2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Chaser válasza borg25 (#49) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

jaja, jól hangzik, onnantól gáz ez, hogy aktív, egészségesen élő sportolók is lehetnek rákosak, egészen fiatalon, ismertem olyat
kb tök mindegy mit eszel, közvetve, közvetlenül egészségtelen már minden ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#52) Fecogame válasza Robert07 (#12) üzenetére


Fecogame
(PH! addikt)

+1, erre gondoltam én is, hogy mekkora lehet ennek a hatékonysága.

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#53) dabadab válasza PBrick (#50) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Annyira szeretem az olyan grafikonokat, ahol kétszeres értékhez tízszeres magasságú oszlop tartozik."

Az meg már csak ráadás, hogy maguk az értékek teljesen kamuk.

(#49) borg25: most arra akarsz célozni, hogy ha valamelyik hozzátartozóm daganatos lesz, akkor kezdjek el teljesen irracionálisan viselkedni és keress bűnbakokat? Esetleg égessem meg a szomszéd nénit, mert biztosan ő rakta rá a rontást?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#54) derive válasza Fecogame (#52) üzenetére


derive
(senior tag)

Annyi mint a mikrohullamu sutonek. Ugyanazon az elven mukodik, csak mas hullamhosszon...

(#55) Callisto válasza imibogyo (#18) üzenetére


Callisto
(senior tag)

A grafikonhoz: cases és nem arány. Az arány lenne a mérvadó.

(#56) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

Amúgy elég régóta van ilyen vezeték nélküli villany dolog. A WiTricity kb 10 éve ajánlott szobai adó-vevő alapú megoldásokat.

47 Fred23: Ahogy a piros zománcos lábost is kidobtad amikor a gázról indukciósra váltottál. :)

[ Szerkesztve ]

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#57) Chiller


Chiller
(senior tag)

Ezek szerint a Disney vette meg Tesla bácsi örökségét....

(#58) Rover623 válasza borg25 (#49) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

Szóval költözzek vissza a barlangba, hogy bizonyos típusú rákos megbetegedések esélyét csökkentsem...és ne abba dögöljek bele...esetleg.
Hát nem.
Valamit valamiért.
A rák alapvetően mutáció...vagyis természetes. Ezzel együtt kell élnünk. Az ősember is volt rákos, az állatok is lehetnek rákosak.
Autóbalesetben is rengetegen halnak meg, nyomorodnak meg, mégse jár mindenki gyalog meg lovon.
Ezt hívják fejlődésnek.
Kompromisszumot kell kötni, és lehetőleg józanul gondolkodni.
Nem dugod a fejed a mikróba, nem szívod két pofára az azbesztet, oszt jónapot! :D
Az átlagos életkor folyamatosan növekszik, a betegségeket egyre hatékonyabban gyógyítják, stb.
Ezt mind feladni azért, hogy egy bizonyos betegségcsoport előfordulását csökkentsük (mert megszüntetni tuti nem lehet!), hülyeség lenne...

primus inter pares

(#59) borg25 válasza Rover623 (#58) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Alapvetően egyet gondolunk. Olvass utána a dolgoknak, nézz ismeretterjesztő műsorokat, gondolkozz, ne végletekben gondolkodj, legyél kritikus. Legyen eszed.
Jók a példáid, csak épp eső után köpönyeg szagúak. Az előtt kell a macskát nem berakni a mikróba, hogy ráírnák, hogy nem szabad. Az azbeszttel is pechje van az embernek, ha addig míg végül ki nem mondták, hogy káros 30 éven keresztül azt lélegezte. A lényeg a megelőzés és az előre gondolkodás.
Most hogy USA elnöke kimondta, hogy nincs globális felmelegedés, szerinted tényleg nincs? Előtte évtizedekig azon veszekedtek, hogy most van-e vagy nincs? Majd azon, hogy ez természetes, vagy az ember váltja ki?
Szóval sem mondtam, hogy go vissza az őskorba. Csak azt, hogy mérlegelni kell, és válogatni, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz, ami kérdéses, annál szerintem célravezetőbb megelőzni a bajt és nem használni, semmint utólag rágódni, hogy mi lett volna ha.
Ha ti nem tudtok róla, vagy nem aggaszt, hogy milyen hatása lehet ennek az a ti problémátok.
Én azért azt mondom, hogy számos ismeretterjesztő műsor foglalkozott vele, hogy a folyóvízbe mi kerül be, hogy a hormonszármazékokat, gyógyszereket a szervezet nem bontja le, a vese kiszűri, és kiürül, bekerül a szennyvízbe, folyóba, s újra ivóvíz lesz belőle, egészségedre.
Hogy több ezer mesterséges vegyületet engednek a folyóba, és tízes nagyságrendű vegyületet néznek a víz tisztaságának megállapításakor. Hogy nehéz határértéket meghatározni, mert sokszor előfordul, hogy kisebb mennyiségben rosszabb a hatása a vegyületnek.
Szerintem Wifi és vezetéknélküli töltés kapcsán jobb elkerülni, és lehetőleg a minimumra csökkenteni, ahová lehet vezetéken juttatni a netet, az adót megfelelően elhelyezni: Magasan, nem oda ahol az ember sokat tartózkodik, például szekrény, lehetőleg nem ott ahol alszol, vagy nem is íróasztal mellé, hagy legyen fél méter távolságra. Mindez után a teljesítményt levenni minimumra. De ha te úgy vagy vele, hogy a legjobb az íróasztalon, a kezedtől 20 cmre, lehetőleg maxon, hogyha évente 2x kimész a kert végébe akkor is legyen net, akkor az a te dolog és egészséged, de ne engem néz hülyének, hanem magad felelőtlennek.

(#60) Zeratul válasza Ispy (#6) üzenetére


Zeratul
(PH! kedvence)

Az ólmozott benzinről már nagyon korán kiderült hogy igen csak mérgező, de gyártói lobbi erősebb volt.

(#61) MMSZoli válasza Ispy (#6) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Kissé OFF, de ide tartozik, mert sokan elkezdtek aggodalmaskodni.

Mára egyre egyértelműbb, hogy a különböző ráktípusokat a testben elszaporodott HPV vírusok okozzák, amihez a gyenge immunrendszer adja a hátteret. (egy adott szervben megtapadva, azt a vírus reprodukcióra használja. Érdekes tény, hogy pl az ártalmatlannak gondolt szemölcs vírus első dolga is az, hogy beleszője magát egy, a legközelebb levő érbe (ezért nem lehet egyszerűen csak kivágni), Talán hogy azon keresztül belülről fertőzve a szervezetet?).

Lehetnek az immunrendszert befolyásoló (gyengítő) tényezők (magasabb rádioaktív sugárzás, erősebb elektromágneses tér, alkohol) de egyre inkább meg vagyok róla győződve, hogy nem a technológia okozza a több megbetegedést, hanem az, hogy keveset vannak kint az emberek a szabadban, nem süti a bőrét a nap, az orvos letiltotta a koleszterinről és egyben a napozásról is (vagy pláne: még koleszterincsökkentőt is szed) így nincs D vitamin a szervezetében, vagyis az immunrendszere le van nullázva. Miért is ne lenne rákos, a virusok szabadon tobzódnak a szervezetében?
Úgyhogy nem a technológiát kellene okolni mindenért, hanem elgondolkodni, milyen egészségtelenül is élünk, milyen vacakokat eszünk, és milyen eszetlenségeket javasolnak az orvosok. Ráadásul ez az általánosan elfogadott médából is ömlő javaslatsorozat, ami az emberek életét teszi kockára: ne napozz, ne egyél koleszterint/zsírt, ha magas a koleszterined, csökkentsd, szedjél minél több bogyót mellékhatásokkal (pl a koleszterint maga a szervezet is előállítja, és a megsérült ereket próbálja megvédeni velük a megrepedéstől, míg meg nem gyógyulnak. Talán nem véletlen, hogy annyi ember kap stroke-ot, aki mellette erős koleszterincsökkentőt is szed, pl Apukám 6 éve, de szerencsére túlélte és felépült).

(#62) dabadab válasza MMSZoli (#61) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Mára egyre egyértelműbb, hogy a különböző ráktípusokat a testben elszaporodott HPV vírusok okozzák, amihez a gyenge immunrendszer adja a hátteret"

Ez onnan jött, ahol a citromlé gyógyítja a rákot?... (A rákos megbetegedések kb 5%-át okozza HPV.)

DRM is theft

(#63) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

A ma élő ember, mint faj (homo sapiens sapiens) úgy tízezer éves, itt tart az az evolúció, ami a fajt a rá gyakorolt hatások tükrében megalkotta. És azt hisszük, hogy akár egy éves, akár egy évszázados, az életmódot átformáló technikai vívmány élettani hatását meg tudjuk állapítani.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#64) dabadab válasza macilaci78 (#63) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

A két mondat egészen pontosan milyen logikai összefüggésben áll egymással? Egy három hete kialakult faj esetén mennyivel jelent más kihívást megállapítani a hatásokat, mint egy tízezer vagy tízmillió éve kialakult fajnál?

DRM is theft

(#65) MMSZoli válasza MMSZoli (#61) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Globális felmelegedés:az egyik kedvenc témám. :DD

Van globális felmelegedés, és lesz majd globális lehűlés is, amit persze eleinte ráfognak a globális felmelegedés miatt egyre szélsőségesebb időjárásra, de a lehűlés az lehülés, a többi BS. CSak sajnos elpazarolják az időt és az energiát a felmelegedés hatásainak felmérésére, ahelyett hogy felkészülnének technológiával egy komoly lehűlésre.

Az embernek nem sok köze van az egészhez (persze el tudjuk szennyeznia környezetünket, de a CO2 NEM MÉREG, hanem természetes gáz, minden élőlény használja, kibocsátja, éjszaka még a fák is) , és igazából erről szól az egész, hogy az USA tenni akar-e ellene, ráköltve dollárMILLIÁRDOKAT egy CO2 modell alapú kamu marhaságra, mert ezen mérik hogy mennyire környezetbarát valaki.
Dollármilliárdokat szórnak el konferenciákra, újabb és újabb semmit nem érő matematikai modellekre.
(-bocs az eddigi hibákért, elemcsere...)

Nem magamtól jöttem rá, megnéztem a Tube-on a Globális Felmelegedés Svindli (Global Warming Svindle) filmet, és azóta olvasgattam a témában.

Az, hogy ma épp melegebb, vagy hidegebb ban, az Naptól függ, és nem attól, hogy JóskaPista beröffentette-e a traktorját, vagy a Hummer kigördült-e a garázsból az aranyláncosoknál.
Ha több a (forró felületű és erősen sugárzó) napfolt és6vagy van az irányunkban napkitörés, melegebb van a földön. Ha nincs ilyen, akkor hidegebb. Érdemes visszanézni, milyen volt a Naptevékenység most amikor tavaszi eleg volt, és vissza lehet nézni, milyen volt -18°C-nál. Igen erős a kapcsolat. 8 perc a naptevékenység és a Földre érkezése között eltelt idő.
http://sunspotwatch.com

A rossz hírem az, hogy nem tellik el 10-15 év, és olyan durva teleink lesznek, hogy csak na. Ugyanis a Nap életciklusában egy olyan napfolt-minimumos időszak következik (már elkezdődött), mint a nagy francia forradalom előtti Kis jégkorszakban. Akkoriban olyan rövid volt a tenyésziodőszak, hogy nem érett be a gabona, elfagyott a földben a vetőmag. Már érezhetőek ez előjelei, idén télen már alig volt napfolt. A -18°C idején nulla, azaz 0 napfolt tevékenység volt.

Egyébként voltak már sokkal melegebb időszakok is a középkorban a mostaninál, mégsem halt ki az emberiség, SŐT nagyon jól éltek. A X század környékén még szőlőt termeltek, bort csináltak London mellett, ami manapság lehetetlen. Nem tudom,kiknek jó az emberek paráztatása, de jópáraln jól megélnek belőle.

Folytathatnám még órákig (meghamisított jelentések, magánrepülőn járkáló, óriási fűtött medencés CO2 környezetvédő guruk). Akik CO2 hívők, úgysem hiszik el, vagy elzárkóznak a tényektől, vagy meg sem nézika filmet, pedgi díjazott NASA kutató, energetikai miniszter (akik kitalálták az egész CO2 témát, hogy a szénbányászok társadalmi támogatottságát megrendítsék), éghajlatkukató, és Greenpeace alapító véleményét hallhatnák. Ők mind szerepelnek a CO2 támogatói között, csak semmiképp nem tudnak (és senki nem tud) leiratkozni a listáról, még ha nem is ért egyet vele.

Csak pár szösszenet még:
-A CO2 elhanyagolható szinten van a légkörben, ha a teljes légkör egy focipálya hossz, akkor az utolsó 1 cm-ről beszélnünk
-vannka sokkal erősebb üvegház hatású gázok, mint a metán (nem fókusz), foszfor származékok (nem fókusz) és a vízgőz, amiből legalább 100x annyi van a légkörben, mint a CO2-ből. csak hát a tengereknek nem lehet megtitani, hogy párologjanaik, az angoloknak hogy teát főzzenek, vagy az élőlényeknek hogy lélegezzenek.
-Az, hogy ha Grönlandról elolvad a jég, 4m-t nő a vízszint, nettó baromság, Wiki-n is írják, pedig általános iskolai matematika. Egyrészt Grönland NEM akkora, mint amekkorának látszik (Merkator térkép vetület csalás, valójában akkora, mint Nigéria), másrészt a 2milió km2 terület minimális az óceánok 340millió km2-hez képest, harmadrészt NEM borítja 250 méter vastag jég az egészet, sőt a hegycsúcsok és dombok teteje is kilátszik. Úgyhogy számolgattam, jó lesz az 4 cm tengerszint növekedésnek. Borzasztó, megfulladunk! :DD egy szíget sem fog eltűnni.

És még sorolhatnám baromságaikat, amivel naponta etetnek minket. Az emberiségnek az egészhetz semmi közés és TENNI SEM tud ellene, csak felkészülni, alkalmazkodni. Csakhogy helyette feleslegesen építjük le az iparágakat, elérhetelen célokat tűznek ki a gyárak és tervezők elé és nem engedik fejlődnia harmadik világot, nehogy CO2-t termeljenek azok is az iparukkal. Igaz, emberek milliószámra halnak eb be bele, de sebaj, mert nem itt nálunk történik... :(((

[ Szerkesztve ]

(#66) emvy válasza MMSZoli (#65) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Megerte felkelni!

while (!sleep) sheep++;

(#67) dabadab válasza MMSZoli (#65) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ja, hogy te valami alternatív valóságban élsz. Csak ezt a gyöngyszemet ragadnám ki:

"a CO2 NEM MÉREG, hanem természetes gáz"

Nincs olyan, hogy "nem természetes gáz" és a "természetesség" (bármi is legyen az) természetesen nem akadályozza meg a CO2-t abban, hogy embert öljön - szüreti idényben szokott ez előfordulni.

DRM is theft

(#68) MMSZoli válasza dabadab (#62) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Az az 5% jó 10 évvel ezelőtti adat, már 5 éve is 10-20%-ból beszéltek, és ez a kutatások alapján egyre emelkedik.
Egy cikk, de ha érdekel, és van kedved olvasgatni, amerikai disszertációt is linkelhetek a témában:
[40% virus]

Egyébként ezt már 1909-ben kísérletileg bizonyította ezt egy tudós ( Francis Peyton Rous), de 2008-ban Nobel díjat is osztottak ki emiatt.

Valamint pár hetes hír, hogy a torok és gégerák alaposabb sejtelemzések is kimutatták a vírusokat, mint gyökérokot. Lehet, hogy MIND az, csak még nem kellően elemezték ki?

Miért gondolom?
A nyakamon vannak fibróbák, amit a bőrgyógyászom javasolt leszedni. Mikor megkérdeztem, mi okozza, azt mondta, senki nem tudja. Pedig igazolt tény hogy azt is HPV okozza. Ezrével szedik le évente, de baromira nem érdekli őket (vagy nem kötik az orrunkra), hogyen lehetne megelőzni.
Jah igen, abban nincs pénz, de a rákos betegek kezelésében rengeteg. Ja igen, nyugdíjat sem kell Nekik majd fizetni :(

Egyébként ha érdekel: garantáltan kellő mennyiségű D vitamminnal (>3000-4000NE?) az olyan durva virusok is mint a herpesz vagy a influenza, teljes mértékben kivédhetőek. Igaz, benned lesz, csak nem okoz semmi elváltozást, mert nem tud elszaporodni a szervezetedben, korlátozza az immunrendszered. Már ha működőképes.

(#69) MMSZoli válasza dabadab (#67) üzenetére


MMSZoli
(tag)

A túl sok oxigén is megöl, meg a tiszta nitrogén is.

A CO2 a természetes életciklus/folyamat része, a baktériumoktól felfelé. Oxigén be, lassú égés, anyagcsere, CO2 ki. Az élőlények jó része így működik és marad életben. Ezen nem tudom, mit kell vitatkozni.

A CO nem része az életciklusnak, a kéndioxid sem. Természetesek, de károsaka szervezetre.

A CO2-t mint MÉREG igyekeznek bemutatni a szuperzöldek, amit minden áron (!) csökkenteni kell.
Amíg léteznek élőlények, addig lesz CO2 is a légkörben.
És a szintje elhanyagolható. Olyan, mint amikor a mérleg egyik serpenyőjében nem egy, hanem két hangya van (CO2 megnőtt 300ppm-re a 250-ről), a másik oldalon meg egy elefánt (Nap négyzetméterenként/óránként 1200W (korr) hőteljesítmény)

Sokkal értelmesebb dolgokra el lehetne költeni azokat a milliárdokat, mint az egyik legelhanyagolható hatás csökkentése.

Jah bocs, a legjobb, hogy a CO2 nem is hatás, hanem következmény :-)
Ugyanis a CO2 szint növekedése a melegedést KÖVETI kb 30-40 évvel. Ezt már Al Gore is tudta, csak kiscsit összenyomták a grafikont, hogy nem látszódjon. Az oka, hogy a felmelegedő tengerek ményen megkötött CO2 kiszabadul. Vagyis megint nem a gyárak, hanem az orbitális mennyigégű lekötött gáz (meg metán, ami kb 25x nagyobb üvegházhatású gáz, de azzal a kyoto-i egyezmény nem foglalkozik, elvégre nem tilthatják be a szellentést globálisan... ;] )

[ Szerkesztve ]

(#70) MMSZoli


MMSZoli
(tag)

Ólom: szintén érdekes téma.

Egyértelműen mérgező. a római császárok nem véletlenü kergültek meg: ólomcukorral édesített bort ittak nagy mennyiségben, mivel a bor aránylag tiszta és egészséges volt, szemben a vízzel, amit azért folyókból nyertek. (voltak érdekes kis férgek benne: van amelyik a bélralt átfúrja, és felvándorola szembe, van amelyik a lábirmokra tekeredve fejlődik vagy 20-30 cm hosszúra) [link]
Csak az ólom-acetát idegrendszert roncsoló hatásairól nem tudtak.

Olyan iparágban dolgozok, ahol sokat forrasztunk. Nos, az ólmos forrasztás idejében aki nem az ujját nyalogatta, meg nem koszos kézzel evett, annak semmi baja nem lett az ólomtól.
Ellenben az ólommentes forrasztás olyan durva savak használatát igényli, hogy az azt belélegző dolgozók rendszeresen panaszkondak tüdőfájdalomra és égő szemre. Az átállás legelején sokan kórházba is kerültek a belélegzett gázoktól, és modnhatom, tényleg nagyon kellemetlenek .
Az, hogy a forrasztáshoz is embertelenül több energia kell, meg gyorsabban tönkremennek a pákák (plusz hulladék) felvetik, hogy azok akik ezt az egészet kitalálták, a közelében sem voltak soha valódi forrasztásnak. (A plusz selejtről in kább nem mesélnék)

Tehát környezeti hatások és munkaegészségügyi szempontból az ólommentes forrasztás sokkal károsabb, mint az ólmos volt.

(#71) MMSZoli válasza imibogyo (#46) üzenetére


MMSZoli
(tag)

imibogyó:
"A rákos megbetegedések általános növekedésére és a honvédségi tapasztalásokra pedig mindezek mellett és nem feltétlenül ezekkel összefüggésben írtam azt, hogy a saját mindennapos tapasztalások alapján is nagy mértékben megugrott a számuk (csak az ismerősi körömben 12 eset van az elmúlt 3 év alatt és mindegyikük a 30-50 év közötti , tehát nem éppen idős csoportból). Erre is mondtam a saját tapasztalást."

Esetleg kérdezd meg, hogy nem írtak fel -e nekik erős koleszterincsökkentőket. Onnantól kezdődik el az immunrendszer halála, mivel még napfény hatására SEM kéződik D vitamin a szervezetükben (ami egyébként nem vitamin, hanem előhormon).

Nem én találtam ki, de nagyon jó: A kutya után a ZSÍR az ember legjobb barátja.

Higyjétek el, igaz. Gondolkozzatok el, mit ettek az öregek, akik 70-80 évig éltek egészségesen, pedig túléltek világháborúkat, éhezéseket.

(#72) MMSZoli


MMSZoli
(tag)

ha esetleg valakit érdekel, miért volt ma ilyen jó meleg idő:

https://www.spaceweatherlive.com/en/solar-activity/solar-flares

(#73) Chaser válasza MMSZoli (#71) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

higyjétek*higgyétek
zsír viszont kell az tény, pl epekő kialakulásának megelőzésére a legjobb módszer, aki teljesen kerüli a zsíros ételeket annak előbb-utóbb meglepiben lesz része, és vannak vitaminok is ugye, amik zsírban oldódnak

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#74) MMSZoli válasza Chaser (#73) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Jogos! :-)
Három sör után (=B vitamin forrás) a helyesírás már nem megy olyan jól. :N

(#75) Chaser válasza MMSZoli (#74) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

a sör b vitamin és szénhidrát, én is csak ezért iszom ((( : egészségedre!

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#76) MMSZoli válasza Chaser (#75) üzenetére


MMSZoli
(tag)

és a kalcium és szilicium tartalomról nem is beszéltem, ami jót tesz a csontok egészségének is.
(vizsgálatok alapján jó eséllyel megelőzi a csontritkulást is)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.