik, ha az iOS YT appnak meg kell felelni az Apple privacy dolgainak (amiért nem frissült hónapokig több Google app), mert az iOS tábor fizetési hajlandósága nagyobb, míg Androidon youtube vanced a varázsige... Akkor nem mindegy a Google-nek amikor jött volna 3. mobilplatform és érdekükben állt megbuktatni hivatalos Google appok nélkül, mert tíz éve egy árszegmensben az alsó- és középkategóriában akkori touchwiz "lagdroid" ellenében egy windows phone Lumia pörgött rendesen. (persze végsősoron a microsoft hibája volt a bukta)
"hosszútávon a zárt dolgokat irtani kell tűzzel-vassal"Miért is? Az aztán használna az innovációnak. Csinálsz valami jót, aztán bíróságon elrontják. Van most egy zártabb és egy nyíltabb mobil platform, lehet választani. Ha te erővel kiirtod a zártabbat és csak egy féle marad, akkor mit nyertél? Egy milliárd ember választja az iPhone-t úgy, hogy kezdetek óta tudni milyen. Ne rontsd el a választásunkat.
Ha nem lenne Apple Pay, valahogy nem látom azt az idővonalat ahol az IT fejlesztéseiről hírhedt bankok és kártyakibocsátók kényelmes rendszereket csináltak volna. Mert akkor nem Paypal és Venmo lett volna, hanem VisaPay és MasterNETcard. USA bankokat ahol még csekkeztek és mágnes (nem chip) kártyáztak amikor EU-ban már érintős kártyával fizettünk. Amelyik banknál a netbank még néhány éve is flash playert kért. Tök jó bízzuk ilyenekre az IT dolgokat.
Miért kéne irtani a zártat csak azért mert zárt? Valami oka van az Apple áruházában keresnek többet a fejlesztők, hogy az Apple Pay a legelterjedtebb, hogy iPhone-ból adnak el többet, miért az ipad a tablet szinonimája és apple watch az okosóráé. Pl. hogy az iOS frissítés megjelenés napján elérhető mindenkinek, azért van mert az Apple diktált a szolgáltatóknak nekik nincs beleszólásuk, nincs az a szarakodás mint a szabadság földjén Androidon szokott lenni, hogy a Google ugyan bemutatja az új verziót, de még félév mire a gyártó és hálózatszolgáltató is kiengedi. (egyéni mókolás nélkül) És akkor egy app fejlesztő kénytelen a 3-4 verzióra fragmentált táborra fejleszteni. Lassan 20 éve a zárt Apple tudott diktálni úgy a napstertől és torrenttől pánikoló zenekiadóknak, hogy elmúlt a 10-20 dollár CD korszak és bizony megéri az 1 dollár 1 dal letöltés üzleti modell az ipod sikerével, különben a warez nő.
A Nintendo és Playstation is zártabb rendszerek, sikeresek is, hagyjuk őket békén. Ha nem tetszik játszhatsz máshol mással. Én se veszek Androidos Samsungot, Xiaomit (nagyon esetleg egy Sony vagy Pixel) mert a falra másznék tőle, de nem akarom erővel megváltoztatni ha nekik úgy jó.
A falra mászok ettől a zárt = rossz szemlélettől. Egyébként, ha úgy nézem Androidon a szutyok banki appnál is feltétel a Google áruház, akkor ott sincs az a hatalmas szabadság, mert vérpistike rootolt Huaweién nem fog menni, ha nem tévedek. Lehet olvasgatni Play áruházban az értékelő kommenteket ezekről a banki appokról. Nekem nem a "jobb választás, minőség, innováció" jut eszembe róluk.
"Lehet bankot váltani, ha a mostani nem megfelelő."
Ez majdnem úgy hangzik, mint lehet másik okostelefonra is váltani, ha az iPhone NFC Apple Pay-hez kötése nem megfelelő. Mert valaki RaiPay-jel akar fizetni, ott van Androidon az áruházban.
Azért nem mindegy, hogy az IE6 90%-nál járt már amikor jött a böngészőválasztó képernyő. Okostelefonból könnyebb a választási lehetőség.Mindezek ellenére felőlem használhassa mindegyik szutyok banki app az iphone NFC-t, csak akkor az is legyen kötelező, hogy ugyanúgy Apple Pay-hez is rendelkezésre kell állni továbbra is, ha pl. a RaiPay benne akar lenni az App Store-ban. Nem szeretnék olyan üzenetet kapni ezt a bankkártyát nem lehet hozzáadni, mert a kibocsátó bank azt szeretné csak az ő gagyibb módszerével lehet fizetni.
-
Bandit79
aktív tag
Nem értem az itteni Apple-t védelmező embereket.. kicsit olyanok vagytok,hogy nekünk Apple van nem érdekes mit csinál az a jó ,nem baj akármennyibe is fáj.. miközben pont a felhasználókat tenne jót az Eu-s törvénykezés.
Valami csőlátó fannságot látok bennetek, de ez már nem csak ezzel a témával kapcsolatban.
Nem is értem a dolgot...
Amúgy ettől a dologtól teljesen függetlenül miért csodálkozik is bárki az EU-s törvényeken. Amcsinak is,ha valami az ő versenyképességüket gazdaságilag ingatja , úgy bxsszák ki a különböző korlátozásokat,hogy fáj nézni...[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
az miért tesz jót ha
1) egy magáncég működésébe beleszól egy állami szerv úgy, hogy semmilyen alapvető szolgáltatást nem nyújt a cég, kicsi a piaci részesedése és van alternatívája2) megpróbálják elvenni az eddigi munkával elért eredményeiket (mert ők építették ki az ökoszisztémát ami ilyen jól működik és ilyen jó felhasználói élményt ad)
3) kötelezővé tennék az olyan alkalmazások beengedését a felhasználói élménybe amiknek a felhasználói élménye rontja a készülék használatának élményét.
neked van vállalkozásod, boltod? Jogod van nem kiszolgálni valakit, esetleg olyan terméket árulni ami szerinted jó? Mit szólnál, ha megmondanák neked, hogy ezt a terméket is kell árulnod? És nem döntheted el, hogy kinek nyújtasz szolgáltatást, kinek adod el az árud? Biztos örülnél neki a csőlátásod alapján...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
veterán
Itt csak én nem fizettem még soha sem mobillal?!
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
azbest
félisten
"Én azt úgy értelmeztem, hogy az Epic-nek nem sikerült bebizonyítania, hogy az Apple monopólium, de nem zárják ki azt, hogy a jövőben annak minősítsék."
Eleve értelmetlen kontextus nélkül ez. Nem mindegy ugyanis, hogy miben lenne monopólium. A maga módján vicces a megfogalmazás, az "mentette meg" az applet a monopólium vádtól, hogy kisebb a részesedése, mint más nagy szereplőnek (a mobiljáték piacon, nem a iphone storeban). Ja persze, ha majd a játékpiac 90%-át uralja az apple akkor lehet monopóliumról beszélni. Csak hogy a nyomorék epic az apple-t azért mondta monopóliumnak, mert az apple platform az apple platformja. Azt pedig az amcsi törvények védik, mert egy gyártó sem köteles a saját termékét feladnia a konkurencia hasznára. Nem kell epicphone-t csináőlni az iphone-ból sosem. Szóva az egész monopólium vád kezdettől fogva hazugság volt, olyan kontextusban kiáltott ki valamit, amit az amcsi törvények kifejezetten leírnak, hogy nem monopólium. Ha az eu kihoz olyan törvényeket, hogy saját terméken belül is lehet monopólium, azzal csak az eu cégeket teszik tönkre. Mert eu-ban akkor a külső szereplőket be kell engedni a sikeres cégekbe. De eu-n kívül meg sehol sincs ilyen, ezért eu cég mindig hátrányban lenne.
#45 Bandit79
nem az apple-t védik az emberek, hanem a tényeket. Attól, hogy sokan irígységből, valami gyerekes hisztiből torzítják a valóságot, még nem lesz igazuk. Vannak olyan dolgok, amiért igencsak megérdemli az apple a törvények alapján is azt, hogy korlátozzák. De ezek pont nem azok, ezeket eleve törvények védték eddig, csak most politika, lobbi és hozzá nem értés miatt butaságokért támadják.Sokkal inkább a copyright-tal való visszaélés, a szervizek ellehetetlenítése, szándékosan javíthatatlanná tervezett készülékek miatt lehetne jól fenékbe rúgni őket. (minden alkatrészen logó, chipekben szoftver - ezzel visszaélve ellehetetlenítik a pótalkatrészek beszerzését. Hamisítás címszóval megsemmisítettik a vámosokkal a refurb bontott alkatrészeket, amit azért szereznek be a független szervizek, mert az apple megtiltja a gyártóknak, hogy másnak adjanak el alakatrészt)
Ha meg pénzt akarnak kihúzni a nagy cégekből, mert keveset adóznak... akkor ne kamu pereskedéssel, hanem az adótörvények átgondolásával oldják ezt meg. Csak persze akkor a nemzeti cégeknek is kéne fizetni adót ott ahol működnek, nem csak az eu-n kívüli cégeknek. Azt meg minden ország szereti, ha a leányvállalatoktól hozzájuk szivattyűzzák át a profitot más országokból.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Borongós őszt felvidító hardverportfólió
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Képek, árak, fotók és még videó is érkezett az X200 családhoz
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Ps5 Lemezes
- ThinkPad P52 15.6" FHD IPS Xeon E-2176M Quadro P2000 16GB 512GB ujjolv gar
- ÚJ HP 250 G10 - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - 2+ év Garancia
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- HP Pavilion x360,14",FHD,i3-10110U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen