2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Benőke


Benőke
(őstag)

"a szobában tartózkodni biztonságos" No de meddig? :)

(#2) TigerCat válasza Benőke (#1) üzenetére


TigerCat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét...

Kanapékirály Bútor és Lakberendezési Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#3) Béééla válasza Benőke (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Ezaz, 2 kW teljesítmény röpköd, de cserkészbecsszó nem süt meg!
Bocsánat hogy ennyire szkeptikus vagyok, de üljön be egy hétre aki kitalálta, csak ne felejtse el magát egy kis pecsenyelével locsolni és időnként megrázni a tepsit, amiben csücsül...

Bélabá

(#4) AAAgold


AAAgold
(senior tag)

wifi jelet zavarja ez a megoldás, vagy sem?
ezen fog múlni a módszer sikere vagy bukása, nem azon, hogy megsülnek az emberek :)

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#5) Chaser válasza Benőke (#1) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ameddig életben maradsz ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#6) Ispy válasza Benőke (#1) üzenetére


Ispy
(PH! kedvence)

Amíg ki nem derül 20 év múlva, hogy miért lett rákos mindenki. Pont most láttam valamelyik este egy műsort, ahol az ólmozott benzinről volt szó, az is egészséges volt 40 évig, aztán kiderült, hogy ja, mégsem, bocs.

(#7) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Szó se róla olcsó és egyszerű ilyet telepíteni, viszont kérdés hogy a 2KW RF-el megszórt 5x5 m-es szobába behelyezett 320db okos telefont milyen valószínűséggel lennének elérhetőek. :U

Ez a jó, jó de nem, ér ennyit az egész kategória..

Sün

(#8) Ispy


Ispy
(PH! kedvence)

Egyébként meg nem tudom miért kell teljesen felesleges fejlesztésekre pazarolni az időt/pénzt, tessék olyan akkukat fejleszteni, amiket nem kell csak 2 hetente felrakni tölteni, az sokkal hasznosabb volna.

(#9) Béééla válasza Ispy (#8) üzenetére


Béééla
(őstag)

Lehet konzumer termékek töltésére felesleges, lehet hogy egy tisztaszobában üzemelő mobil robotnak meg áldás hogy nem kell a vezetéket kerülgetni, lehet spórolnak az akkuval, stb.

Bélabá

(#10) Duracellm... válasza Béééla (#9) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Tesznek a padlóba és a gép aljába 1-1 tekercset, elérhető legjobb csatolással (fölé áll a gép szabad idejében) ezen keresztül viszonylag jó hatásfokkal, kevés RF szórással felrántja a kondenzátorokba a töltést, gurul tovább. De ugyan így 3 sec alatt tudja magát dokkolni infravörös kamerával a csatlakozóra, ahol azt a 2KW-ot ~90%-os hatásfokkal is fel tudná venni.

[ Szerkesztve ]

Sün

(#11) arvil2


arvil2
(lelkes újonc)

Mivel nem értek hozzá ezért kérdezem, hátha akad aki elmagyarázza, hogyan hozzák létre a kvázisztatikus mezőket, valamilyen energia befektetése gondolom szükséges, így az érdekelne, hogy milyen veszteséggel dolgozik a rendszer. Amúgy meg csatlakozok a többiekhez, ami ma egészséges, holnap már nem biztos :).

(#12) Robert07


Robert07
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A masik kerdes meg az, hogy az 1.9kW leadasahoz mennyi aramot vesz fel a konnektorbol, tovabba hogy nez ki a fogyasztasa uresjaratban akkor, ha semmi sincs az elektromos mezoben.

[ Szerkesztve ]

突き出る釘は打たれる。

(#13) bkercso válasza AAAgold (#4) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)

MHz körül megy, így nem zavarja a Wifit és egyebeket. Valamint az emberre sem valószínű, hogy hatással van. Ennél sokkal erősebb mágneses terekkel már évtizedek óta dolgoznak laborban, nem beszélve a rádióadókról. Ott is dolgoznak emberek.

Az 1,9kW amúgy csak szimuláció, azt írják.

A másik, hogy ezt nem lakószobába szánják, hanem ipari létesítményekbe. Vagy szükség lesz rá a jövőben, vagy nem, nehéz ezt előre látni az újdonságok esetében. Ilyen a kutatás...

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#14) kayaman válasza bkercso (#13) üzenetére


kayaman
(senior tag)

csak ne legyen abban az emberben pacemaker vagy hasonló :)

(#15) kymera válasza Béééla (#3) üzenetére


kymera
(senior tag)

:D

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#16) Béééla válasza Duracellm... (#10) üzenetére


Béééla
(őstag)

Persze, de lehet nanorobotok (sok-sok) esetén ezerszer hatékonyabb lehet, ha folyton tud a "levegőből" villanyt venni, főleg ha két métert tud megtenni egy töltéssel, és egy méterre van a töltő :)
De sok egyéb felhasználás LEHET, ahol ez mégis kényelmesebb/kifizetődőbb/szükséges.

Bélabá

(#17) _cHAos_ válasza arvil2 (#11) üzenetére


_cHAos_
(fanatikus tag)

A veszteség _pontos_ mértéke nyilván elsődleges szempont egy 1,9 kw-os !!! vezeték nélküli teljesítményt leadni képes 5x5m es területen elhelyezkedő rendszerben amiről tudjuk, hogy 320 smartphone-t tud tölteni egy idejűleg , ja várj, mégsem. :DDD

mod:egyébként kevésbé veszélyes mint a telefonok által előidézett rádioferkvenciás mágneses tér, jobban nem szeretnék belemenni. (nem a szakterületem és a kérdésed után arra következtetek, hogy ugysem értenéd meg)

"Amúgy meg csatlakozok a többiekhez, ami ma egészséges, holnap már nem biztos " - szerencsénkre a hozzáértők "kicsit" egzaktabban állnak a ehhez a problémához. :DDD

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#18) imibogyo válasza bkercso (#13) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Ennél sokkal erősebb mágneses terekkel már évtizedek óta dolgoznak laborban, nem beszélve a rádióadókról. Ott is dolgoznak emberek.

Erről azért azt hiszem a rengeteg (azóta már) rákos lokátoros más véleménnyel lenne. Egyszerűen nem lehet, pláne egy ilyen alig pár hónapos, maximum éves technikai megoldásról kijelenteni (úgy, ahogy azt az illető tette most ebben a cikkben), hogy "áhhh, ne aggódjatok, nincs gáz". Persze annyi időt amennyit ő töltött benne biztosan nincs is, de hosszútávon sem lesz? Biztosan?

Félre ne értsd, nem ellened írom, amit írok, csak valahogy jó lenne már valami 100%-osan biztosat tudni ezen "sugárzó technológiák" (WiFi, RF, mágneses mezős stb.) pontos élettani hatásairól, mert mindössze csak annyi látszódik a statisztikákból, hogy ha az összes rákos betegség típust egy kalap alá vesszük, hogy évről évre emelkedik az "esetek" száma.

Ez még akkor is nagyon aggasztó, ha a túlélési arányok viszont szinte folyamatosan javulnak (mert ez nem olyan mértékű, mint az esetek számának növekedése).

És nem mondom, hogy biztos a technika az ördög, vagy akármi ilyesmit, de szinte biztosra veszem, hogy segíteni egyáltalán nem segít, ha olyan komoly elektro-szmogban élünk, mint amilyenben. Ezt mutatja (szerintem) az is, hogy a fejlődő országokban (vagy az olyanokban amikben a "sugárzó technikai eszközök" nem hatják úgy a mindennapokat, messze sokkal-sokkal alacsonyabb a rákos megbetegedések százalékos aránya, pedig ugye ott az egészségügytől kezdve szinte minden sokkal rosszabb, DE és itt jön megint az én kis összeesküvés elméletem, a technikai ellátottságuk alacsonyabb színvonala miatt (is) vélhetőleg ezen a területen mégis csak egészségesebbek...

Persze ha a nagy világméretű összefoglaló táblázatokat megnézzük azért vannak kakukktojások (Kína, Japán, Oroszország pl.), de az jól látszódik, hogy általánosságban a nagyobb és technikailag "fejlettebb", vagy a technológiát a mindennapokban sokkal nagyobb mértékben használó országokban (USA, Kanada, Franciaország, Németország stb.) arányaiban sokkal több a rákos megbetegedés, mint mondjuk Pakisztánban, Egyiptomban, Tájföldön stb...

[ Szerkesztve ]

(#19) Rover623 válasza imibogyo (#18) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

A táblázatok, a statisztikák azért jók, mert úgy készítem, ahogy akarom, illetve úgy értelmezem, ahogy nekem tetszik.
A növekvő rákos megbetegedéseket okozhatja az egyre hatékonyabb diagnosztika, az egyes országok javuló és egyre szélesebb rétegeket elérő egészségügyi rendszere, a növekvő népesség, akármi.
Éppen a "kakukktojások", főleg Kína és Japán jelzik, hogy nem egészen kerek a történet, hiszen kevesebb kütyübuzi nép létezik, mint az ázsiaiak! ;)
(Mielőtt: híradástechnikai üzemmérnök vóna a tisztességes eredeti szakmám...erős katonai vonatkozással, szóval láttam, hallottam ezt-azt! Szóval nem engem kell meggyőzni az elektromágneses sugárzás élőlényekre gyakorolt káros mivoltáról!)

primus inter pares

(#20) _cHAos_ válasza imibogyo (#18) üzenetére


_cHAos_
(fanatikus tag)

A US Cancer Statistic táblázathoz kérhetnék egy forrást?

Érdekelne egy pontos elemzés, hogy az általad linkelt táblázatban szereplő értékekből mi kapcsolható pontosan a specific absorbtion rate-hez, és pl. mi az élelmiszeriparhoz vagy hogy tovább menjek úgy unblokk a modern 21. századi világhoz...

mod: közben Rover623 megválaszolta a kérdésem egy részét. :)

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#21) Duracellm... válasza Béééla (#16) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Azokon nincs "fedélzeti elektronika", fény/hang hullámokkal kapják a vezérlést és az energiát a működéshez :)

Amit itt alkalmaznak az nem új dolog, valószínű akinek szüksége volt rá az használja/használta eddig is.

Sün

(#22) dabadab válasza _cHAos_ (#20) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A US Cancer Statistic táblázathoz kérhetnék egy forrást?"

Forrás van ([link]), csak azt nem látom, hogy ebből hogy jönne ki a hsz-ben szereplő táblázat, merthogy lassú csökkenés van az új eset/100000 fő statisztikában, az USA népessége meg nagyjából stagnál, de semmiképpen sem nőtt a kétszeresére.

(#18) imibogyo: a mobil/wifi témakörben rengeteg kutatás született, in vitro (vagyis lombikba tett sejteket sugározva) nem sikerült semmi káros hatást kimutatni, ahogy a nagy közegészségügyi felmérések sem produkáltak olyan adatokat, amikből ilyesmi látszana.

(#6) Ispy: tudsz prezentálni olyan rendes tudományos cikket, ami szerint az ólmozott benzin nem volt káros? Szerintem nem nagyon fog menni, már a huszas években voltak rendesen aggályok vele szemben.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#23) imibogyo válasza Rover623 (#19) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Nem teljesen értem (főleg a zárójeles részed után), hogy akkor ez egy ellenvélemény-e, vagy sem... Mindenesetre én egy percig sem gondolom, hogy ez így van. Csak leírtam a saját véleményemet, meglátásaimat.

Sógoromnak egyébként volt szerencséje tavaly kijutnia Japánba 3 hónapra és azt mondta (amin neki is megakadt a szeme, mivel a szakmája is IT vonatkozású), hogy attól függetlenül, hogy ugyan ő egy jobb módú üzletember 4 tagú családjához került, mégis a háztartásban összesen úgy 7 darab látszó, "sugárzó" kütyüt tudott csak összeszámolni (1 wifi router, 4 telefon, 2 laptop, volt még ott sok kütyü azt mondta, de mindegyik kanócos volt). De általánosságban is egy sokkal technika-függőbb kép lebegett a szeme előtt még itthon amikor a japánokra gondolt, mint amit kint tapasztalt. Ezzel szemben például nálunk legalább két-háromszoros mennyiségű kütyü van csak a saját 5 tagú háztartásunkban (7 telefon, 4 laptop, 2 wifi router (egyik AP), 2 wifi-s TV, 2 wifi-s box, 6 wifi-s kamera stb.).

Így értettem és erre alapoztam amit mondtam/gondoltam. Egyáltalán nem mondtam, vagy gondolom, hogy az ilyen népek elzárkóznának a technikától, sőt, csak valahogy neki is az volt a kinti tapasztalata, hogy nem veszik magukat annyira körbe vele, nem határozza meg úgy az életterüket, mint mondjuk nálunk... Lehet, hogy nulla összefüggés van a kettő között, de logikusan az ember csak a "saját", vagy közvetlen élményeiből tud véleményt alkotni.

A statisztikára visszatérve evidens dolgokat mondasz, Chruchill is megmondta már ugyanezt, ettől függetlenül statisztika nélkül is úgy érzem (például a saját családom 3 generációnyi emlékezetére alapozva is), hogy generációnként egyre több lett a családban a rákos megbetegedés. Szerintem ez sem véletlen. És egyébként egy dolog biztosan nem számított a statisztikában amit írtál, az pedig a népesség száma, mivel ezek az adatok 100.000 emberre vannak vetítve pontosan ezért, hogy egy 10 milliós Magyarország és egy 1000 milliós lakosságú másik ország is összehasonlítható legyen.

Apum egyébként 10 évig volt lokátoros, majd otthagyta a honvédséget, de akik ott maradtak ismerősei jóval tovább, azoknak jelentős százaléka rákban halt meg (úgy 2/3-aduk). Lehet ez is a véletlen műve, de ilyen nagy arányoknál én már ebben nem hiszek. Persze ez szigorúan magánvélemény, mindenki azt hisz amit akar. :K

_cHAos_: én csak kép alapján kerestem (vagyis a rajta lévő szöveg fogott meg), de itt van a forrás.

(#22) dabadab: és igaz ez minden más sugárzó technológiára is? Például pont a cikkben lévőre is? Komolyan kérdezem, mert érdekel...

[ Szerkesztve ]

(#24) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Nem elég ennyi elektroszmog?

Én a vezeték nélküli töltést pont ott tartanám ahol most van, vagyis pár cm hatótávolságú indukciós megoldás lenne és az sem nagy teljesítményű, de lehetne akár dokkolós, érintős/magsafe rendszerű is, főleg ha az Apple idióta ötlete az "1 port elég mindenre" dizájnelv terjed majd. (mondjuk amennyire ismerem Jony Ive észjárását, addig nem nyugszik, amíg el nem tűnik az összes fizikai port az összes Apple eszközről)

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#25) Ispy válasza dabadab (#22) üzenetére


Ispy
(PH! kedvence)

Persze, csináltak ilyeneket, az más kérdés, hogy ezek mennyire voltak "tudományosak".

Ehhez képest szégyen, hogy évtizedekig hagyták használni.... :U

(#26) Béééla válasza Duracellm... (#21) üzenetére


Béééla
(őstag)

Ne legyél annyira maradi :)
Biztos van olyan eset, amikor ez hatásosabb lehet bárminél, csak még nem használjuk.

@Ispy
Rengeteg dolog van amit tudunk hogy rohadt káros, mégis legyintünk rá. Szénerőművek például. Amíg az anyagi érdek erősebb mindennél, addig nyer.

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#27) Tigerclaw válasza Béééla (#3) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Az irodai forgószék végre valódi értelmet nyer. ;]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#28) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Csak nekem tűnik furcsának, hogy vezeték nélküli töltéssel foglalkozik a Disney? Megfelelő frekvencián tuti van valami telepatikus villamossági hatása az agyra, amitől kijőve a moziból 400%-al több rajzfilmes ajándéktárgyat vásárolnak a nézők. :DDD

(#29) bkercso válasza kayaman (#14) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)

Pacemakerrel nem engedik be az embert ilyen helyekre. Gyárlátogatások előtt is meg szokták kérdezni, ha olyan az adott terület.

imibogyo: A rákkal kapcsolatban azt már megsejtették, hogy a sejtnek mint rendszernek a betegsége. Azon az időskálán, amin bizonyos gyengén rákkeltő hatások rákot idéznek elő, más is változik (éelemiszeripar, átlagos élettartam stb.). Ezért nehéz elkülöníteni a hatásokat egymástól.
Amúgy meg nem biztos, hogy az iulyen terekben embereknek kell huzamosan tartózkodniuk. Raktárak pl. jól robotizálhatóak.

A fejletlenebb országokban kevesebb ideig élnek, és ugyanakkor kevesebb "műkaját" esznek. Valamint kisebb a pörgés, emiatt nem csak a GDP kisebb, hanem a stressz is.

A lokátorral meg poénból egymást lövöldözik tökön a katonák, így ezen sem kell sokat csodálkozni. Aztán röhögnek, hogy egy hétig nem áll fel a másiknak... :W

Japánok: nálunk minél kevesebbet keres valaki, annál jobb telefonja van és annál többet nyomkodja. Hátha kint is ez a helyzet, a gazdagok mással is el tudják tölteni az idejüket.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#30) _cHAos_ válasza dabadab (#22) üzenetére


_cHAos_
(fanatikus tag)

Köszi.
Amit linkeltél, az csökkenő tendencia.
Akkor a poénok mezéjére lépve mégsem applikálom fel az alusapit.

Singularity is near

(#31) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Jó hír, h a mobilod a szoba bármelyik szegletében feltöltődik,rossz hír az asszony felkerül a spermabank várólistára. ;]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#32) tntmax válasza Benőke (#1) üzenetére


tntmax
(fanatikus tag)

Erről valamiért ez ugrott be:

"Sanyiiii... megba** az ááááram...."

(#33) Tigerclaw válasza Feketelaszlo (#28) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Ne gondolj ilyen bonyolult eljárásra. Ha kicsit megsütögetik az agyát, lecsökken az IQ-ja és máris sokkal fogékonyabb lesz a reklámokra és a befolyásra.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#34) Rover623 válasza imibogyo (#23) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

"És egyébként egy dolog biztosan nem számított a statisztikában amit írtál, az pedig a népesség száma, mivel ezek az adatok 100.000 emberre vannak vetítve pontosan ezért, hogy egy 10 milliós Magyarország és egy 1000 milliós lakosságú másik ország is összehasonlítható legyen."
A te általad berakott kép abszolut számokat tartalmaz, nem pedig valahány főre vetített értékeket...szerintem.

Ellenvélemény?
Mihez képest?

Én nem fogalmaztam meg véleményt, se pro, se kontra...mert nem ismerem az összes körülményt, nem láttam hiteles mérési eredményeket sem ebben az esetben, sem más vezeték nélküli technológia esetében.
A feltalálók, a gyártók, de főleg a kereskedők minden új technológiára azt mondják, csak haszna van, veszélye semmi!
A fóbiások, a nép egyszerű gyermekei, főleg akik nem engedhetik meg maguknak az új technológiát, minden újra azt mondják: rákot kapsz, meghalsz tőle!
Az igazság valahol a kettő között van...de ezt megfelelő (független) kutatások nélkül eldönteni szinte lehetetlen, pláne úgy, hogy sok környezeti hatás csak hosszú évek, évtizedek, vagy generációk alatt fejti ki a hatását.

Azzal, hogy te egyből a rákkal riogattál, anélkül hogy a konkrét eszköz működési paramétereit, a környezetre, az élő szervezetekre gyakorolt hatását ismernéd, nem igazán voltál konstruktív, viszont roppant hangulatkeltő!
Csak erre reflektáltam! ;)

primus inter pares

(#35) Reggie0 válasza Rover623 (#19) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

A nap sokkal nagyobb elektromagneses sugarzast okoz a fold felszinen es meg nem haltunk ki...

Amugy kb. ilyen amikor a felmuveltsegbol mar kovetkeztetesek estnek ki, latvan a statisztikaval sem vagy teljesen tisztaban, epidemiologiat mar nem is remelem.

(#36) Rover623 válasza Reggie0 (#35) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

A nap sokkal nagyobb elektromagneses sugarzast okoz a fold felszinen es meg nem haltunk ki...
Állítottam én ezt, vagy az ellenkezőjét? :U

"Amugy kb. ilyen amikor a felmuveltsegbol mar kovetkeztetesek estnek ki, latvan a statisztikaval sem vagy teljesen tisztaban, epidemiologiat mar nem is remelem"
Ezt lehetne magyarul?
Bár amit kihámoztam belőle: szerinted én vontam le valamiből következtetéseket...a félműveltségemből adódóan.
Hm...te pedig a műveltségemről vontál le következtetéseket egyetlen hozzászólásom alapján! Bravó!
Mi a te szakmád? ;)

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

(#37) Reggie0 válasza Rover623 (#36) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Nem volt nehez, az EM sugarzasokkal kapcsolatos teves es olykor tulzott felelem az ismeretek hianyabol fakad, ami egy kommentbol(amugy tobbet is irtal, ha jol latom) is kikovetkeztetheto. Meg abbol, hogy nem tudjak ertelmezni a statisztikai adatokat.

Amugy mernok.

(#38) Rover623 válasza Reggie0 (#37) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

:Y
Nem tudom mit szívsz, vagy csak félrenyomtad a válasz gombot, de talán olvasd át még egyszer alaposan imibogyo felvetésétől újra a posztokat! ;)

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

(#39) Reggie0 válasza Rover623 (#38) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Arra is illik ugyan ugy. Igazabol nobel dijat is kaphatna, ha megosztja a vilaggal, hogy hogyan sikerult az egyeb kornyezeti hatasokat elkulonitenie a diagramm alapjan...

(#40) Rover623 válasza Reggie0 (#39) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

Hmm.
Elkezdtem írni egy nagyobb lélegzetvételű hozzászólást, amiben megpróbáltam végigmenni az imibogyo és köztem történt üzenetváltáson, lépésről lépésre...értelmezve, esetenként újra- vagy átfogalmazva a mondanivalókat.
Aztán rájöttem: hiába.
Te már levontad a következtetést: imibogyo hülye, én félművelt vagyok...csak te vagy helikopter.
Ezzel a továbbiakban nem kívánok vitába szállni.
Szerencsére - úgy látom - vannak itt néhányan, akik képesek az írott szöveg értelmezésére...a továbbiakban az ő jóindulatukra bízom magam! ;)

primus inter pares

(#41) Gladiator124 válasza bkercso (#13) üzenetére


Gladiator124
(lelkes újonc)

1,
Ja nálunk a laborban az 1kW-os HF és RF cuccok 2x - 3x árnyékolással működnek és e műszerek gyártója mindegyik hatalmas egészségügyi figyelmeztető táblákat rakott rájuk!!!
2,
Az erős mágneses mezőben sokat tartózkodók miért mennek egy idő után EÜ szabira?

[ Szerkesztve ]

(#42) imibogyo válasza Reggie0 (#39) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Ja bocs ez Rover623-nak ment volna:
Baromi lenéző vagy és a szövegértelmezéssel is vannak bajok bőven, de mindegy is. Olyan dolgokat adsz a számba amiket nem mondtam. És azt sem mondtam, hogy én tudom az igazságot, csak elmondtam a véleményem, de igazából a kételyeimet hoztam csak fel és nem állítottam semmit sem. És az amit írtam hangulatkeltés, meg riogatás? Vicces vagy... Ja nem... :U

De végülis mindegy, mert rád is igaz Reggie0. Olvasd már el és értelmezd is amit írtam. Basszus osszátok itt a (mérnök)észt, de közben 3 mondatot nem sikerül értelmezni... :W Egymás mellett hoztam fel párhuzamosan két dolgot, ami szerintem érdekes egybeesés, erre már mindent láttok, még azt is, hogy áltényeket állítok, amit egyébként nem tettem meg...

És ha már menőztök itt a mérnökségetekkel én is menőzhetnék az én szakmámmal, aminek köszönhetően legalább tudok pár egyszerű mondatot értelmezni és nem félreérteni....

[ Szerkesztve ]

(#43) derive válasza Robert07 (#12) üzenetére


derive
(senior tag)

Nem vesz fol sokkal tobbet.
A trukk az, hogy az aluminium falu szoba merete a radiohullam frekvenciajanak tobszorose. A radioforrassal gyakorlatilag allohullamokkal toltik fel a szobat, mint egy RF cavityt es errol mennek a fogyasztok. Persze a jo hatasfokhoz az kell, hogy semi se zavarja a szoba geometriajat. Olyan aprosagra gondolok itt mint asztal szek vagy ember.

(#44) Reggie0 válasza imibogyo (#42) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Az a baj, hogy ugy filozofalsz a veletlen egybeesesrol, mintha nem az lenne es te tudnad a megoldast.
Pedig pont az az idevago szakma nagy fejfajasa, hogy ok sem tudjak megmondani, mert egyszeruen nem lehet szetvalasztani az egyes kornyezeti tenyezoket. Ezzel az erovel osszevethetned a kakaopor elterjedtsegevel es kb. hasonlo eredmenyt kapnal. Csak ugyan ugy nem vezet sehova.

Amugy en nem menoztem vele, csak megkerdezte es mereszeltem valaszolni. Bocs.

(#45) dabadab válasza imibogyo (#42) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"erre már mindent láttok, még azt is, hogy áltényeket állítok, amit egyébként nem tettem meg..."

Egy olyan grafikont raktál be, ami szerint a SEER szerint 2016-ban több, mint kétmillió új rákos megbetegedés volt az USA-ban és folyamatosan növekvő tendencia, ehhez képest a SEER szerint 1,6 millió új megbetegedés volt tavaly és folyamatosan csökken az új esetek száma.

Szerintem itt nyugodtan lehet "áltényről" beszélni.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#46) imibogyo válasza Reggie0 (#44) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Az a baj, hogy ugy filozofalsz a veletlen egybeesesrol, mintha nem az lenne es te tudnad a megoldast.
Szerintem ezt csak te és Rover vettétek fel így... Én nem ennek szántam és többen már privátban is jelezték, hogy nyugodjak meg, mert egyértelmű volt amit írtam, hagyjam a fenébe az egészet. Aki akarta az értette. ;)

mert egyszeruen nem lehet szetvalasztani az egyes kornyezeti tenyezoket.
És nem is tettem meg. Csak mögé gondoltatok dolgokat. Több helyen is utaltam erre én is a leírt szövegemben (most vissza olvastam kapásból találtam két ilyen egyértelmű mondatrészt a hsz.-eimben). Szóval ez megint evidens.

Csak annyi volt az alap feltevésem/gondolatom, hogy ESETLEG ezzel IS lehet összefüggése a rákos megbetegedések számának (mármint az elektro-szmogos életterekkel úgy egészében és nem kifejezetten egy technológiára szűkítve a dolgot). Azt viszont sehol sem írtam, hogy ezzel VAN összefüggésben. A kettő között hatalmas a különbség.

A rákos megbetegedések általános növekedésére és a honvédségi tapasztalásokra pedig mindezek mellett és nem feltétlenül ezekkel összefüggésben írtam azt, hogy a saját mindennapos tapasztalások alapján is nagy mértékben megugrott a számuk (csak az ismerősi körömben 12 eset van az elmúlt 3 év alatt és mindegyikük a 30-50 év közötti , tehát nem éppen idős csoportból). Erre is mondtam a saját tapasztalást. De közülük sokan technikailag eléggé steril életet éltek, ezért itt nem is akartam még véletlenül sem összefüggésre rámutatni, vagy gondolni. Ezért is tettem külön bekezdésbe. De lehet, hogy külön alcímet is kellett volna neki adnom?

(#45) dabadab: én ezt is SEER táblázatként találtam meg, akkor? És sehol sem állítottam, hogy IGAZ a tartalma. Szóval vond őket felelősségre, ne engem. Vigyázzanak jobban akkor, hogy mi kerül ki a netre. Nem vagyok orvos, nem tisztem eldönteni egy táblázat igazságtartalmát ilyen témában. Megakadt rajta a szemem a Google képkeresőben, mert "témába vágott", elolvastam rajta a szöveget, de a hivatalosnak vélt link szövegét már csak úgy nagyjából futottam át. Ez korrelált az általam tapasztaltakkal. Nagy ügy. Ettől még én nem állítottam semmit sem csak a saját tapasztalatommal szemben. A táblázatért meg vállalja az a felelősséget, aki kirakta.... :W

[ Szerkesztve ]

(#47) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

"a padló, a mennyezet, a falak és az oszlopok egyaránt elektromos töltéssel bírnak"

Klafa. Vajon ha majd otthonokba is bekerül, dobhatunk ki egy halom cuccot miatta? Majd a jövő embere azt nézi, hogy a húzódzkodója a falon, a szekrénye, az egyéb bútorai milyen anyagokból lehetnek, hogy az eszközei jól töltődjenek? :D

(#48) ot93


ot93
(senior tag)

drónokhoz nem jönne jól? mert pl. repül a levegőben és tudja tölteni is magát. persze nem mindenhová lenne jó, de pl. egy 50x50x10 méteres légtérben mondjuk nem lehetne megvalósítani? :) és akkor a kamerás drónok sosem merülnének le, ha ebben a térben tartózkodnak. persze ameddig az akku bírja ki lehet innen lépni, de visszatérve lehetne folytatni a repkedést, amíg fel nem tölt... vagy ha más nem akkor még kisebb légtérbe... pl. egyes minidrónok 20-30 méterig mennek (márcsak azért is mert olyan kicsik) azoknak talán jó lehet...
vagy majd ha a jövőben pl. drónokkal lehetne térfigyelést végeztetni, akkor a kijelölt pontban tartózkodva állandóan töltve lenne, nem kéne leszállnia. persze el tudna távolodni bizonyos ideig, de olyan sokáig amúgy sem lenne értelme, hiszen az adott drón a kijelölt helyet figyelné, így nem menne messze :D
vagy nem? :)

[ Szerkesztve ]

Emax drón csapágy RS2205-2300KV RS2205-2600KV + Canon Mx435 nyomtató donornak vagy javításra + Sony HDR-AS20 akciókamera + MJX Bugs 3 drón + egyéb kínai cuccok eladók... :)

(#49) borg25


borg25
(fanatikus tag)

Sztálin elvtárs híres mondása: Milliók halála csak egy statisztikai adat. Egy ember halála tragédia.
Ha majd egy közeli hozzátartozód rákos lesz, akkor elgondolkozol rajta, hogy folyamatosan születnek tanulmányok az elektromágneses sugárzás káros és nem káros hatásairól. Tényleg olyan jó ötlet volt berakni a szobába egy ilyet? Megérte a minimálbérért olyan helyen dolgozni ahol ez volt lerakva a raktár közepére? Mi értelme volt a Wifinek, amikor csak lustaságból nem lett kihúzva a kábel a TV-hez és a laptophoz, ami most is az asztalon porosodik? Tényleg drága lett volna leárnyékolni a lakást? Évi 20e sok, hogy az ember rendes szűrt vizet igyon? Nem kellett volna-e zacskós sz*r helyett rendes zöldségből és húsból ételt főzni? Vajon a kínai műanyag játékból tényleg párologhatott ki méreganyag? Mi lett volna, ha inkább a város szélén lakunk, igaz, hosszabb a munkába járási idő, de tisztább a levegő.
Sosem fogod tudni megmondani, hogy melyik lett volna a helyes megoldás.
De azt tudni fogod, hogy mindegyiket meg kellett volna lépni, és akkor most nem küzdene az életéért.

2kW energiát belepumpálni a környezetbe nekem kockázatosnak tűnik. Az emberben van vas, hidrogén, vajon másként reagálnak ilyen környezetben? Akarok kísérleti nyúl lenni? Mert ha a Samsungnál és az Applenél nem tudnak összerakni egy hibamentes készüléket, akkor ezt majd tökéletesen letesztelik, hogy hogy reagál egy komplex élő szervezet a sugárzásra? 10-20 év után fellépnek-e mellékhatások? Ugyanúgy az a millió ember lesz a végső teszter aki megveszi és használja. Tudom, fognak tesztelni, de egy teszt se tökéletes.

Tesla is kísérletezett vezeték nélküli energiatovábbítással, aztán hagyta. Pedig nem lehetne azt mondani, hogy hülye volt hozzá, mert csak olyanokat köszönhetünk neki, mint a rádiózás alapjai, váltakozó áram...

(#50) PBrick válasza imibogyo (#18) üzenetére


PBrick
(őstag)

Annyira szeretem az olyan grafikonokat, ahol kétszeres értékhez tízszeres magasságú oszlop tartozik. :C
Értem én a mondanivalót, de nem így kellene...

(#51) Chaser válasza borg25 (#49) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

jaja, jól hangzik, onnantól gáz ez, hogy aktív, egészségesen élő sportolók is lehetnek rákosak, egészen fiatalon, ismertem olyat
kb tök mindegy mit eszel, közvetve, közvetlenül egészségtelen már minden ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#52) Fecogame válasza Robert07 (#12) üzenetére


Fecogame
(PH! addikt)

+1, erre gondoltam én is, hogy mekkora lehet ennek a hatékonysága.

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#53) dabadab válasza PBrick (#50) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Annyira szeretem az olyan grafikonokat, ahol kétszeres értékhez tízszeres magasságú oszlop tartozik."

Az meg már csak ráadás, hogy maguk az értékek teljesen kamuk.

(#49) borg25: most arra akarsz célozni, hogy ha valamelyik hozzátartozóm daganatos lesz, akkor kezdjek el teljesen irracionálisan viselkedni és keress bűnbakokat? Esetleg égessem meg a szomszéd nénit, mert biztosan ő rakta rá a rontást?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#54) derive válasza Fecogame (#52) üzenetére


derive
(senior tag)

Annyi mint a mikrohullamu sutonek. Ugyanazon az elven mukodik, csak mas hullamhosszon...

(#55) Callisto válasza imibogyo (#18) üzenetére


Callisto
(senior tag)

A grafikonhoz: cases és nem arány. Az arány lenne a mérvadó.

(#56) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

Amúgy elég régóta van ilyen vezeték nélküli villany dolog. A WiTricity kb 10 éve ajánlott szobai adó-vevő alapú megoldásokat.

47 Fred23: Ahogy a piros zománcos lábost is kidobtad amikor a gázról indukciósra váltottál. :)

[ Szerkesztve ]

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#57) Chiller


Chiller
(senior tag)

Ezek szerint a Disney vette meg Tesla bácsi örökségét....

(#58) Rover623 válasza borg25 (#49) üzenetére


Rover623
(PH! félisten)

Szóval költözzek vissza a barlangba, hogy bizonyos típusú rákos megbetegedések esélyét csökkentsem...és ne abba dögöljek bele...esetleg.
Hát nem.
Valamit valamiért.
A rák alapvetően mutáció...vagyis természetes. Ezzel együtt kell élnünk. Az ősember is volt rákos, az állatok is lehetnek rákosak.
Autóbalesetben is rengetegen halnak meg, nyomorodnak meg, mégse jár mindenki gyalog meg lovon.
Ezt hívják fejlődésnek.
Kompromisszumot kell kötni, és lehetőleg józanul gondolkodni.
Nem dugod a fejed a mikróba, nem szívod két pofára az azbesztet, oszt jónapot! :D
Az átlagos életkor folyamatosan növekszik, a betegségeket egyre hatékonyabban gyógyítják, stb.
Ezt mind feladni azért, hogy egy bizonyos betegségcsoport előfordulását csökkentsük (mert megszüntetni tuti nem lehet!), hülyeség lenne...

primus inter pares

(#59) borg25 válasza Rover623 (#58) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Alapvetően egyet gondolunk. Olvass utána a dolgoknak, nézz ismeretterjesztő műsorokat, gondolkozz, ne végletekben gondolkodj, legyél kritikus. Legyen eszed.
Jók a példáid, csak épp eső után köpönyeg szagúak. Az előtt kell a macskát nem berakni a mikróba, hogy ráírnák, hogy nem szabad. Az azbeszttel is pechje van az embernek, ha addig míg végül ki nem mondták, hogy káros 30 éven keresztül azt lélegezte. A lényeg a megelőzés és az előre gondolkodás.
Most hogy USA elnöke kimondta, hogy nincs globális felmelegedés, szerinted tényleg nincs? Előtte évtizedekig azon veszekedtek, hogy most van-e vagy nincs? Majd azon, hogy ez természetes, vagy az ember váltja ki?
Szóval sem mondtam, hogy go vissza az őskorba. Csak azt, hogy mérlegelni kell, és válogatni, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz, ami kérdéses, annál szerintem célravezetőbb megelőzni a bajt és nem használni, semmint utólag rágódni, hogy mi lett volna ha.
Ha ti nem tudtok róla, vagy nem aggaszt, hogy milyen hatása lehet ennek az a ti problémátok.
Én azért azt mondom, hogy számos ismeretterjesztő műsor foglalkozott vele, hogy a folyóvízbe mi kerül be, hogy a hormonszármazékokat, gyógyszereket a szervezet nem bontja le, a vese kiszűri, és kiürül, bekerül a szennyvízbe, folyóba, s újra ivóvíz lesz belőle, egészségedre.
Hogy több ezer mesterséges vegyületet engednek a folyóba, és tízes nagyságrendű vegyületet néznek a víz tisztaságának megállapításakor. Hogy nehéz határértéket meghatározni, mert sokszor előfordul, hogy kisebb mennyiségben rosszabb a hatása a vegyületnek.
Szerintem Wifi és vezetéknélküli töltés kapcsán jobb elkerülni, és lehetőleg a minimumra csökkenteni, ahová lehet vezetéken juttatni a netet, az adót megfelelően elhelyezni: Magasan, nem oda ahol az ember sokat tartózkodik, például szekrény, lehetőleg nem ott ahol alszol, vagy nem is íróasztal mellé, hagy legyen fél méter távolságra. Mindez után a teljesítményt levenni minimumra. De ha te úgy vagy vele, hogy a legjobb az íróasztalon, a kezedtől 20 cmre, lehetőleg maxon, hogyha évente 2x kimész a kert végébe akkor is legyen net, akkor az a te dolog és egészséged, de ne engem néz hülyének, hanem magad felelőtlennek.

(#60) Zeratul válasza Ispy (#6) üzenetére


Zeratul
(PH! kedvence)

Az ólmozott benzinről már nagyon korán kiderült hogy igen csak mérgező, de gyártói lobbi erősebb volt.

(#61) MMSZoli válasza Ispy (#6) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Kissé OFF, de ide tartozik, mert sokan elkezdtek aggodalmaskodni.

Mára egyre egyértelműbb, hogy a különböző ráktípusokat a testben elszaporodott HPV vírusok okozzák, amihez a gyenge immunrendszer adja a hátteret. (egy adott szervben megtapadva, azt a vírus reprodukcióra használja. Érdekes tény, hogy pl az ártalmatlannak gondolt szemölcs vírus első dolga is az, hogy beleszője magát egy, a legközelebb levő érbe (ezért nem lehet egyszerűen csak kivágni), Talán hogy azon keresztül belülről fertőzve a szervezetet?).

Lehetnek az immunrendszert befolyásoló (gyengítő) tényezők (magasabb rádioaktív sugárzás, erősebb elektromágneses tér, alkohol) de egyre inkább meg vagyok róla győződve, hogy nem a technológia okozza a több megbetegedést, hanem az, hogy keveset vannak kint az emberek a szabadban, nem süti a bőrét a nap, az orvos letiltotta a koleszterinről és egyben a napozásról is (vagy pláne: még koleszterincsökkentőt is szed) így nincs D vitamin a szervezetében, vagyis az immunrendszere le van nullázva. Miért is ne lenne rákos, a virusok szabadon tobzódnak a szervezetében?
Úgyhogy nem a technológiát kellene okolni mindenért, hanem elgondolkodni, milyen egészségtelenül is élünk, milyen vacakokat eszünk, és milyen eszetlenségeket javasolnak az orvosok. Ráadásul ez az általánosan elfogadott médából is ömlő javaslatsorozat, ami az emberek életét teszi kockára: ne napozz, ne egyél koleszterint/zsírt, ha magas a koleszterined, csökkentsd, szedjél minél több bogyót mellékhatásokkal (pl a koleszterint maga a szervezet is előállítja, és a megsérült ereket próbálja megvédeni velük a megrepedéstől, míg meg nem gyógyulnak. Talán nem véletlen, hogy annyi ember kap stroke-ot, aki mellette erős koleszterincsökkentőt is szed, pl Apukám 6 éve, de szerencsére túlélte és felépült).

(#62) dabadab válasza MMSZoli (#61) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Mára egyre egyértelműbb, hogy a különböző ráktípusokat a testben elszaporodott HPV vírusok okozzák, amihez a gyenge immunrendszer adja a hátteret"

Ez onnan jött, ahol a citromlé gyógyítja a rákot?... (A rákos megbetegedések kb 5%-át okozza HPV.)

DRM is theft

(#63) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

A ma élő ember, mint faj (homo sapiens sapiens) úgy tízezer éves, itt tart az az evolúció, ami a fajt a rá gyakorolt hatások tükrében megalkotta. És azt hisszük, hogy akár egy éves, akár egy évszázados, az életmódot átformáló technikai vívmány élettani hatását meg tudjuk állapítani.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#64) dabadab válasza macilaci78 (#63) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

A két mondat egészen pontosan milyen logikai összefüggésben áll egymással? Egy három hete kialakult faj esetén mennyivel jelent más kihívást megállapítani a hatásokat, mint egy tízezer vagy tízmillió éve kialakult fajnál?

DRM is theft

(#65) MMSZoli válasza MMSZoli (#61) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Globális felmelegedés:az egyik kedvenc témám. :DD

Van globális felmelegedés, és lesz majd globális lehűlés is, amit persze eleinte ráfognak a globális felmelegedés miatt egyre szélsőségesebb időjárásra, de a lehűlés az lehülés, a többi BS. CSak sajnos elpazarolják az időt és az energiát a felmelegedés hatásainak felmérésére, ahelyett hogy felkészülnének technológiával egy komoly lehűlésre.

Az embernek nem sok köze van az egészhez (persze el tudjuk szennyeznia környezetünket, de a CO2 NEM MÉREG, hanem természetes gáz, minden élőlény használja, kibocsátja, éjszaka még a fák is) , és igazából erről szól az egész, hogy az USA tenni akar-e ellene, ráköltve dollárMILLIÁRDOKAT egy CO2 modell alapú kamu marhaságra, mert ezen mérik hogy mennyire környezetbarát valaki.
Dollármilliárdokat szórnak el konferenciákra, újabb és újabb semmit nem érő matematikai modellekre.
(-bocs az eddigi hibákért, elemcsere...)

Nem magamtól jöttem rá, megnéztem a Tube-on a Globális Felmelegedés Svindli (Global Warming Svindle) filmet, és azóta olvasgattam a témában.

Az, hogy ma épp melegebb, vagy hidegebb ban, az Naptól függ, és nem attól, hogy JóskaPista beröffentette-e a traktorját, vagy a Hummer kigördült-e a garázsból az aranyláncosoknál.
Ha több a (forró felületű és erősen sugárzó) napfolt és6vagy van az irányunkban napkitörés, melegebb van a földön. Ha nincs ilyen, akkor hidegebb. Érdemes visszanézni, milyen volt a Naptevékenység most amikor tavaszi eleg volt, és vissza lehet nézni, milyen volt -18°C-nál. Igen erős a kapcsolat. 8 perc a naptevékenység és a Földre érkezése között eltelt idő.
http://sunspotwatch.com

A rossz hírem az, hogy nem tellik el 10-15 év, és olyan durva teleink lesznek, hogy csak na. Ugyanis a Nap életciklusában egy olyan napfolt-minimumos időszak következik (már elkezdődött), mint a nagy francia forradalom előtti Kis jégkorszakban. Akkoriban olyan rövid volt a tenyésziodőszak, hogy nem érett be a gabona, elfagyott a földben a vetőmag. Már érezhetőek ez előjelei, idén télen már alig volt napfolt. A -18°C idején nulla, azaz 0 napfolt tevékenység volt.

Egyébként voltak már sokkal melegebb időszakok is a középkorban a mostaninál, mégsem halt ki az emberiség, SŐT nagyon jól éltek. A X század környékén még szőlőt termeltek, bort csináltak London mellett, ami manapság lehetetlen. Nem tudom,kiknek jó az emberek paráztatása, de jópáraln jól megélnek belőle.

Folytathatnám még órákig (meghamisított jelentések, magánrepülőn járkáló, óriási fűtött medencés CO2 környezetvédő guruk). Akik CO2 hívők, úgysem hiszik el, vagy elzárkóznak a tényektől, vagy meg sem nézika filmet, pedgi díjazott NASA kutató, energetikai miniszter (akik kitalálták az egész CO2 témát, hogy a szénbányászok társadalmi támogatottságát megrendítsék), éghajlatkukató, és Greenpeace alapító véleményét hallhatnák. Ők mind szerepelnek a CO2 támogatói között, csak semmiképp nem tudnak (és senki nem tud) leiratkozni a listáról, még ha nem is ért egyet vele.

Csak pár szösszenet még:
-A CO2 elhanyagolható szinten van a légkörben, ha a teljes légkör egy focipálya hossz, akkor az utolsó 1 cm-ről beszélnünk
-vannka sokkal erősebb üvegház hatású gázok, mint a metán (nem fókusz), foszfor származékok (nem fókusz) és a vízgőz, amiből legalább 100x annyi van a légkörben, mint a CO2-ből. csak hát a tengereknek nem lehet megtitani, hogy párologjanaik, az angoloknak hogy teát főzzenek, vagy az élőlényeknek hogy lélegezzenek.
-Az, hogy ha Grönlandról elolvad a jég, 4m-t nő a vízszint, nettó baromság, Wiki-n is írják, pedig általános iskolai matematika. Egyrészt Grönland NEM akkora, mint amekkorának látszik (Merkator térkép vetület csalás, valójában akkora, mint Nigéria), másrészt a 2milió km2 terület minimális az óceánok 340millió km2-hez képest, harmadrészt NEM borítja 250 méter vastag jég az egészet, sőt a hegycsúcsok és dombok teteje is kilátszik. Úgyhogy számolgattam, jó lesz az 4 cm tengerszint növekedésnek. Borzasztó, megfulladunk! :DD egy szíget sem fog eltűnni.

És még sorolhatnám baromságaikat, amivel naponta etetnek minket. Az emberiségnek az egészhetz semmi közés és TENNI SEM tud ellene, csak felkészülni, alkalmazkodni. Csakhogy helyette feleslegesen építjük le az iparágakat, elérhetelen célokat tűznek ki a gyárak és tervezők elé és nem engedik fejlődnia harmadik világot, nehogy CO2-t termeljenek azok is az iparukkal. Igaz, emberek milliószámra halnak eb be bele, de sebaj, mert nem itt nálunk történik... :(((

[ Szerkesztve ]

(#66) emvy válasza MMSZoli (#65) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Megerte felkelni!

while (!sleep) sheep++;

(#67) dabadab válasza MMSZoli (#65) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ja, hogy te valami alternatív valóságban élsz. Csak ezt a gyöngyszemet ragadnám ki:

"a CO2 NEM MÉREG, hanem természetes gáz"

Nincs olyan, hogy "nem természetes gáz" és a "természetesség" (bármi is legyen az) természetesen nem akadályozza meg a CO2-t abban, hogy embert öljön - szüreti idényben szokott ez előfordulni.

DRM is theft

(#68) MMSZoli válasza dabadab (#62) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Az az 5% jó 10 évvel ezelőtti adat, már 5 éve is 10-20%-ból beszéltek, és ez a kutatások alapján egyre emelkedik.
Egy cikk, de ha érdekel, és van kedved olvasgatni, amerikai disszertációt is linkelhetek a témában:
[40% virus]

Egyébként ezt már 1909-ben kísérletileg bizonyította ezt egy tudós ( Francis Peyton Rous), de 2008-ban Nobel díjat is osztottak ki emiatt.

Valamint pár hetes hír, hogy a torok és gégerák alaposabb sejtelemzések is kimutatták a vírusokat, mint gyökérokot. Lehet, hogy MIND az, csak még nem kellően elemezték ki?

Miért gondolom?
A nyakamon vannak fibróbák, amit a bőrgyógyászom javasolt leszedni. Mikor megkérdeztem, mi okozza, azt mondta, senki nem tudja. Pedig igazolt tény hogy azt is HPV okozza. Ezrével szedik le évente, de baromira nem érdekli őket (vagy nem kötik az orrunkra), hogyen lehetne megelőzni.
Jah igen, abban nincs pénz, de a rákos betegek kezelésében rengeteg. Ja igen, nyugdíjat sem kell Nekik majd fizetni :(

Egyébként ha érdekel: garantáltan kellő mennyiségű D vitamminnal (>3000-4000NE?) az olyan durva virusok is mint a herpesz vagy a influenza, teljes mértékben kivédhetőek. Igaz, benned lesz, csak nem okoz semmi elváltozást, mert nem tud elszaporodni a szervezetedben, korlátozza az immunrendszered. Már ha működőképes.

(#69) MMSZoli válasza dabadab (#67) üzenetére


MMSZoli
(tag)

A túl sok oxigén is megöl, meg a tiszta nitrogén is.

A CO2 a természetes életciklus/folyamat része, a baktériumoktól felfelé. Oxigén be, lassú égés, anyagcsere, CO2 ki. Az élőlények jó része így működik és marad életben. Ezen nem tudom, mit kell vitatkozni.

A CO nem része az életciklusnak, a kéndioxid sem. Természetesek, de károsaka szervezetre.

A CO2-t mint MÉREG igyekeznek bemutatni a szuperzöldek, amit minden áron (!) csökkenteni kell.
Amíg léteznek élőlények, addig lesz CO2 is a légkörben.
És a szintje elhanyagolható. Olyan, mint amikor a mérleg egyik serpenyőjében nem egy, hanem két hangya van (CO2 megnőtt 300ppm-re a 250-ről), a másik oldalon meg egy elefánt (Nap négyzetméterenként/óránként 1200W (korr) hőteljesítmény)

Sokkal értelmesebb dolgokra el lehetne költeni azokat a milliárdokat, mint az egyik legelhanyagolható hatás csökkentése.

Jah bocs, a legjobb, hogy a CO2 nem is hatás, hanem következmény :-)
Ugyanis a CO2 szint növekedése a melegedést KÖVETI kb 30-40 évvel. Ezt már Al Gore is tudta, csak kiscsit összenyomták a grafikont, hogy nem látszódjon. Az oka, hogy a felmelegedő tengerek ményen megkötött CO2 kiszabadul. Vagyis megint nem a gyárak, hanem az orbitális mennyigégű lekötött gáz (meg metán, ami kb 25x nagyobb üvegházhatású gáz, de azzal a kyoto-i egyezmény nem foglalkozik, elvégre nem tilthatják be a szellentést globálisan... ;] )

[ Szerkesztve ]

(#70) MMSZoli


MMSZoli
(tag)

Ólom: szintén érdekes téma.

Egyértelműen mérgező. a római császárok nem véletlenü kergültek meg: ólomcukorral édesített bort ittak nagy mennyiségben, mivel a bor aránylag tiszta és egészséges volt, szemben a vízzel, amit azért folyókból nyertek. (voltak érdekes kis férgek benne: van amelyik a bélralt átfúrja, és felvándorola szembe, van amelyik a lábirmokra tekeredve fejlődik vagy 20-30 cm hosszúra) [link]
Csak az ólom-acetát idegrendszert roncsoló hatásairól nem tudtak.

Olyan iparágban dolgozok, ahol sokat forrasztunk. Nos, az ólmos forrasztás idejében aki nem az ujját nyalogatta, meg nem koszos kézzel evett, annak semmi baja nem lett az ólomtól.
Ellenben az ólommentes forrasztás olyan durva savak használatát igényli, hogy az azt belélegző dolgozók rendszeresen panaszkondak tüdőfájdalomra és égő szemre. Az átállás legelején sokan kórházba is kerültek a belélegzett gázoktól, és modnhatom, tényleg nagyon kellemetlenek .
Az, hogy a forrasztáshoz is embertelenül több energia kell, meg gyorsabban tönkremennek a pákák (plusz hulladék) felvetik, hogy azok akik ezt az egészet kitalálták, a közelében sem voltak soha valódi forrasztásnak. (A plusz selejtről in kább nem mesélnék)

Tehát környezeti hatások és munkaegészségügyi szempontból az ólommentes forrasztás sokkal károsabb, mint az ólmos volt.

(#71) MMSZoli válasza imibogyo (#46) üzenetére


MMSZoli
(tag)

imibogyó:
"A rákos megbetegedések általános növekedésére és a honvédségi tapasztalásokra pedig mindezek mellett és nem feltétlenül ezekkel összefüggésben írtam azt, hogy a saját mindennapos tapasztalások alapján is nagy mértékben megugrott a számuk (csak az ismerősi körömben 12 eset van az elmúlt 3 év alatt és mindegyikük a 30-50 év közötti , tehát nem éppen idős csoportból). Erre is mondtam a saját tapasztalást."

Esetleg kérdezd meg, hogy nem írtak fel -e nekik erős koleszterincsökkentőket. Onnantól kezdődik el az immunrendszer halála, mivel még napfény hatására SEM kéződik D vitamin a szervezetükben (ami egyébként nem vitamin, hanem előhormon).

Nem én találtam ki, de nagyon jó: A kutya után a ZSÍR az ember legjobb barátja.

Higyjétek el, igaz. Gondolkozzatok el, mit ettek az öregek, akik 70-80 évig éltek egészségesen, pedig túléltek világháborúkat, éhezéseket.

(#72) MMSZoli


MMSZoli
(tag)

ha esetleg valakit érdekel, miért volt ma ilyen jó meleg idő:

https://www.spaceweatherlive.com/en/solar-activity/solar-flares

(#73) Chaser válasza MMSZoli (#71) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

higyjétek*higgyétek
zsír viszont kell az tény, pl epekő kialakulásának megelőzésére a legjobb módszer, aki teljesen kerüli a zsíros ételeket annak előbb-utóbb meglepiben lesz része, és vannak vitaminok is ugye, amik zsírban oldódnak

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#74) MMSZoli válasza Chaser (#73) üzenetére


MMSZoli
(tag)

Jogos! :-)
Három sör után (=B vitamin forrás) a helyesírás már nem megy olyan jól. :N

(#75) Chaser válasza MMSZoli (#74) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

a sör b vitamin és szénhidrát, én is csak ezért iszom ((( : egészségedre!

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#76) MMSZoli válasza Chaser (#75) üzenetére


MMSZoli
(tag)

és a kalcium és szilicium tartalomról nem is beszéltem, ami jót tesz a csontok egészségének is.
(vizsgálatok alapján jó eséllyel megelőzi a csontritkulást is)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.